وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: شیب رشد علمی کشورمان کند شده است و باید با مشارکت تحقیقات مشترک تیمی در داخل و خارج به رشد علمی مان سرعت بیشتری ببخشیم.
دکتر محمد فرهادی در حاشیه نشست پزشک پژوهشگر در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرگزاری صدا و سیما درباره موضوع کاهش رشد علمی کشور تاکید کرد: کاهش رشد علمی کشور و کاهش شتاب رشد علمی کشور دو چیز متفاوت است.
وی گفت: به استناد پایگاه هایی که با شاخص های مختلف ارزیابی میکنند از جمله ISI و اسکوپوس رتبه ما از نظر رشد علمی در منطقه اول یا دوم و در سطح بین الملل هم خوب بوده است.
وزیر علوم افزود: بر اساس اطلاعات سال های 2014 و 2015 همین پایگاه ها، سهم ما از تولید علم دنیا از 53-52 صدم درصد به یک و 61 صدم درصد رسیده است.
فرهادی با بیان اینکه در سال 2000 تا 2005 رتبه ما از نظر رشد علمی خیلی پایین و سهم ما از تولید علمی خیلی ناچیز بود گفت: با سرمایه گذاری ها، فراهم کردن زیرساخت ها، انجام تحقیقات، انتشارات و دستاوردهای علمی که داشتیم شتاب ما در دنیا اول شد.
وی افزود: در حال حاضر رسیده ایم به مرحله ای که دیگر رقابت مان با جاهایی نیست که خیلی رشد علمی پایینی دارند بلکه داریم با کسانی رقابت می کنیم که رشد علمی مناسبی دارند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه شیب رشد علمی کشورمان کند شده است گفت: بنابراین باید این شیب را با بازسازی زیرساخت ها، تامین امکانات علمی و تجهیزات آزمایشگاهی مدرن، جایگزینی امکاناتی که فرسوده شده است و مشارکت تحقیقات مشترک تیمی در داخل و خارج به رشد علمی مان سرعت بیشتری ببخشیم.
فرهادی افزود: این مهم نیاز به مقدار زیادی امکانات، اعتبارات و تجهیزات دارد که خوشبختانه تدارک دیده شده است.
وی گفت: از سال جاری برای بازسازی آزمایشگاه ها ردیف خاص و اعتبار خوبی در بودجه ها پیش بینی شده است و از آن مهتر سهممان از جی دی پی (تولید ناخالص داخلی) است که در حال حاضر 47 صدم درصد است و باید در سال آینده به یک درصد برسد که رقم بسیار خوبی است و در بودجه نیز پیش بینی شده است.
فرهادی افزود: تا پایان برنامه ششم نیز باید این رقم به سه الی چهار درصد برسد که این قطعا به وضعیت علمی کشور شتاب می دهد.
ضرورت اصلاح آئیننامه اردوهای دانشجویی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تکذیب صدور مجوز از سوی این وزارتخانه و دانشگاه ها برای برگزاری اردوهای مختلط از ضرورت اصلاح آئین نامه ها، مقررات و ضوابط مربوطه در این زمینه خبر داد.
دکتر محمد فرهادی در حاشیه همایش پزشک پژوهشگر در پاسخ به این سوال که موضوع اردوهای مختلط که رئیس جمهور در شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور رسیدگی داده بود به کجا رسید گفت: هیچ دانشگاهی برای اردوی مختلط مجوز نداده است.
وی در عین حال با بیان اینکه بعضا اردوها علمی است افزود: اینگونه اردوها بر اساس آیین نامه ای که سال 82 تصویب شده است میتواند وجود داشته باشد اما با مدیریت و برنامه و کنترل شده؛ بخشی از این اردوها این شکلی است.
فرهادی همچنین برگزاری اردو بر اساس تفاهم نامه میان دانشگاه های دو کشور را گونه دیگری از اردوهایی نام برد که احتمال دارد به طور مختلط برگزار شود گفت: موسسات دولتی کمتر اما موسسات خصوصی دانشگاهی بیشتر بازدیدهای علمی میان دانشگاه های دو کشور را داشته اند مانند رشته معماری.
وزیر علوم افزود: البته یکسری اتفاقات و تجمعات، نشست ها یا بیرون رفتن ها هم بوده است که بیرون از دانشگاه با هم می رفتند که مجوزی از طرف دانشگاه صادر نشده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: همه این ها گردآوری شده است که بعضی از آیین نامه ها، مقررات و ضوابط باید اصلاح شود ولی هیچ دانشگاهی مجوز تشکیل اردوی مختلط را نداده است، نمی دهد و نخواهد داد.