بسیاری از پژوهشگران کشور برای سفارش کار باید بخش اعظمی از حقوق خود را به واسطه ها بدهند تا کار بگیرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ امروز در برنامه پیک بامدادی رادیو ایران موضوع پژوهش و واسطه گری در این حوزه بررسی شد.
دست های پشت پرده مرموز و نامرئی فراتر از قانون در هر موضوعی شکل می گیرد و تنها راه رسیدن به مقصد را مالک بازار و در یک جمله پدر خوانده می دانند.
پدرخواندهها یا همان مافیا، اصطلاحی است که این روزها برای شبکه های غیر قانونی به کار می برند، حالا فرقی ندارد که این پدر خوانده ها جمشید بسم الله باشد در بازار ارز و یا سلطان شکر در بازار مواد خوراکی، اما جالب است که پدر خوانده ها به نظام علمی کشور هم راه پیدا کردند یعنی اگر دانشمند هم باشید برای کار تحقیقاتی باید دنبال کانال این پدر خواندهها بود.
خبرنگار پیک بامدادی در تماس تلفنی با یکی از مراکز دریافت تحقیقات پاسخ شنید: الان چنین مراکزی زیاد شده است، ما خودمان هم کار کردیم و مدرک داده ایم، چنانچه بخشی از پول توسط مافیا داده می شود که نرمال آن 30 تا 35 درصد است، البته واسطه ها خیلی شناخته شده نیستند و این روابطی است که بین آن ها وجود دارد وگاهی اوقات خود معاونین هم در این موضوع دستی دارند.
گویا در و تخته خوب به هم جور شده اند، از یکی طرف پایان نامه ها دکتری هم فروشی شده است و کپی می شود و از طرف دیگر برخی دستگاه ها که باید مشکلات را برطرف کنند هیچ مشکلی را حل نمی کنند.
سالانه صدها پژوهش در کشور صورت می گیرد، اما کمتر گره ایی از مشکلات جامعه باز می شود و خیلی از پژوهش ها در گوشه کتابخانه ها خاک می خورند و فقط ویترین اتاق مدیران شده اند، اما در پس پرده این پژوهش ها فقط جیب پدر خوانده ها را پر میکند.
مسعود مقصودی کارشناس امور پژوهشی گفت: بحث واسطه گری در ارگان های دولتی و مافیای پژوهشی از جمله مسائل مربوط به این مشکل است.
یکی از دستگاه هایی که پدر خوانده ها حسابی در آن نفوذ دارند شهرداری است؛ پژوهش خواری پدر خوانده ها را با بازرسین شهرداری در میان گذاشتیم که نه تنها آن ها از این عمل متعجب نشدند بلکه گفتند که نمی توانیم مستقیم ورود پیدا کنیم و باید گزارش شود.
حافظی عضو شورای شهر پایتخت گفت: جای تاسف دارد و باید برخورد شود؛ باید این مراکز شناسایی و متلاشی شوند.
این مورد نمونه ایی از دستگاه هایی است که پدر خوانده ها و پژوهشگران در بخش تحقیقات حکم فرمایی می کنند، البته به نظر میرسد مشکل اصلی نه در افراد بلکه در قواعد و مقررات این سازمان هاست که فرصت عرض اندام پدر خوانده ها را فراهم می کنند؛ موضوعی که باعث شده است شاهد بی عدالتی در حق فارغ التحصیلان بیکار باشیم که چشم به همکاری با این نهادها دوخته اند.