نقش پیشکسوتان اقتصادی در افزایش ارتباطات اقتصادی
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: هر جامعه ای که بتواند از نیروها و سرمایه های مختلف متنوع و متفاوتش در کنار هم استفاده کند آن جامعه در مسابقه ملل پیشتاز است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمد نهاوندیان شنبه شب در نخستین جلسه شورای عالی پیشکسوتان اتاق بازرگانی ایران افزود: تلاش برای افزودن سرمایه تجربه ها به سرمایه موجود اتاق به منظور خدمت به اقتصاد کشور، کاری تشریفاتی نیست بلکه ریشه قوی فکری دارد.
وی اضافه کرد: در جوامعی که هم به اصالت و ریشه فکر می کنند و هم امکان نوآوری و میدان را به جوانها می دهند اساس پیشرفت آن جامعه تضمین شده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور تشکیل شورای عالی پیشکسوتان اتاق بازرگانی را در زمانی مناسب و در پاسخ به ضرورت زمانی دانست که فرصتی در فصل جدید اقتصاد کشور برای استفاده از ظرفیتهای موجود در داخل و خارج از کشور است.
نهاوندیان گفت: پیشکسوتان اتاق در توقعاتی که از اتاق بازرگانی می رود می توانند نقش پررنگتری داشته باشند از جمله اینکه فضای حقوقی اقتصاد کشور با انباشت قوانین مواجه است که باید این تراکم قوانین را تغییر دهیم زیرا نهادهایی مانند دولت و مجلس داریم که کارشان اضافه کردن قوانین است یعنی در جلسات خود به این تراکم قوانین اضافه می کنند.
وی افزود: اکنون که عزم بر تغییر فضای حقوقی اقتصاد کشور است راه حل منسجمی نیاز است و اتاق بازرگانی در این باره نقش بی نظیر دارد البته پیشکسوتان اتاق بازرگانی که بیش از 40 سال تجربه چالش با مقررات اقتصادی را دارند می توانند به اتاق در این باره کمک کنند.
رئیس دفتر رئیس جمهور اصلاح ساختار اقتصادی با هدف افزایش بهره وری در دولت و بخش خصوصی را دیگر حوزه ای دانست که پیشکسوتان اقتصادی چه در اتاق بازرگانی و چه در خارج از آن می توانند نقش کمک کننده داشته باشند و نهضت ارتقاء بهره وری در بخش دولتی و خصوصی را به نتیجه برسانند.
وی ادامه داد: پیشکسوتان اتاق بازرگانی ایران در افزایش و تقویت ارتباطات درونی اقتصاد و در طراحی راهبردهای تسهیل ارتباط صنعت ، معدن و کشاورزی می توانند نقش مؤثری داشته باشند.
نهاوندیان با تأکید بر نقش پیشکسوتان اتاق بازرگانی ایران در افزایش ارتباطات برونی اقتصاد افزود: سرمایه اعتبار بسیاری از پیشکسوتان و شناخت آنها از طرفهای خارجی ممکن است از بسیاری از سازمانهای دولتی ما بیشتر باشد.
همچنین محسن جلالپور رئیس اتاق بازرگانی ایران در این نشست با استقبال از نقش مشورتی پیشکسوتان برای پیشبرد اهداف بخش خصوصی گفت: امیدواریم با پشتوانه تجربه پیشکسوتان بخش خصوصی قدمی در راه اقتصاد ، پیشرفت و اعتلای کشور برداریم.
وی تجلیل از پیشکسوتان ، انتقال تجربیات به نسلهای بعدی و شناسایی مشکلات اقتصادی و ارائه راه حلهای آنرا از جمله اهداف شکل گیری شورای عالی پیشکسوتان بیان کرد.
جلالپور همچنین از مستند کردن تجربیات پیشکسوتان اتاق بازرگانی به صورت تصویری و مکتوب به منظور انتقال تجربه به نسلهای بعدی خبر داد.
مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز با بیان اینکه راه حل برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور تکیه به بخش خصوصی است گفت: استفاده از حضور و تجربه پیشکسوتان می تواند راهگشای بخشی از مشکلات اقتصادی کشور باشد ضمن اینکه باید به بحث فرهنگی و اهمیت اخلاق در اقتصاد نیز باید بیش از پیش توجه کنیم.
