برنامه پیک بامدادی رادیو یکی از موضوعات امروز خود را به قانون فعالیت پزشکان در یکی از دو بخش خصوصی یا دولتی اختصاص داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در این گزارش آمده است: براساس قانون برنامه پنجم توسعه کشور برای مقابله با بخشی از تخلفات پزشکی و ارتقای کیفیت ارائه خدمات در بخش دولتی، مصوب شد که فعالیت پزشکان در یکی از دو بخش دولتی یا خصوصی باشد اما این قانون در هیاهوی طرح تحول سلامت مغفول ماند است.
در این گزارش آمده است: قانون برنامه پنجم توسعه کشور در سال پایانی است اما بندهایی دارد که هنوز اجرایی نشده که یکی از این بندها در حوزه سلامت است.
این بند از قانون قرار بود پزشکان نیمه وقت را ملزم کند تا در میان بیمارستان های خصوصی یا دولتی یکی را برای اشتغال انتخاب کند تا خیال بیماران در بیمارستان ها از حضور فیزیکی پزشک راحت باشد و همچنین تخلفاتی مانند انتقال بیماران از بخش دولتی به خصوصی رخ ندهد.
آریایی نژاد دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این باره می گوید: اگر پزشک در یک کار باشد خدماتش را تسریع می کند ولی عملاً دیده ایم که این اتفاق رخ نداده است، برای این اقدام اراده عمومی وجود ندارد و همچنین دولت و مجلس نیز بدنبال این کار نیستند.
دکتر میردهقان مدیرکل نظارت بر درمان و اعتبار بخشی وزارت بهداشت نیز در این باره می گوید: هر چند قدم هایی برای اجرای این قانون برداشته شده است اما هنوز تا اجرای کامل فاصله زیادی وجود دارد، پزشکانی که تمام وقت در دانشگاه ها کار می کردند هم اکنون حدود 4 برابر شده اند ضمن آنکه صحبت هایی است که تصمیماتی بگیرند و چند شغله بودن را مقداری محدود کنیم.
دکتر لاری سخنگوی نظام پزشکی نیز از طراحی نرم افزاری می گوید که پس از طی مراحلی می تواند جلوی تخلف پزشکان و حضور همزمان آنها در دو بیمارستان پیشگیری می کند و باعث می شود بسیاری از انحصارات شکسته شود.
طاهرخانی عضو شورای عالی نظام پزشکی نیز می گوید: مقاومت هایی صورت می گیرد و اجرانشدن این بند از قانون در راستای حمایت از آحاد جامعه پزشکی و پزشکان کم درآمد نبوده است، اجرای این قانون می تواند بخشی از درآمدهای مسئولان نظام سلامت و بیمه کشور که در هر دو بخش دولتی و خصوصی برای خودشان ایجاد کرده اند، به مخاطره بیندازد.