معرفی برگزیدگان نهمین جشنواره نشریات دانشجویی؛11 اسفند
برگزیدگان نهمین جشنواره نشریات دانشجویی سه شنبه 11 اسفند در مراسمی معرفی و قدردانی خواهند شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری افزود: در این مراسم 142 اثر برگزیده معرفی و تجلیل خواهند شد.
سید ضیاء هاشمی گفت: همچنین نمایشگاهی از این نشریات از یازدهم تا 13 اسفند در دانشگاه تهران برگزار می شود.
وی با بیان اینکه فعالیت های مطبوعاتی در دولت یازدهم افزایش مطلوب و بی سابقه ای داشته است افزود: امروز در مقایسه با آغاز فعالیت این دولت فعالیت نشریات دانشجویی بیش از یک و نیم برابر افزایش دارد.
هاشمی با اشاره به اینکه حدود 2 هزار و 300 نشریه در این جشنواره شرکت کردهاند گفت: این تعداد نشریه 11 هزار و 700 اثر مکتوب، مقاله، عکس و سرمقاله و همچنین 531 اثر به بخش ویژه این جشنواره ارسال کردهاند.
وی افزود: آثار ارسال شده به این جشنواره در 14 بخش دسته بندی شد که بیشترین آثار با 517 اثر در بخش فرهنگی و پس از آن بخش سیاسی با 278 اثر، بخش تخصصی علوم انسانی با 276 اثر و بخش تخصصی فنی و مهندسی با 231 اثر است و دیگر آثار نیز در بخش های دین، قرآن، پزشکی، علوم پایه و هنر است.
هاشمی افزود: آثار ارسال شده به این جشنواره از دانشگاه های زیر مجموعه وزارتخانه های علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی هستند که از نظر استانی بیشترین آثار از استان تهران با 395 نشریه و پس از آن استان فارس با 358 و استان اصفهان با 257 نشریه است.
وی گفت: از نظر نوع زمان انتشار آثار نیز بیشترین آثار با 46درصد به صورت گاهنامه است و پس از آن فصلنامه ها و ماه نامه ها قرار دارند.
هاشمی افزود: بخش ویژه این جشنواره با موضوعات «آزاد اندیشی، اخلاق، منطق و آزادی»، «مذاکرات هسته ای»، «بالندگی، جوان و جمعیت» و «صلح و جهان عاری از خشونت» برگزار شد که بیشترین آثار در این بخش به بخش «آزاد اندیشی، اخلاق، منطق و آزادی» اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس نظر هیئت داوران سطح کیفی آثار بسیار بالاست گفت: در این دوره از جنشواره 113 نشریه دینی و قرآنی حضور داشتند.
هاشمی افزود: میزان کمی آثار در این دوره در مقایسه با دوره قبل که حدود 7 هزار اثر بوده است افزایش قابل ملاحظه ای دارد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره بودجه نشریات دانشجویی در سال آینده گفت: بودجه امسال بخش فرهنگی وزارت علوم در مقایسه با سال گذشته افزایشی نداشت و امیدواریم در سال آینده شاهد افزایش بودجه بخش فرهنگی باشیم.
هاشمی در پاسخ به پرسشی افزود: هم اکنون حدود 4 تا 4 هزار و 500 نشریه دانشجویی فعال داریم و صدور مجوز برای نشریات دانشجویی در اختیار دانشگاه هاست و کمیته ای متشکل از اعضای هیئت علمی، مسئولان فرهنگی و سردبیران نشریات کار نظارت بر نشریات دانشجویی را بر عهده دارند.