افتتاح مرحله اول آزمایشگاه "اتوماسیون، کنترل و حفاظت پستهای فشار قوی برق"
مرحله نخست آزمایشگاه طرح کلان ملی «سیستم بومی اتوماسیون، کنترل و حفاظت پستهای فشار قوی برق» طی مراسمی در مشهد افتتاح شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، این مراسم با حضور مدیران ارشد وزارت نیرو، شرکت توانیر، شرکت مدیریت شبکه
برق ایران و اداره کل صمت خراسان رضوی، در شرکت دانشبنیان پیمان خطوط شرق مشهد افتتاح شد.
در این طرح عظیم ملی نکات شاخصی همچون بهرهمندی از تکنولوژیهای جدید برای بهینهسازی، کاهش یک سوم هزینهها در پستهای اتوماسیون بومی و استفاده از ظرفیت نخبگان و پژوهشگران جوان دیده شده است.
تولید ۹۵ درصد وسایل و تجهیزات صنعت برق در داخل کشور
سخنگوی صنعت برق کشور در این مراسم گفت: در حال حاضر با وجود شرکتهای دانشبنیان، ۹۵ درصد وسایل و تجهیزات صنعت برق در داخل کشور تولید میشود و حلقه مفقوده ما، بخش نرمافزار و سیستمهای کنترل و حفاظت است.
مصطفی رجبیمشهدی افزود: امروز در این شرکت شاهد یکی دیگر از افتخارات صنعت برق در حوزه نرمافزار و سیستمهای کنترل و حفاظت پستهای فشار قوی هستیم که توسط پیمان خطوط، با طراحی جدیدی رونمایی شده و میتواند در پستهای جدید فشار قوی به کار گرفته شود و به پستهای موجود که پشتیبانی خوبی ندارند، کمک کند.
وی با اشاره به مزایای این سیستم، بیان کرد: هزینهها در این سیستم جدید در مقایسه با نمونههای غربی آن تفاوت قابل توجهی پیدا میکند و تا یکسوم کاهش خواهد یافت و مزیت دیگر آن، مسئله پشتیبانی برای مصرفکنندگان این سیستم که عمدتاً برق منطقهایها هستند، است.
ضرورت بومیسازی و انتقال تکنولوژیهای روز دنیا در سیستمهای قدرت
معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر، در ادامه این مراسم طرح کلان ملی «سیستم بومی اتوماسیون، کنترل و حفاظت پستهای فشار قوی برق» را طرحی بزرگ و بینظیر در حوزه صنعت برق کشور خواند و گفت: در حال حاضر بیشتر موارد مرتبط با تکنولوژیهای جدید، از خارج کشور تأمین میشود که با توجه به شرایط تحریم، تهیه، پشتیبانی و رفع ایراد این سیستمها دارای مشکلات عدیدهای است.
محمد اللهداد افزود: تجهیزاتی مانند رلههای حفاظتی، پیادهسازی به شکلهای ارتباطی در سیستم حفاظت اتوماسیون، طراحی و اجرای نرمافزار سیستم اتوماسیون پست و نرمافزار سیستم اسکادای فوق توزیع، همگی در شرکتهای دانشبنیان بومیسازی شده، اما تجهیزات سختافزاری مانند server، سوئیچ، فیبرنوری و کامپیوترهای بدون فن، کماکان از خارج کشور تأمین میشود.
به گفته وی، با توجه به استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا در سیستمهای قدرت، مهاجرت شرکتهای سازنده تجهیزات به تکنولوژیهای جدید و پشتیبانی نکردن مدلهای قدیمی با تکنولوژی پایینتر، ضرورت این انتقال تکنولوژی در کشور نیز وجود دارد.