بااشاره به بحران سوریه
اصول بنیادین سازمان ملل در معرض خطر است
تعامل میان کشورها، احترام به تمامیت ارضی و عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها در معرض خطر قرار دارد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت اصول بنیادین منشور سازمان ملل متحد در معرض خطر قرار گرفته است.
به گزارش شبکه تلویزیونی راشاتودی ، ماریا زاخاروفا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در گفتگوی با این شبکه گفت: اصول بنیادینی که در منشور سازمان ملل متحد در نظر گرفته شده است و همزیستی مسالمت آمیز کشورها را تضمین می کند اکنون در معرض خطر قرار گرفته است.
زاخاروفا گفت: اصول روابط بین الملل، تعامل میان کشورها، احترام به تمامیت ارضی کشورها و عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها اصول بنیادینی هستند که در منشور سازمان ملل در نظر گرفته شده است و همزیستی مسالمت آمیز کشورها را ضمانت می کند، اما این اصول امروز در معرض خطر قرار گرفته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در مورد بحران آوارگان سوریه در اروپا گفت: به طور کلی، این بحران فقط به یک منطقه و یک قاره محدود نمی شود، بحران آوارگان تحولی جهانی و متضمن باز توزیع نیروها، تغییر در موازنه قدرت در دنیاست. دست کم اکنون همه تحولات در این راستا در جریان است.
ما امروز شاهد خروج موجی از آوارگان از منطقه خاورمیانه هستیم. وضع منطقه خاورمیانه و گسترش تروریسم نشانه های ناخوشایندی از اتفاقات آینده هستند. اینها به ما نشان می دهند که بدون داشتن نظام قانون بین المللی مناسب، دنیا به این سمت حرکت خواهد کرد. البته من نمی خواهم بدبین باشم، اما اینها نشانه های زودهنگام حوادث آتی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش مجری راشا تودی که پرسید «آمریکا به طور علنی اعلام می کند که روسیه یکی از تهدیدهای بزرگ جهانی است» نظر شما چیست؟ گفت: خیر، اینطور نیست. من به شدت با این دیدگاه مخالفم. وقتی کسی چیزی را مخفی نمی کند و به طور علنی آن را بیان می کند به این معناست که به آن باور دارد و به همه دنیا آن را اعلام می کند. وضع ما کاملاً متفاوت است. آنها بدون تردید می دانند که ما هیچ تهدیدی برای آنها نیستیم، آنها هیچ شاهدی ندارند که نشان دهد واقعاً ما تهدیدی برای آنها هستیم. اگر آمریکا حقایقی در دست داشت یا شاهدی در دست داشت، مدت ها پیش آن را به دنیا نشان می داد. آنها هیچ شاهد و مدرکی ندارند؛ همه آنچه که تا به حال از آنها شاهد بودیم تبلیغات بوده است؛ آمریکا از همه ابزارهایی که در اختیار دارد برای تبلیغات استفاده می کند؛ مؤسسات و نهادهای دولتی، چهره های خبر ساز برجسته، سازمان های رسانه ای بزرگ، همه اینها به مثابه یک شرکت سهامی هستند، به شکل یک شرکت بزرگ ترکیبی تبلیغاتی؛ البته تبلیغات محلی برایشان کافی نبود و آنها پا را فراتر گذاشتند و این تبلیغات را جهانی کرده اند.آنها از رسانه های بین المللی به مثابه گروه ارکستر استفاده می کنند که در آن هر رسانه کوچک نقشی بر عهده دارد، بی بی سی فیلم هایی در مورد حمله هسته ای روسیه به کشورهای بالتیک می سازد، در پرونده قتل لیتویننکو، در انگلیس، همه رسانه های غربی رهبران روسیه را مقصر قلمداد کردند.
او افزود: رسانه های غربی در مورد روسیه فیلم می سازند و در فیلم هایشان نشان می دهند که روسیه به اروپا حمله هسته ای
می کند و مقامات ناتو اعلام کردند که قصد دارند هزینه نظامی بیشتری صرف دفاع در برابر روسیه انجام دهند.
زاخاروفا در خصوص ادبیات تند برخی از رسانه های روسی در واکنش به اظهارنظرهای مقامات آمریکایی گفت: من موافقم که این واکنشی به این اظهار نظرهاست. ولی شما یک جمله از مقامات وزارت امور خارجه روسیه را نمی توانید پیدا کنید که مانند مقامات وزارت امور خارجه آمریکا و کاخ سفید علیه آن کشور بیان شده باشد. ولی ما نمی توانیم جلوی رسانه ها را بگیریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در خصوص بحران سوریه گفت: رسانه های غربی از چهار سال و نیم پیش از اوضاع کودکان سوری مطلع بودند ولی حتی یک کلمه هم در مورد آن سخن نگفتند. در عوض، به گروه به اصطلاح «مخالفان میانه رو» سلاح و پول دادند تا به خیال خودشان بشار اسد را سرنگون کنند. کودکان سوری سال 2014 همان کودکان سال 2015 هستند، فقط تنها تفاوتی که ایجاد شده این است که رسانه های غربی قبلاً به آنها توجهی نداشتند.