پخش زنده
امروز: -
قلیه ماهی یکی از غذاهای لذیذ و به نام استان خوزستان است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، خوزستان در جنوب کشور قرار دارد و به دلیل همجواری با دریا، از ماهی زیاد استفاده میشود و به دلیل اینکه ماهی از لحاظ غذایی برای بدن بسیار مفید است و از بیماریهای متعدد و شایع از جمله؛ بیماریهای قلبی، فشار خون، بیماریهای مغزی، تجمع پلاکت و نامنظم بودن ضربان قلب جلوگیری میکند، طرفداران زیادی دارد.
همچنین به دلیل دارا بودن پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، امگا۳، مس، املاح معدنی و ویتامینهای آ، ب و د و البته چربی کم، غذاهای مختلفی با ماهی در جنوب کشور و به ویژه خوزستان پخته میشود که از معروفترین آنها قلیه ماهی است.
قلیه ماهی، یک غذای سنتی و نوعی خورشت است، به همین دلیل همراه پلو سرو میشود.
خوزستانیها برای تهیه این غذای خوشمزه و لذیذ از ماهی، رب انار (یا گوجه)، پیاز، نمک و فلفل، روغن، زردچوبه، سیر، تمبر هندی و سبزی قلیه یعنی گشنیز و شنبلیله استفاده میکنند.
اگر میخواهید قلیه ماهی درست کنید، باید این سبزیها را پس از شستن و ریز کردن، به اندازهای که سبزی تیره شود با روغن سرخ کنید، زیرا هرچه سبزی بیشتر سرخ شود، غذا نیز خوشرنگتر و خوش طعمتر خواهد شد.
سپس در قابلمهای دیگر مقداری آب را با تمرهندی مخلوط میکنیم، فیلههای ماهی به ترکیبی از نمک، فلفل سیاه، زردچوبه آغشته کرده و صبر میکنیم تا طعم دار شوند، از طرفی دیگر پیاز و سیر را در قابلمهای با حرارت ملایم با روغن تفت میدهیم و پس از آنکه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کردیم، رب گوجه یا رب انار و سپس سبزیها را اضافه میکنیم.
بیشتر بخوانید: غذای سنتی حمیس توله
پس از اینکه ماهیها را در ماهیتابه با روغن سرخ کردیم، به خورشت اضافه کرده و اجازه میدهیم ۴۵ دقیقه تا یک ساعت با حرارت ملایم پخته شده و جا بیفتد، پس از گذشت این مراحل قلیه ماهی جنوبی آماده است و میتوان آن را با برنج سرو کرد.