کشتیرانی مرسک درصدد ورود به بازار ایران
لویدزلیست نوشت: کشتیرانی مرسک در صدد ارزیابی راههای ممکن برای بازیابی حمل و نقل کانتینری در ایران است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما شرکت مرسک پس از لغو تحریم ها علیه ایران به دنبال شروع سرویس های خود در ایران است اما هنوز تصمیمی نگرفته و این در حالی است که شرکت کشتیرانی MSC عضو توافقنامه 2M نیز پیش از این بازگشت خود به بنادر ایرانی را قطعی کرده است.
شرکت مرسک به عنوان بزرگ ترین شرکت کشتیرانی جهان، بازار ایران را جذاب معرفی توصیف و اعلام کرده است : ما در پی احیای حمل ونقل کانتینری در ایران و راه های رسیدن به آن هستیم.
این احتیاط مرسک در ورود دوباره به ایران با اقدام رقبای بزرگ خود نظیرMSC که حتی پیش از لغو تحریم ها کشتی های خود را روانه ایران کرده بود متناقض است.
براساس این گزارش، کشتی دومیتیل متعلق به شرکت شرکت MSC با 9 هزار و 400 TEU ظرفیت در زمان سال نو میلادی میزان 599 TEU را در بندر شهید رجایی تخلیه کرد.
این محموله شامل مواد غذایی و محصولات کشاورزی بود.
سرویس ها به بنادر ایرانی در سال 2012 به حالت تعلیق درآمد. با این حال در آوریل سال 2014 شرکت MSC برخی از سرویس های خود به ایران را از طریق شرکت واسطه و از راه ترانشیپ در بندر جبل علی دوباره راه اندازی کرد.
کشتی دومیتیل در خط آسیا به خاورمیانه در یک سفر 21 روزه از شانگهای به شهیدرجایی می رسد. این برنامه همچنین تحت توافقنامه 2M و اشتراک کشتی ها قرار ندارد.
بازگشت MSC به ایران در پی ملاقات غیررسمی دیگو آپونته مدیرعامل شرکت MSC و مقامات لجستیکی به دعوت ایران صورت گرفت که در این جلسه شرایط شروع دوباره فعالیت در زمان پساتحریم فراهم شد.
شرکت CMA CGM در حالی در آگوست سال گذشته سرویس خود را در ایران آغاز کرد که رعایت قوانین ملی و بین المللی را نقض نکرد.
بسیاری از شرکت های کشتیرانی نیز از چندین ماه گذشته سرویس خود به ایران را آغاز کرده اند.
بر اساس گزارش لویدزلیست کشتیرانی هانجین به عنوان بزرگ ترین شرکت کشتیرانی کانتینری کره جنوبی به همراه رقیب خود یعنی هیوندایی مرچنت مرین یک ماه زودتر از تصویب لغو تحریم ها در سازمان ملل و در ژوئن سال 2015 سرویس خود به بندر شهیدرجایی را آغاز کرد.
کشتی متعلق به کشتیرانی اورگرین به عنوان بزرگ ترین خط کشتیرانی کانتینری تایوان در آگوست سال 2015 در بندر شهیدرجایی و در بین مسیر خود از آسیا به خلیج فارس در بندر شهیدرجایی پهلو گرفت.
کشتیرانی یانک مینگ تایوان نیز طبق اطلاعات به دست آمده از درگاه اینترنتی این شرکت سرویس حمل و نقل دریایی را در ایران ارائه می دهد.