حاكميت بايد از قطعه قطعه كردن جامعه بپرهيزد
نماينده انجمنهاي علمي گفت:حاكميت بايد از هرگونه قطعه قطعه كردن جامعه بپرهيزد،عناويني چون فتنه گر،بي بصيرت ، ضدولايت فقيه ، زن بودن ، قوميت و مذهب متفاوت داشتن و سياست زندان و حصر ، كاركردي جز سلب اعتماد و حذف بخش هاي مهمي از جامعه ندارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاري صدا و سيما عليرضا ذاكري دانشجوي دكتري جامعه شناسي از دانشگاه تربيت مدرس دومين سخنران مراسم ويژه برنامه روز دانشجو در دانشگاه شريف با حضور رئيس جمهور بود كه به نمايندگي از انجمن هاي علمي اظهارنظر كرد.
وي در اين مراسم ضمن خوش آمدگويي به رئيس جمهور گفت: تنوع موجود در مجموعه شش هزار انجمن هاي علمي در دانشگاهها ، ارائه موضعي همه جانبه را دشوار و ضرورت شنيدن مواضع طيف گسترده تري از اعضاي آنها را طلب مي کند.
ذاكري تصريح كرد: انجمن هاي علمي به واسطه هويت علمي خود با رسالت هاي دانشگاه پيوند عميق دارند ، از اين رو ميدان دادن به آنها گامي در جهت تربيت نيروي متخصص ، حل مشكلات جامعه و صنعت و زمينه اي براي توجه به اقتصاد دانش بنيان و پاسخي به معضل اشتغال كشور است.
وي ادامه داد: بايد به نهادهاي علمي کشور اعتماد و فضا را براي اثرگذاري آنها در سياست گذاري فراهم كرد.
نماينده انجمن هاي علمي تصريح كرد: اين جانب به عنوان يكي از اعضاي خانواده انجمن هاي علمي به اقتضاي رشته تحصيلي خود يعني جامعه شناسي اشاره خواهم كرد كه چگونه اعتماد به تفكر علمي مي تواند جامعه را از برخي معضلات برهاند.
وي افزود: آقاي روحاني، پژوهش هاي اجتماعي چند دهه اخير نشان مي دهد كه هنجارها و احساسات مولد انسجام اجتماعي در جامعه رو به افول گذاشته اند، خانواده در وضعيتي بحراني قرار گرفته و مردم در حالت سردرگمي اجتماعي قرار دارند به گونه اي که بيش از 70 درصد جامعه در انتخاب درست و غلط دچار ترديد مي شوند ، هنجارهاي اجتماعي دچار ابهام هستند و چنين وضعيتي را جامعه شناسان ، بي هنجاري اجتماعي يا آنومي مي نامند كه در آن فردگرايي خودخواهانه و در نتيجه آن خشونت و طرد اجتماعي در حال افزايش است.
ذاكري گفت: از سويي به دليل كمبود منابع ناشي از مشكلات اقتصادي و نرخ بالاي بيكاري اين وضعيت با افسردگي ، بيمناكي نسبت به آينده، رشد آسيب هاي اجتماعي و افزايش نااميدي همراه شده است اما در اين شرايط راه حل هاي دانشگاه براي سياست چيست؟
وي افزود: وظيفه نهاد سياست تقويت انسجام اجتماعي و كاهش بي اعتمادي است و راه آن فراهم كردن زمينه هاي مشاركت اجتماعي و سياسي است، نه مشاركت فقط در روز انتخابات بلكه بحث و مشاركت نهادينه شده در همه موضوعات اجتماعي مطرح است.
نماينده انجمن هاي علمي تصريح كرد: بر اين اساس در سطح سياسي ، حاكميت بايد از هرگونه قطعه قطعه كردن جامعه بپرهيزد ، عناويني چون فتنه گر ، بي بصيرت ، ضدولايت فقيه ، زن بودن ، قوميت و مذهب متفاوت داشتن و سياست زندان و حصر كاركردي جز سلب اعتماد و حذف بخش هاي مهمي از جامعه ندارد لذا از شما مي خواهم شرايط را براي مشاركت حداكثري گروههاي مختلف مردم در حيات اجتماعي فراهم آوريد .
وي اظهار داشت: در سطح جامعه از نمايندگان واقعي گروههاي اجتماعي يعني تشكل هاي معلمان ، كارگران، دانشجويان ، روزنامه نگاران و زنان دفاع كنيد و آنها را در فرآيندهاي تصميم گيري دخيل و از اقدام ضد انقلابي برخورد امنيتي با آنها جلوگيري کنيد.
ذاكري گفت: آزادي زندانيان آنها را مطالبه كنيد ، در سطح دانشگاه نهاد علم وارث سياست هاي ناعادلانه و تبعيض آميزي چون پولي شدن دانشگاه، بومي گزيني، سهميه بندي و تفكيك جنسيتي است به گونه اي که امروزه دسترسي به علم براي دختر چابهاري بسيار سخت شده است .
وي افزود: برخورد امنيتي و سياسي در جذب اساتيد و محروميت از تحصيل دانشجويان همچنان باقي است ، راه فرجي دانا در وزارت علوم نه تنها ادامه نيافته كه تسليم در برابر فشارها سكه روز شده و به نام رئيس جمهور تمام مي شود و ما را با اين ترديد مواجه كرده كه آيا آقاي رئيس جمهور هنوز معتقد است كه راه فرجي دانا بايد ادامه پيدا كند، هنوز معتقد است كه و ما ادراك مالبورسيه ؟
وي افزود: آقاي روحاني ما امروز رئيس جمهوري مي خواهيم كه عليرغم همه فشارهاي زياده خواهان با اتكا به جامعه مدني با اقتدار ايستادگي کند و مديران ترس خورده اي را که در انتظار بازگشت به وضعيت سابق ، بي عملي پيشه كرده اند كنار بگذارد و به جوانان ميدان دهد ، تماميت جامعه را نمايندگي و از آن دفاع كند و به نظام بگويد يك بار هم که شده به جاي مديريت امنيتي و نيروي امنيتي به علوم اجتماعي و نيروي اجتماعي و دانشگاه اعتماد كند.
عليرضا ذاكري در حين سخنراني بارها مورد تشويق حضار قرار گرفت و روحاني که با دقت به سخنان وي گوش مي کرد لبخندي بر روي لبان خود داشت.
تصوير با صدا دارد