25 و 26 بهمن؛ برگزاری پنجمین جشنواره شعر انقلاب
پنجمین جشنواره شعر انقلاب 25 و 26 بهمن در تهران و زاهدان برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، "عدالت و انسانیت"، "وحدت امت اسلامی و رفعت ملی"، "معارف دین" و " گفتمان انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی" موضوعات این جشنواره است.
بخشهای جشنواره شامل "شعر" در قالب مجموعه شعر و کتاب و تک اثر همچنین "پژوهش" در قالب کتاب و مقاله بوده است که پس از دو مرحله داوری با معرفی برگزیدگان پایان مییابد.
معاون هنری حوزه هنری در ابتدای نشست خبری این جشنواره گفت: آن چیزی که این جشنواره را از جشنوارههای دیگر متمایز می کند، عنوان و هدف این جشنواره است و شعر انقلاب اسلامی، شعری است که با ارزش های محوری انقلاب اسلامی گره خورده است.
فاضل نظری تاکید کرد: این جشنواره تفاوت کارکردی هم با دیگر جشنواره ها دارد که معرفی چهره های جوان انقلاب اسلامی از اهداف این جشنواره است و توجه به مفهوم شعر انقلاب همچنان این شعر را به سمت هدفی که دارد، می برد و موجب می شود این هدف فراموش نشود.
وی با بیان اینکه شعر، زبان آرمان های یک جامعه است افزود : تجربه انقلاب اسلامی، تجربه قابل توسعه است، حال با این معنا که شعر انقلاب زبان آرمان های ماست و می تواند درجهان قابل توسعه باشد و همین توسعه است که ما را تشویق می کند تا بتوانیم این جشنواره را از سال آینده به صورت بین المللی برگزار کنیم.
دبیر هنری جشنواره هم در ادامه این نشست، گفت: امروز بحث سبک در جشنواره شعر انقلاب جدی است، بقیه هنرها نتوانستند این کار را بکنند، اکنون بیش از هزار رساله دانشگاهی در حوزه شعر انقلاب داریم و سهم بانوان در شعر انقلاب زیاد شده است به گونه ای که از 211 شرکت کننده ، تعداد زنان 72 نفر و مردان 139 نفر بودند.
علیرضا قزوه با اشاره به اهمیت پرداختن به سرودهای انقلاب اسلامی گفت: سرودهای انقلابی هم باید به بخش های این جشنواره اضافه شود، چون سرودهای انقلاب در آن زمان بسیار مهم بود.
وی افزود: کم رنگ شدن سرودهای انقلابی باعث سوق دادن جوانان به سمت ترانه شده است. باید یادمان باشد که شعر انقلاب بر پیشانی اش باید حماسه باشد.
مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری ادامه داد: این روزها تلاش می کنند جوانان را به سمت یک بی خطی و کارهای محفلی بکشانند که باید با جدی گرفتن سرودهای انقلاب با این فضاها مقابله کنیم.
وی گفت: افتتاحیه جشنواره در زاهدان و اختتامیه آن در تهران برگزار خواهد شد، همچنین در مراسم اختتامیه جشنواره از موسوی گرمارودی هم تجلیل خواهد شد.
قزوه با اشاره به حضور شاعرانی از هند و پاکستان در افتتاحیه این جشنواره که صبح فردا در زاهدان برگزار میشود، گفت: ما بر این باوریم که برای جشنواره شعر انقلاب میتوان فکرهای بهتری نیز داشت اما مجبور شدیم این جشنواره را با رقمی کمتر از 50 میلیون تومان برگزار کنیم که بخش عمده آن نیز اختصاص به جوایزی دارد که به برگزیدگان اهدا میشود.
مراسم افتتاحیه پنجمین جشنواره شعر انقلاب صبح یکشنبه 25 بهمن در زاهدان و اختتامیه آن نیز عصر روز دوشنبه 26 بهمن در تالار سوره حوزه هنری در تهران برگزار میشود.