بازی موشکی آمریکا با برگ کره جنوبی !
مسکو: اقدام واشنگتن در استقرار سامانه موشکی در کره جنوبی رقابت تسلیحاتی را تشدید می کند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از مسکو ، مقامات دفاعی آمریکا و کره جنوبی هفته گذشته اعلام کردند مذاکرات رسمی را درباره استقرار سامانه دفاع موشکی ارتفاع بالا (تاد) در واکنش به آزمایش های موشکی و هسته ای اخیر کره شمالی آغاز کرده اند .
در بیانیه وزارت خارجه روسیه در این زمینه آمده است: استقرار عناصر سامانه دفاع موشکی جهانی آمریکا در منطقه - که هم اکنون در شرایط امنیتی بسیار دشوار و حساسی به سر می برد- ممکن است موجب تحریک رقابت تسلیحاتی در منطقه شمال شرق آسیا شود و روند حل و فصل مسئله هسته ای را در شبه جزیره کره به مراتب پیچیده تر سازد.
این بیانیه می افزاید : در سطح وسیعتر و ابعاد جهانی ، این اقدام ممکن است پیامدهای مخرب سامانه دفاع موشکی جهانی آمریکا را بر ثبات و امنیت بین المللی افزایش دهد.
بهانه های آمریکا !
وزارت خارجه روسیه همچنین اعلام کرد آزمایش های هسته ای و موشکی پیونگ یانگ باید با محکومیت شدید روبرو شود ،لیکن واشنگتن از این مسئله به عنوان حربه ای برای توسعه سامانه دفاع موشکی خود بهره برداری می کند.
با این حال آمریکا تاکید دارد این سامانه دفاعی به مثابه یک عامل بازدارنده در برابر برنامه موشکی بالستیک کره شمالی عمل خواهد کرد.
چین نیز از اقدام آمریکا در استقرار سامانه موشکی خود در کره جنوبی انتقاد و اعلام کرد این اقدام ثبات را در منطقه بر هم می زند.
چین ، هدف سپر موشکی ؟
کارشناسان می گویند، هدف اصلی استقرار این سپر موشکی چین است تا کره شمالی.
پکن حامی اصلی پیونگ یانگ به حساب می آید. واشنگتن و سئول، چین را تحت فشار گذاشته اند تا موضع قاطعانه تری در برابر برنامه تسلیحات هسته ای کره شمالی اتخاذ کند.
جوئل ویت، تحلیل گر موسسه آمریکایی - کره ای دانشگاه جان هاپکینز معقتد است سرخوردگی نسبت به چین سبب شد تا استقرار سامانه تاد در کره جنوبی مطرح شود.
وی گفت: هدف از این شیوه ای فرستادن این پیام به چین است که آنچه که کره شمالی انجام می دهد نتایج جدی از جمله برای منافع پکن در زمینه امنیتی دارد.
اگر چه چین از پرتاب موشک از سوی کره شمالی فقط ابراز تاسف کرده اما درباره استقرار سامانه ضد موشکی تاد به شدت ابراز نگرانی کرده است.
مقامات پکن می گویند ،این اقدام فقط تنش در شبه جزیره را تشدید می کند و به تلاش برای مبارزه با برنامه هسته ای کره شمالی لطمه می زند.
پکن سامانه تاد را به عنوان تهدیدی برای سیاست بازدارندگی هسته ای خود می داند. استقرار این سامانه می تواند زمینه را برای رهگیری موشک های چین فراهم کند.
چین به عنوان شریک تجاری اصلی کره جنوبی به حساب می آید و سئول تاکنون از اظهار نظر رسمی درباره سامانه تاد خودداری کرده است.
کره شمالی بدون توجه به تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد و در حالی که تنها چند هفته از آزمایش هسته ای این کشور می گذشت یکشنبه این هفته یک فروند موشک دور برد حامل آنچه پیونگ یانگ ماهواره نامید پرتاب کرد و کشورهای همسایه کره شمالی و آمریکا این اقدام را محکوم کردند.