ستاد مبارزه با قاچاق : کاهش توزیع روزانه 14 میلیون لیتر گازوئیل
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارزبا اشاره به طرح پیمایشی سوخت گازوئیل گفت : با اجرای این طرح، روزانه 14 میلیون لیتر کاهش توزیع گازوئیل داشتیم.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از ستاد مبارزه با قاچاق کالا وارز ؛ حبیب الله حقیقی افزود : با استفاده از سامانه ها، سهمیه بندی و کارت های سرگردان که با همکاری نیروی انتظامی انجام شد، توانستیم در سال گذشته 6 میلیون کارت سوخت سرگردان را باطل کنیم.
وی گفت : در ایران در چهار حوزه کالاهای مجاز، مجاز مشروط، یارانه ای و ممنوعه ؛ قاچاق صورت می گیرد، که قاچاق کالاهای ممنوعه در کشور ما در رتبه چهارم قرار دارد.
حقیقی خاطر نشان کرد: 16 استان مرزی داریم و با 15 کشور نیز همسایه ایم ، به صورتی که این 15 کشور سیستم اقتصادی متفاوتی دارند یعنی کالایی که برای ما قاچاق محسوب می شود برای آنها منبع درآمد است.
وی با اشاره به مقرون به صرفه بودن قاچاق برای قاچاقچیان خاطر نشان کرد: پیشنهاد می شود هزینه های واردارت کالا از مبادی رسمی کاهش یابد تا معضل قاچاق هم کمتر شود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: معافیت های اقتصادی هم موثر است و در کشور ما 65 مورد معافیت وجود دارد که بیش از 40 مورد آن معافیت اقتصادی است.
وی بیان کرد: مساله مبارزه با قاچاق کالا و ارز به موارد متعددی گره خورده است،به همین جهت تنها با مقابله نمی توان مساله قاچاق را منتفی کرد، بلکه با یک سلسله اقدامات باید این معضل را که گره ای بر توسعه اقتصادی و اعمال سیاست های مقاومتی ایجاد کرده است، را حل کرد.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: در حوزه برنامه ریزی باید با ایجاد برنامه جامع به موارد علت و معلولی این معضل بپردازیم و با 70 درصد پیشگیری و 30 درصد مقابله به صورت توأمان با باندها و شبکه های قاچاق و عناصر اصلی آن برخورد و مبارزه کرد.