در آمریکا افزایش فاصله درآمدی میان فقیر و غنی سبب شده است فاصله امید به زندگی میان فقیر و غنی نیز افزایش یابد.
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیما ؛ لس آنجلس تایمز در مطلبی نوشت: در آمریکا افزایش فاصله درآمدی میان فقیر و غنی سبب شده است فاصله امید به زندگی میان فقیر و غنی نیز افزایش یابد. محققان مدتهاست به این نتیجه رسیده اند ثروتمندان بیشتر از فقرا عمر می کنند.
کاهش سطح امید فقرا
اکنون شواهد و مدارک نشان می دهد شکاف امید به زندگی بین فقیر و غنی دست کم در آمریکا بیشتر هم شده است. این خود عادلانه بودن بسیاری از طرحها و تلاشها را برای حمایت از امنیت اجتماعی زیر سئوال می برد. پایین بودن امید به زندگی در میان فقرا در مقایسه با ثروتمندان، امری کاملا طبیعی است زیرا وقتی مثلا در خانواده ای فقیر فردی بیمار می شود، به علت فقر دسترسی به دارو و درمان محدودتر و در نتیجه احتمال مرگ و میر در آن خانواده بیشتر است در حالیکه خانواده های ثروتمند نه فقط در محله های سالمتر و بهتر زندگی می کنند، بلکه از امکانات بهداشت و درمان بیشتر و بهتری برخوردارند ، در نتیجه هم کمتر بیمار می شوند و در صورت بیماری نیز احتمال بهبودی برای آنها بیشتر است در نتیجه امید به زندگی در میان ثروتمندان بیشتر است.
تاثیر سطح سواد عمومی و تحصیلات
براساس این گزارش ، افراد ثروتمندتر معمولا تحصیلات و مطالعات بیشتری دارند و اطلاعات آنها درباره منافع ورزش و رژیم غذایی بهتر ، بیشتر است در نتیجه سالمتر زندگی می کنند. در این میان آنچه نگران کننده تر است، گسترش بی عدالتی و نابرابری در جامعه آمریکاست که همین فاصله امید به زندگی را نیز افزایش می دهد. در سه دهه گذشته، ثروتمندان در آمریکا معمولا ثروتمندتر و فقرا، فقیرتر شده اند.
دهک های پائین تر ،امید کمتر
مطالعه پرونده های بهداشتی هزاران نفر در آمریکا در چند دهه گذشته نشان می دهد در دهه هزار و نهصد و نود ، امید به زندگی برای زنان در پائین ترین دهک درآمد نه تنها بهبود نیافته بلکه تا حدودی کمتر شده است در حالیکه امید به زندگی در بالاترین دهک برای زنان پنجاه سال از هشتاد و چهار سال به حدود نود سال رسیده است.
یعنی اینکه در مدت دو دهه اختلاف امید به زندگی زنان بین فقیر و غنی از چهار سال به بیش از ده سال افزایش داشته است. درباره مردان حتی شرایط بدتر بوده و اختلاف از پنج سال به دوازده سال افزایش یافته است.
در حال حاضر نرخ بیکاری در آمریکا حدود 16در صد است .
برآوردهای دولتی نیز نشان می دهد حدود 21 میلیون نفر در فقر مطلق به سر می برند.این در حالی است که برنامه های کلان اوباما در حوزه بیمه های درمانی برای اقشار کم درآمد، هنوز اجرایی نشده است.