پخش زنده
امروز: -
بخشی از زمینهای کشاورزی پایین دست رودخانههای کرخه و جراحی در چهار شهرستان در کشت پاییزه با مشکل تامین آب روبهرو شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خوزستان، مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به ادامه شرایط خشکسالی در استان، گفت: آب مورد نیاز کشت پاییزه در خوزستان به تناسب خشکسالی به طور کامل تامین شده و فقط در انتهای رودخانه کرخه در شهرستانهای حمیدیه، هویزه و دشت آزادگان و انتهای رودخانه جراحی در شهرستان شادگان که با کمبود آب روبه رو هستیم.
فرهاد ایزدجو با اشاره به بازدید از زمینهای کشاورزی در شهرستانهای حمیدیه، دشت آزادگان و هویزه با هدف تامین آب این زمینها افزود: با توجه به خروجی ۱۵۰مترمکعب از سد کرخه و سد دز که از کانال اسپیل کرخه (کانال انتقال آب دز به کرخه) در حال تامین است، آب بیشتر زمینها غیر از انتهای حوزه هویزه از رودخانه کرخه نور تامین شده است.
ایزدجو دلیل این امر را محدودیت رودخانه کرخه نور از نظر سازهای بیان کرد و گفت: در فاز دوم طرح ۵۵۰هزار هکتاری کشاورزی، محدودیت رودخانه کرخه نور بهبود مییابد و با اجرای طرحهای کوتاه مدت میزان آب تحویلی بیشتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه در تلاش هستیم طرح آبرسانی میان مدت غدیر تا پیش از تابستان سال آینده وارد مدار شود گفت: طرح میان مدت غدیر یک طرح ۲.۵ساله بود که پس از سفر رییس جمهور به خوزستان در شهریور گذشته و دستور اکید وی، تکلیف شده است که در مدت هشت ماه به اتمام برسد.
ایزدجو با اشاره به اینکه این طرح شامل پروژه چمران و خطوط انتقال آن، پروژه تامین ۱۰مترمکعب برثانیه آب از سد دز (ایستگاه پمپاژ W ۲) و توسعه ایستگاه پمپاژ امالدبس است افزود: پروژه چمران برای انتقال پنج مترمکعب برثانیه از کانال چمران به تصفیهخانه شماره ۲ اهواز اجرا شده و اکنون بیش از ۸۷درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا پایان امسال آماده بهرهبرداری میشود.
وی اضافه کرد: ۲پروژه دیگر این طرح با مشکل تامین تجهیزات (پمپها و الکتروموتورهای خاص) روبه رو هستند که پیگیر تامین آنها هستیم.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در ادامه با بیان اینکه برای نخستین بار نوبتبندی آب در حوضه کرخه اجرا شده گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی تشکلهای کشاورزی همکاری خوبی در رعایت نوبتبندی داشتند، در گذشته کشاورزان بالادست آب بیشتری مصرف میکردند، اما اکنون کشاورزان سعی کردهاند سقف سهمیه تعیین شده را رعایت کنند تا پایین دستیها با مشکل روبهرو نشوند.
بیشتر بخوانید: تدوین الگوی کشت سازگار با کمآبی در خوزستان
وی همچنین دریافت نشدن حقابه هورالعظیم در انتهای حوضه کرخه از بهار امسال را رد کرد و گفت: هورالعظیم از طریق شاخههای نیسان و هوفل رودخانه کرخه، آب مورد نیاز را دریافت کرده است.