افزایش مجازات جرایم سایبری بهترین پیشگیری
معاون حقوقی پلیس فتا: با افزایش مجازات جرایم سایبری، مطمئنا از این جرایم پیشگیری می شود.
سرهنگ رمضانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به مقایسه جرم کلاهبرداری در فضای واقعی جامعه و فضای سایبر و مکاتبه با وزارت دادگستری در این زمینه اشاره کرد و افزود: مجازات کلاهبرداری در فضای واقعی حدود 7 سال حبس است در صورتی که کلاهبرداری در فضای سایبر که محصول تحصیل مال غیر است میزان مجازات بسیار کمتر از این دارد که این قدرت ارتکاب جرم را به مجرمان سایبری می دهد.
معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا ماده 32 قانون جرائم رایانه ای را دیگر خلأ قانونی این جرائم دانست و افزود: این قانون درباره ارائه دهندگان خدمات دسترسی (isp) است.
وی گفت: در کشورهای پیشرفته تعداد ispها کمتر از 10 شرکت است در صورتی که متاسفانه این عدد در کشور ما بسیار زیاد است که کنترل و نظارت بر آنها را سخت و پر هزینه می کند.
معاون بین الملل و حقوقی پلیس فتا با بیان اینکه در ماده 32 قانون جرائم رایانه ای نیز ips ها موظف به نگه داشتن دادهها تا 6 ماه هستند خاطرنشان کرد: این عدد در کشورهای پیشرفته یک تا دو سال است.
وی افزود: در برخی از جرائم ممکن است پلیس برای کشف جرم به زمان بیشتر از شش ماه نیاز داشته باشد و اگر از این زمان به علت عمق جرم بگذرد دسترسی به ترافیک داده برای پلیس میسر نیست و نمی توان جرم را کشف کرد.
سرهنگ رمضانی از مسئولان خواست در این باره از پلیس فتا حمایت کنند و افزود: به روز رسانی قوانین در دنیایی که عمر تکنولوژی کمتر از یکسال است باید دائما در حوزه سایبر صورت گیرد زیرا با نو شدن تکنولوژی جرائم جدیدی ظهور پیدا میکنند و برای جلوگیری با این جرائم باید قوانین کارآمد داشته باشیم.
وی افزود: پلیس فتا ضابط قانون است و معیار آن قانون است و این قانون است که می تواند جرم را در جامعه کاهش دهد و امنیت پیش بیاورد.
معاون حقوقی پلیس فتا با بیان اینکه مردم فکر نکنند منظور از نگهداری ترافیک داده کل رفتار اینترنتی فرد است، خاطر نشان کرد: اطلاعات ورود و خروج به یک سایت خاص با یک isp خاص باید در دسترس باشد که اگر این اطلاعات وجود نداشته باشد اثبات جرم را با مشکل روبرو می کند.
سرهنگ رمضانی گفت: ارائه دهندگان خدمات دسترسی isp باید توجه کنند حتما به علت امنیت مردم و کاربران فضای سایبر، امنیت زیرساختها مخصوصا شبکه های بانکداری باید با همکاری بیشتر مدت زمان نگهداری ترافیک داده ها را افزایش دهند.
وی افزود: بالابودن مدت زمان نگهداری مطمئنا هزینه بر است اما این موضوع به امنیت کشور کمک می کند.
معاون امور بین الملل و حقوقی با بیان اینکه فقط isp ها موظف به انجام این کار نیستند افزود: هم اکنون بسیاری از دانشگاهها و سازمان ها با خرید یک بسته و دامنه اینترنتی می توانند آن را در اختیار دانشجویان و کاربران خود قرار دهند.
وی اضافه کرد: آنها هم همین وظیفه را دارند و باید ترافیک داده را تا 6 ماه ذخیره کنند تا دانشگاه و سازمان ارائه دهنده خدمات در صورت وقوع جرم طبق قانون محکوم و مقصر در تسهیل جرم نباشد.
سرهنگ رمضانی با تأکید بر اینکه پلیس فتا به هیچ عنوان به حریم خصوصی افراد ورود نمی کند گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی صراحتاً به حفظ حریم خصوصی شهروندان توجه کرده اما اینکه کسی در این فضا مرتکب اعمال مجرمانه شود حتما پلیس فتا را در مقابل خود ببیند ولی اگر فردی رفتار قانونی و روزمره خود را انجام می دهد پلیس فتا در کنارش است و کاربران نیز هیچ نگرانی نداشته باشد.
وی افزود: امروز پلیس نقض کننده حریم خصوصی افراد نیست بلکه مجرمان حریم خصوصی افراد را دچار اختلال می کند.