نشست اعضای آلکو با موضوع مقابله با تروریسم و افراطی گرایی در دهلی برگزار شد.
در این نشست دو روزه که به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است معاونان وزرا ، کارشناسان حقوقی و سفیران از حدود سی کشور عضو آلکو حضور دارند.
«محسن بهاروند» معاون دبیرکل سازمان آلکو گفت: در این نشست چارچوب حقوقی بین المللی برای مبارزه با تروریسم و گروه های افراطی در خاورمیانه و آسیا نوشته خواهد شد که مورد توافق همه کشورها قرار بگیرد.
وی افزود: در حال حاضر چارچوب مشخص حقوقی بین المللی که مبنای قوی برای مبارزه با تروریسم باشد وجود ندارد.
آلکو سازمان حقوقی و مشورتی آسیا و آفریقا است که 33 کشور آسیایی و 14 کشور از قاره آفریقا عضو آن هستند.
«محمد آپاندی بین حاجی علی» دادستان کل مالزی در مراسم گشایش این نشست گفت: تمرکز این نشست بر تهیه پیش نویس اصول و دستورالعمل برای مقابله با افرطی گرایی خشونت آمیز و مظاهر آن است که از سوی اعضای آلکو در نشست سالانه 2016 به تصویب خواهد رسید.
همکاری های دوجانبه و چندجانبه اطلاعاتی برای شناسایی گروه های افراطی و جلوگیری از استقرار این گروه ها در کشورهای مختلف از محورهای دستورالعمل این نشست است.
«رحمت محمد» دبیرکل سازمان آلکو هم گفت: میانه روی، احترام به مذاهب، فرهنگ ها و بشریت بسیار مهم است علاوه بر قوانین بازدارنده خشونت ، مردم باید در مورد احترام به حقوق دیگران آموزش ببینند.
در مراسم آغاز به کار این نشست همچنین نمایندگان کشورهای چین ، ترکیه ، کویت ، هند و جمهوری اسلامی ایران مواضع کشورهای خود را در زمینه مقابله با افراطی گرایی و تروریسم بیان کردند.
«سید علی موسوی» رییس اداره معاهدات و حقوق بین الملل وزارت امور خارجه ایران هم با تاکید بر ضرورت همکاری کشورها برای مقابله با ترورریسم گفت: ما مخالف حمایت ، تامین مالی و تحریک افراط گرایی و خشونت در مناطق مختلف هستیم و برای مقابله با تروریسم هرگونه همکاری خواهیم داشت.
پرهیز از دخالت در امور داخلی دیگر کشورها ، پرهیز از زور و تهدید علیه تمامیت ارضی و آزادی سیاسی کشورها در روابط بین المللی ، همکاری در مقابله با تبعیض نژادی ، مذهبی ، فرهنگی و اینکه اقدامات افراطی و خشونت آمیز با هیچ دین و مذهبی قابل توجیه نیست ازجمله اصول 11 گانه ای است که اعضای این سازمان در این نشست بر آن تاکید دارند.
سازمان آلکو در 15 نوامبر 1956 توسط سران 8 کشور آسیایی تحت عنوان کمیته حقوقی و مشورتی تشکیل شد و از سال 1970 ایران به عضویت این سازمان درآمد.
ایران ، چین و ژاپن سه کشوری هستند که سه نماینده دائم به عنوان معاون در این سازمان دارند.