اجرای طرح قطع وابستگی دامپزشکان به بخش خصوصی
طرح قطع وابستگی حقوقی دامپزشکان به کارفرمایان بخش خصوصی باید با قاطعیت اجرا شود.
محمدرضا صفری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه تعیین سلامت محصول و مواد غذایی به دانش، مهارت، شجاعت و شهامت نیاز دارد افزود: وابستگی دامپزشکان و ناظران به کارفرمایان بخش خصوصی این صفات را تحت تاثیر قرار می دهد بنابراین برای جلوگیری از این روند طرح قطع وابستگی دامپزشکان به این واحد از خرداد امسال ابلاغ و قرار بود اجرا شود که با مشکلاتی در برخی از استانها مواجه شدیم.
وی گفت: آیا می پذیریم که قاضی حقوق خود را از شاکی یا متشاکی پرونده دریافت کند؟! این اصل برای دامپزشکان ناظر هم صدق می کند.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران افزود: دامپزشکان ناظر در واحدهای کشتارگاه، بسته بندی و فراوری محصولات گوشتی براساس طرح قطع وابستگی حقوقی باید حقوق و دستمزد خود را از سازمان حاکمیتی دریافت کنند.
صفری گفت: براساس این طرح کارفرمایان دستمزد دامپزشکان را به سازمان نظام دامپزشکی می دهند و دامپزشکان دستمزد و حقوق خود را از این سازمان دریافت می کنند به این ترتیب ارتباط مستقیم با واحدهای اشتغال خود در بخش خصوصی ندارند.
وی افزود: با وجود اینکه طرح از خرداد امسال به استانها ابلاغ شده اما تاکنون به طور کامل اجرا نشده است .
رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران همچنین از واگذاری مسئولیت تعیین صلاحیت و تعیین ظرفیت دامپزشکان به این سازمان خبرداد و گفت: براساس قانون افزایش بهره وری در ماده 2 قانون انتقال دانش به بخش کشاورزی در حوزه دامپزشکی باید در اختیار سازمان نظام دامپزشکی قرار گیرد بر این اساس مراکز آزمایشگاهی، کلنیک ها و شرکت های مشاوره ای باید ازجانب این سازمان تاسیس شود و این وظایف از سازمان دامپزشکی منتقل شود.
صفری افزود: براساس آیین نامه این قانون سازمان نظام دامپزشکی موظف است صلاحیت کارشناسان و دامپزشکان ناظر را تایید و پس از آن مجوز فعالیت برای آنها صادر کند و بخش خصوصی نیز موظف است افراد تایید صلاحیت شده را بکار بگیرند.
وی گفت: سازمان دامپزشکی کشور نیز از این پس سیاستگذاری ها و سیاست های عالیه را انجام خواهد داد.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: اجرای این قانون سبب ارتقای سلامت حرفه ای و ارتقای سلامت بخش کشاورزی خواهد شد.
صفری افزود: سازمان نظام دامپزشکی صلاحیت دامپزشکان را براساس نوع فعالیت آنها در کشتارگاهها، مرغداریها، مراکز بسته بندی و دیگر مراکز از طریق آزمون سنجش می کند و در صورتی که نیاز به آموزش داشته باشند دوره های لازم را می گذرانند.