خاموشی از رؤسای اسبق اتاق بازرگانی ایران در این نشست با اشاره به تجربه اتاقهای بازرگانی دیگر کشورها و سهم زیاد آنها در اقتصاد کشورها، فعال شدن بیش از پیش اتاقهای بازرگانی کشور را به منظور تحرک اقتصاد کشور خواستار شد.
توانمندسازی بخش خصوصی با استفاده ازپیشکسوتان اتاق بازرگانی
رئیس شورای عالی پیشکسوتان اتاق بازرگانی ایران گفت: در شرایط کنونی اقتصادی که انتظار افزایش تعاملات و ارتباطات اقتصادی، صنعتی و تجاری وجود دارد بخش خصوصی نقش اصلی را برعهده دارد اما این بخش برای موفقیت هر چه بیشتر در این امر خطیر نیازمند استفاده از روشهای حمایتی ، آموزشی و الگوهای جهانی است که یکی از مهمترین آنها توجه به خرد جمعی و استفاده از دانش و تجربه پیشکسوتان است.
علاء میرمحمد صادقی شنبه شب در نخستین جلسه شورای عالی پیشکسوتان اتاق ایران با بیان اینکه استفاده از تجربه پیشکسوتان در کشور ما کمتر مورد توجه بوده است افزود: پیشکسوتان به واسطه تلاش فراوانی که در تسلط بر حوزه کاری و اندوختن دانش و تجربه داشته اند می توانند راهگشای حل مشکلات و موجب پرهیز از آزمون و خطای دوباره در موضوعات تجربه شده شوند.
وی اضافه کرد: اتاق ایران در دوره هشتم که راهبرد خود را بر توانمندسازی بخش خصوصی به عنوان اتاق فکر و کانون تصمیم ساز کشور قرار داده است با ایجاد شورای عالی پیشکسوتان تلاش می کند تا به نحو سازمان یافته از این سرمایه عظیم بهره ببرد از این رو قرار است تجربه و دانش افراد صاحب تجربه که در حوزه های مختلف اقتصادی عملکردی و تأثیرگذار داشته اند برای تحقق اهداف و برنامه های اتاق ایران و پیشبرد مطلوب اقتصاد کشور به کار گرفته شود.
میرمحمد صادقی یکی دیگر از محورهای فعالیت این شورا را تمرکز بر برنامه های توسعه ای از جمله احیاء روستاها و کارآفرینی در حوزه روستایی برشمرد.
وی افزود: یکی از خلأهای جدی کنونی کشور نبود جانشینان لایق برای اداره و مدیریت اقتصاد است از این رو موضوع جانشین پروری موضوع توجه جدی در اتاق بازرگانی دوره هشتم قرار گرفته تا با کمک سرمایه عظیم پیشکسوتان بتواند جانشینان لایقی برای اداره اقتصاد کشور تربیت کند.
میرمحمد صادقی گفت: مدیریت بحران و ارائه مشاوره حرفه ای و مشفقانه در صورت وقوع بحران از جمله محورهایی است که شورای عالی پیشکسوتان اتاق ایران برای مدیریت بهتر واحدها و جلوگیری از آسیب به کسب و کار و اشتغال واحدهای تولیدی در نظر گرفته است.
وی ارائه راهکارهای مناسب برای بهبود محیط کسب و کار و کارآفرینی ، تعریف روشهای جذب سرمایه های داخلی و خارجی ، راهکارهای توسعه صادرات غیرنفتی، انتقال فنآوری ، اشتغالزایی ، ایجاد ارزش افزوده ، توزیع ثروت و برقراری عدالت اجتماعی را از جمله محورهایی بیان کرد که شورای عالی پیشکسوتان اتاق ایران می تواند نظر مشورتی خود را ارائه کند.
وی گفت: بعد دیگری از تکالیف مهم اعضای شورای پیشکسوتان اتاق ایران، اظهار نظر درباره سیاستهای اقتصادی ، طرحها و لوایح قانونی، مسائل اقتصادی و مطالبات بخش خصوصی است که موجب می شود تصمیم گیریهای منطقی تر و کاربردی تر در اقتصاد اتخاذ شود.