آنچه اهالی هنر هفتم درباره آینده سینمای ایران میگویند
اهالی سینما، آینده سینمای ایران را با وجود نسل جوانی که در آن قدم گذاشته، روشن دیده اند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ معمولا پس از پایان جشنواره فیلم فجر ویترینی از سال آینده سینمای ایران ارایه می شود، ویترینی که به نوعی به اندیشه فیلمسازان جهت می دهد و فیلم های تولید شده در سال اینده را به سمت و سوی خود می کشاند.
امسال نیز با معرفی اثار برتر از سوی هیئت داوران سینمای ایران سینماگران سال آینده سینما رااز نظر محتوایی و اقتصادی حدس زدند.
سیروس الوند کارگردان سینما در این باره گفت: به نظرم کیفیت فیلم های امسال بهتر از پارسال بود. من فیلم هایی چون ابد و یک روز و خشم و هیاهو را بسیار خوب دیدم. فیلم بارکد هم فیلم گرمی است که سینمای ما به آن نیاز دارد ،از جهت محتوایی فیلم «بادیگارد» حاتمی کیا و «دختر» میرکریمی هم بسیار عالی بود و من کارگردانی حاتمی کیا در بادیگارد را دوست داشتم.
وی افزود: به نظر من جوانانی که امسال به سینما وارد شدند چه در زمینه کارگردانی چه در زمینه بازیگری بسیار با استعداد هستند و سینما را جدی دنبال می کنند و آینده ای درخشان را برای این عرصه خواهند ساخت.
امسال دو کارگردان جوان، سعید روستایی و محمد حسین مهدویان با ساختن دو فیلم مختلف از دو ژانر متفاوت شگفتی ساز شدند.
مهدویان «ایستاده در غبارش» را به شکل مستند گونه و با جلوه های هنری و بصری بسیار زیبا ساخت و سعید روستایی هم «ابد و یک روزش » را نزدیک به زندگی مردم ضعیف جامعه ارایه داد و هر دو موفق شدند نظر بسیاری از مخاطبان و داوران را به خود جلب کنند.
شفیعی: هیچ امیدی در فیلم های امسال نمیبینم
محمدحسین شفیعی تهیه کننده سینما و تلویزیون درباره فیلم های امسال نظر متفاوتی دارد.
وی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: من هیچ امیدی در فیلم های امسال نمی بینم، متاسفانه 80 درصد فیلم های امسال اتفاقات تلخ جامعه را با شدت زیادی به تصویر می کشند و به نوعی سیاه نمایی داشتند.به نظر من مردم این تلخی ها را می بینند و نیازی نیست در سینما هم با غلظت بیشتری از انها روبرو شوند.فیلم های ارزشی هم که به چشم داوران این دوره نیامدند.
وی افزود: البته با این وجود نمی توان گفت که سال آینده سینما سیاه است زیرا یکسری از فیلم ها به جشنواره نرسیدند و یکسری هم در دست تولید قرار دارند و می توان امیدوار بود که این فیلم ها رنگ و شکل درستی به سینما دهند.
کیمرام: بعضی از کارگردانان میخواهند به هر قیمتی مخاطب را به سمت فیلم خود بکشند
میلاد کیمرام بازیگر سینما و تلویزیون درباره پیش بینی اش از سال اینده سینما به خبرنگار ما گفت: خوشحالم که امسال فیلم های متنوع از ژانر های مختلف روی پرده سینماها می رود و می تواند به تمام سلایق مخاطبان سینما پاسخ دهد.
وی افزود: مشکل سینما اینجاست که بعضی از کارگردانان می خواهند به هر قیمتی مخاطب را به سمت فیلم خود بکشند و این درست نیست.
کیمرام خاطرنشان کرد: امیدوارم سینما از این شلوغی ها دور شود و خود فیلم ها قابلیت جذب مخاطب را داشته باشند.
بهروز نورانی پور مستند ساز نیز به خبرنگار ما گفت: امسال سطح کیفی و محتوایی مستندها بیشتر شده بود و در سینمای داستانی هم شاهد پیشرفت چشمگیری بودیم.
وی افزود: امیدوارم با اکران خوب مستند ها این نوع سینما بتواند درخشش خوبی داشته باشد و نیاز مخاطبانش را برطرف کند.
سیدجمال ساداتیان داور بخش سودای سیمرغ سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر نیز گفت: فیلم های امسال از نظر کیفی و جذب مخاطب فیلم های خوبی هستند اما اتفاق بهتر حضور یکسری جوان آینده ساز سینماست که اتفاقا کارشان را هم بلد هستند و سال های خوبی را برای سینمای ایران به ارمغان خواهند آورد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار ما درباره سال اینده سینما با اشاره به حضور پررنگ جوانان در این عرصه گفت: فیلم هایی که در سال آینده تولید و یا اکران می شوند در این دولت، پروانه ساخت و نمایش گرفته اند و سیری امید بخش دارند.
علی جنتی افزود: اگر دقت کنید فیلم ابد و یک روز با یک کارگردان جوان امد و جوایز این دوره را درو کرد و مردم هم آن را به عنوان فیلم برتر انتخاب کردند.
وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: این حضور گسترده و موفقیت آمیز جوانان در سینما نوید بخش روزهایی خوب و درخشان برای سینمای ایران است.
این امید اهالی هنر هفتم به آینده سینما مسئله ای زیباست که با اکران خوب فیلم ها و استقبال ویژه مخاطبان و مسئولان سینمایی از فیلم ها شکوفه های بهتری می دهد و رشد سینما را به ارمغان می آورد.
گزارش از: سحر قناعتی