سردرگمی حاکمان سعودی در منطقه
تلاش عربستان برای افزایش تنش در لبنان
اگر عربستان، بخواهد دیوانگی خود را بیشتر و با امنیت لبنان بازی کند، مانند کسی خواهد بود که به سر خود شلیک می کند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه الاخبار، توقف کمک عربستان به ارتش لبنان یک تصمیم مالی نیست بلکه تصمیم سیاسی است و عربستان میخواهد به این ترتیب تنش را در لبنان افزایش دهد.
این روزنامه چاپ لبنان در یادداشتی به قلم حسن علیق، نوشت: وقتی رفیق حریری، خواست لبنان را بر اساس دیدگاه خود، بنا نهد، گدایی کردن از عربستان را به عنوان یک مکتب قرار داد. اقتصاد حریری، بر پایه فروش زمین به خاندان هایی بود که ثروت عربستان در دست آنها میگشت.
رفیق حریری، خواست لبنان را بر اساس دیدگاه خود، بنا نهد، گدایی کردن از عربستان را به عنوان یک مکتب قرار داد.
این سیاست باعث تشکیل ارتشی شد که آزادی عمل نداشت؛ زیرا هزینه کردن برای این ارتش از دیدگاه فؤاد سنیوره، وزیر دارایی رفیق حریری، سودآور نبود و فایده ای نداشت. اقتصاد حریری بر پایه تشکیل کشوری خیالی قرار داشت که نه جنگی در آن رخ میدهد، نه دشمنی در مرزهای آن وجود دارد و نه خطری آن را تهدید میکند و حامی آن نیز فقط آل سعود است.
همان گونه که بحرین را اشغال کردند و با سوء مدیریت خود، حجاج را در منا ترور و برخی را به اتهام تروریست بودن، اعدام کردند و در همه این مسائل، اعتراض به عربستان ممنوع بود. در حالی که سعودی ها، طعم کاهش قیمت نفت را چشیدند و هزینه های عمومی خود را کم کردند، تصمیم گرفتند دیوانگی خود را به لبنان منتقل کنند. آنها تهدید کردند که لبنانی هایی را که در عربستان کار میکنند، اخراج خواهند کرد و سپس به حریری گفتند کمک هایی را که قرار بود در اختیار ارتش لبنان قرار دهند، به آن نمیدهند. بهانه سعودی ها هم، مخالفت حزب الله با تجاوز عربستان به یمن بود.
حاکمان جدید عربستان، با تجاوز به یمن، دوره دیوانگی خود را شروع کردند. آنها میخواهند یمن را ویران کنند و در سکوت، ساکنان این کشور را بکشند.
توقف کمک عربستان به لبنان یک تصمیم مالی نیست بلکه یک تصمیم سیاسی است و عربستان میخواهد به این ترتیب تنش را در لبنان افزایش دهد. البته دیوانگی آل سعود، فقط به مسائل سیاسی محدود نمیشود، بلکه شبکه تلویزیونی العربیه نیز، یک نوار «مستند» از سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، منتشر و در رسانه ها اعلام کرد، سید حسن نصرالله، از معروف ترین افرادی است که از جنبش امل جدا شده است. هدف العربیه، از این کار، کوبیدن بر طبل ایجاد تفرقه بین حزب الله و جنبش امل بود.
بدون شک، فقط یک طرف از اقدام آل سعود، سود برده است آن هم، سعد حریری است. دلالی که برای میانجی گری بین بیروت، ریاض و پاریس، کارمزد بالایی گرفته بود. اقدام آل سعود، پیچیدگی های اختلافات در لبنان را بیشتر و نامزدها را از قصر بعبدا دور میکند و در نتیجه حریری، به سیاستمداری تبدیل میشود که فقط حرف میزند و حرف هایش هم اعتباری ندارد. اما اگر عربستان، بخواهد دیوانگی خود را بیشتر و با امنیت لبنان بازی کند، مانند کسی خواهد بود که به سر خود شلیک می کند.