توسعه همکاری های اقتصادی بین ایران و لبنان مستحکم تر می شود
وزیر صنعت،معدن و تجارت در دیدار با وزیر اقتصاد و بازرگانی جمهوری لبنان گفت: با امضای اولیه متن توافق نامه تجارت ترجیحی بین ایران و لبنان ،روابط اقتصادی دو کشور مستحکم تر از قبل خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما محمدرضا نعمت زاده در دیدار با «آلان حکیم» ، با اشاره به اینکه روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری لبنان بسیار نزدیک و دوستانه است ابراز امیدواری کرد؛سطح روابط دو کشور در بخش اقتصادی نیز هر چه زودتر ارتقاء یابد چرا که سطح روابط ما در حال حاضر بسیار پایین است.
وی در ادامه به جایگاه این وزارتخانه در توسعه تعاملات اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: وزارت صنعت، معدن وتجارت، مسئولیت سیاستگذاری راهبردی در بخش صنایع ،معادن و تجارت داخلی و خارجی را برعهده دارد که بیش از یک سوم تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: توافق نامه ای به منظور برقراری تجارت ترجیحی آماده شده است که امروز با امضای اولیه آن دو کشور می توانند در ادامه مراحل بعدی را دنبال کنند.
وی ادامه داد: ما آمادگی داریم تا تعرفه های خود را با توجه به این توافق به حداقل برسانیم تا مبادله کالا بین دو کشور تسهیل شود و امیدواریم لبنان نیز همین اقدام را انجام دهد.
نعمت زاده همچنین ،سرمایه گذاری متقابل در دو کشور و در کشورهای ثالث را به عنوان یکی از محورهای همکاری پیشنهاد کرد و گفت: سرمایه گذاری مشترک موجب می شود تا تعاملات دو جانبه را به صورت بلند مدت و راهبردی ببینیم و بتوانیم از مزایای هر کشور نهایت استفاده را ببریم.
وی در ادامه به بخشی از مزایا و ظرفیتهای کشور اشاره کرد و افزود: وجود ذخائر انرژی مختلف و ارزان، دسترسی به بازارهای گسترده منطقه،نیروی انسانی فراوان جوان و تحصیل کرده ، وجود معادن متعدد ،دسترسی به بازارهای بین المللی و توافقات تجارت آزاد با کشورهای اروپا و کشورهای دیگر از جمله مزیتها به شمار می آیند.
نعمت زاده همچنین با توجه به نیروی فراوان لبنانی در سراسر جهان توصیه کرد که سرمایه گذاران و تجار دو طرف ،روی سرمایه گذاری مشترک ،متمرکز شوند حتی در مورد یک کالا به طوری که می توان بخشی از آن را در ایران و بخشی را در لبنان تولید کرد.
وزیر صنعت،معدن و تجارت با اشاره به اینکه لبنان ،زمینه مناسبی برای گردشگری دارد اظهار کرد: این موضوع نیز می تواند زمینه گسترده ای برای توسعه همکاریها باشد ضمن اینکه ایران نیز بالاخص پس از شرایط جدید و رفع تحریمها، شاهد گسترش جهانگردی هستیم که با توجه به تجربه مناسب شما دراین رابطه ،تعاملات دراین جهت نیز می تواند یکی دیگر از زمینه های بسط و تعمیق روابط باشد.
به گفته نعمت زاده ؛سرمایه گذاری در زمینه های تاسیسات هتل، صنایع با فناوری بالا و پیشرفته نیز می تواند به عنوان بخش دیگری از زمینه های تعاملات مورد توجه قرار گیرد.
وی ابراز امیدواری کرد؛ علاوه بر توافقاتی که از گذشته وجود داشته ،صنعتگران و تجار بتوانند با یکدیگر همکاری داشته باشند و دراین جهت بهتر است هیات های بخش خصوصی از کشورهای همدیگر بازدید کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: روابط بانکی در حال حاضر با ایجاد شرایط جدید و رفع تحریمها بهبود یافته که امیدواریم گسترش پیدا کند.
همچنین دراین دیدار وزیر اقتصاد و بازرگانی جمهوری لبنان ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران و شرکت در هفتمین کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور، از ارتقاء و تعمیق و رابط و مناسبات اقتصادی و تجاری ایران و لبنان استقبال کرد.
«آلان حکیم» ، هدف بهبود سرمایه گذاری لبنان درایران را تبادل تجربیات به ویژه در بخش نیروی انسانی ذکر کرد و افزود: بنا نهادن سنگ بنای گسترش همکاری ها و تنظیم توافق نامه ها به منظوری ارتقای سطح روابط به صورت گسترده تر و پیشرفت در زمینه های مختلف از جمله اهدافی است که تلاش می کنیم هرچه زودتر به آن دست یابیم.
وی در ادامه بهبود روابط بانکی،تبادل علوم و دانش ، توسعه و بهبود حمل و نقل هوایی و به ویژه در بخش های زمینی ،دریایی ، فعال سازی موافقت نامه ها ،بهبود مبادلات بازرگانی و توافقات ترجیحی را از جمله زمینه های تعامل بیشتر دو کشور ذکرکرد.
وزیر اقتصاد و بازرگانی جمهوری لبنان برگزاری کمیسیون مشترک را برای دستیابی به پیشرفت هرچه بیشتر ،گام مثبتی دانست که در جهت موافقت های تجاری برداشته می شود.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم شورای بازرگانی ایران و لبنان به اتاق بازرگانی دو کشور تبدیل شود و بتوانیم فعالیتها را بیش از پیش گسترش دهیم.