نماینده تبریز:
تلاش برای رفع ایرادات لایحه کاهش ساعت کاری زنان
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: با شفاف کردن مواد لایحه، زمینه اجرای دقیق آن را فراهم میکنیم.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری خانه ملت، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از تلاش این کمیسیون برای رفع ایرادات مطرح شده به لایحه کاهش ساعت کاری زنان خبر داد وگفت: درتلاشیم با شفاف کردن مواد لایحه، زمینه اجرای دقیق آن را فراهم کنیم.
محمداسماعیل سعیدی درخصوص ایرادات وارد شده به لایحه "کاهش ساعت کاری زنان" در صحن علنی مجلس، افزود: مهم ترین ایرادی که نمایندگان به این لایحه مطرح کردند موضوع شفاف نبودن برخی کلمات و موضوعات بود که به همین دلیل برای رفع ایرادات به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر واسکو درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید از برداشتهای متفاوت از این لایحه جلوگیری کرد، گفت: متاسفانه وجود برخی کلمات در این لایحه مانند «معلولیت شدید» ابهاماتی دارد و ممکن است در اجرای قانون مسئولان را دچار مشکل کند، بنابراین اختلاف نظر درباره واژه «شدید» وجود داشت و درهمین راستا مجلس خواهان مشخص شدن تعریف دقیق از معلولیت شدید شد.
وی با تاکید بر جامع و کامل بودن همه قوانین مصوب درمجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: به طور قطع همه قوانین باید جامعیت داشته و دایره شمول آن میز مشخص باشد، ضمن اینکه قانون مصوب باید کامل و بدون نقص باشد.
سعیدی ادامه داد: در واقع قانون را نباید به نوعی تصویب کرد که برداشتهای متفاوتی از آن وجود داشته باشد؛ بنابراین در این لایحه وجود برخی کلمات که شفافیت کامل در تفسیر ندارد، ممکن است مشکلاتی را زمان اجرای قانون به وجود آورد.
این نماینده مجلس تصریح کرد: مقرر شد که ایرادات مطرح شده در کمیسیون اجتماعی بررسی و با جایگزین کردن برخی کلمات، ایرادات مورد نظر رفع شود، به عبارت بهتر باید رفع ایرادات به نفع هیچ دستگاه و شخصی نباشد؛ البته برای تضمین اجرای تبصره 5 لایحه نیز باید راهکارهای مشخصی ارائه کرد.
سعیدی گفت: اگر ضمات اجرایی برای این قانون وجود نداشته باشد، نمی توان انتظار داشت که دستگاه ها و نهادها آن طور که باید و شاید قانون مربوط را اجرایی کنند، بنابراین به منظور حفظ امنیت شغلی زنان و حمایت از این قشر در تبصره 5 آمده است که اگر کارفرمای بخش غیردولتی و خصوصی اقدام به برکناری یک خانم از شغل خود کند باید با این موضوع برخورد قانونی انجام داد؛ از این رو باید تدابیری اتخاذ شود که به امنیت شغلی افراد ضربه وارد نشود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: این لایحه به دلیل وجود برخی ایرادات و ابهامات به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد تا پس از رفع ایرادات زمینه اجرای آن فراهم شود.
بنا بر این گزارش، مدیرکل دفتر امور حقوقی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری از تشکیل جلسهای با کمیسیون اجتماعی مجلس برای بررسی ایرادات وارد شده به لایحه کاهش ساعت کاری زنان خبر داد و گفت: یکی از این ایرادات، استفاده از برخی واژههای فاقد شفافیت و حدود مشخص است.