ابهام در یارانه بخش صنعت
مجله پیک بامدادی رادیو در گزارشی به بررسی وضعیت پرداخت یارانه به بخش صنعت پرداخت.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از برنامه رادیویی پیک بامدادی؛ پس از گفتگوهای فراوان درباره میزان تخصیص یارانه به بخش تولید و صنعت این یارانه از 10 هزار میلیارد تومان به 5 هزار میلیارد تومان رسید.
بعد از آن نیز اعلام شد که طبق اعلام سازمان برنامه و بودجه این یارانه به 200 میلیارد تومان رسید، اما حالا خبرها از کاهش این میزان به 50 میلیارد تومان حکایت دارد.
این گزارش در ادامه با اشاره به برخی اختلافهای مسئولان دولتی و پخش اظهارت وزیر صنعت، معدن و تجارت که معتقد است یک ریال از وجوه اعلام شده به بخش تولید نرسیده است و پاسخ نوبخت که میگوید بخش یارانه تولید را پرداخت کردیم و آقای نعمتزاده هم که وزیر با سابقه و فعالی است تلاش کند به جای این مصاحبه ها این شرکت ها را معرفی کند، ادامه می دهد که دود این اختلاف ها به چشم اهالی تولید می رود و علاوه بر اثرات زیست محیطی فضای کسب و کار را نیز راکدتر میکند.
در ادامه این گزارش روح ا... عباسپور، سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به اینکه در بودجه سال 93 مصوب شد که 10 هزار میلیارد از محل یارانه به تولید پرداخت بشود که تحقق نیافت و این رقم در بودجه سال 94 به 5 هزار میلیارد تومان تنزل یافت که باز محقق نشد می گوید: آقای نوبخت در ایران خودرو از اعطای 200 میلیارد تومان به خودروسازان خبر داد ولی بعدا گفت که این مبلغ کل سهم صنعت است.
به گفته عباسپور اخیراً یکی از مقامات وزارت صنایع از رقم 50 میلیارد خبر داده است و سوال این است اگر این ها از وضعیت بودجه اطلاع ندارند چرا اعلام می کنند و اگر اطلاع دارند و اعلام می کنند توضیح دهند چرا از خودرو به صنعت و از 200 میلیارد تومان به 50 میلیارد تومان می رسد.
همچنین گزارش برنامه پیک بامدادی با اشاره به اینکه برای صحت و سقم خبر 50 میلیارد شدن سهم 200 میلیاردی صنعت از یارانه تولید به سراغ سازمان برنامه و بودجه هم رفتیم اما موفق به دریافت پاسخی از مسئولین این سازمان نشدیم، به بیان انتقادات احمد پورفلاح نماینده بخش صنعت در شورای گفتگو از هدفگذاری و نحوه توزیع این یارانههای آب رفته برای صنعت تشنه نقدینگی پرداخته است.
به گفته پورفلاح این بسته بیشتر در حال هدف گیری مصرف کننده است چرا که امسال می خواهیم تحریک تقاضا ایجاد کنیم و این فوق العاده ناکافی است و می تواند به عنوان مُسَکِن موقت باشد و بحث دوم نحوه توزیع آن است و کاری نکنیم آن هایی که مطرح تر هستند ذینفع باشند ولی به واحدهای نیازمند چیزی نرسد و اصولاً این رقم چون بسیار ناچیز است باید شامل شرکت هایی که رقم پروژه آن ها در سال از 100 میلیارد تومان بیشتر است نشود و به عنوان یک تولید کننده خیلی امیدوار نیستم ولی امیدوارم همین رقمی که تعهد کرده اند اجرایی بشود.
در ادامه این گزارش محمدباقر صدری عضو انجمن اقتصاددانان ایران نیز با بیان اینکه این بسته دولت را که مهر تنظیم شده است برای خروج از رکود کافی نمی دانم گفت: بسته ای که ابلاغ شده حاوی اطلاعاتی است که دقیقاً ارزیابی نشده است ضمن اینکه تقویت قدرت خرید آن هم داستانی است و به عبارتی چگونه این قدرت تقویت خواهد شد؟ دادن مبالغ مختلفی که هنوز کم و کیف آن مشخص نشده است اعم از 200 میلیارد و یا 50 میلیارد را درست نمی دانم.