پخش زنده
امروز: -
با توجه به هزینه بسیار زیاد، عملیاتی کردن حل مشکل دفع آبهای سطحی و فاضلاب اهواز ، نیازمند اعتبار ملی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، شهردار کلانشهر اهواز در حاشیه تمرین دفع آبهای سطحی اهواز در ساحل رودخانه کارون گفت:تا پیش از عملیاتی شدن طرح جامع فاضلاب اهواز، ۲ طرح ضربتی برای اصلاح ۱۳۶ نقطه بحرانی که در سالهای گذشته با مشکل آب گرفتگی مواجه بودند در دستور کار قرار گرفته است.
رضا امینی با بیان اینکه این طرحها برای اجرا میان آب و فاضلاب خوزستان و شهرداری اهواز تقسیم شده اند، افزود: گام اول این طرح در ۵۶ نقطه و گام دوم در ۸۰ نقطه بحرانی اجرا میشود که هم اکنون این طرحها بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
شهردار اهواز ادامه داد: تکمیل این طرحها میتواند بخشی از مشکل آب گرفتگی معابر اهواز در بارشهای پیش رو را برطرف کند، ولی حل کامل این مشکل تنها با عملیاتی شدن طرح جامع فاضلاب اهواز محقق میشود.
امینی اظهار داشت: همه امکانات، ماشین آلات، موتور برق، پمپهای مکنده و لجن کش آماده و بازسازی شده اند تا در زمان بارش باران شهروندان اهوازی با کمترین مشکل مواجه شوند.
شهردار اهواز افزود: سالهاست اهواز از آب گرفتگی و پس زدگی فاضلاب رنج میبرد و محیط زیستی نامطلوب را برای شهروندان این شهر رقم زده است. شهرداری با بسیج امکانات به دنبال به حداقل رساندن این مشکل در بارندگیهای پیش رو است.
امینی اظهار داشت: کار اساسی در حل مشکل دفع آبهای سطحی شهر اهواز با اجرای طرح جامع فاضلاب انجام میشود که اجرای این طرح مهم به دلیل هزینه بسیار سنگین نیازمند اعتبار ملی است.
وی ادامه داد: شبکه فاضلاب شهر اهواز فرسوده و قدیمی است و این موجب شده تا این شبکه به طور دایم در نقطههای مختلف دچار ریزش و پس زدگی فاضلاب شود.
شهردار اهواز اظهار داشت: مشکل فاضلاب اهواز به قدری جدی است که در روزهای عادی و غیربارانی نیز در منطقههای مختلف با پس زدگی فاضلاب مواجه هستیم این مشکل با اجرای طرح جامع فاضلاب و دفع آبهای سطحی مرتفع میشود.
وی عمچنین در خوص برگزاری تمرین دفع آبهای سطحی اهواز افزود: این تمرین برای آماده باش نیروی انسانی، ماشین آلات و تجهیزات لازم در مواقع بحرانی و آب گرفتگی معابر پس از بارشهای باران است.
امینی، وقوع بارشهای سنگین در بازه زمانی کم را دلیل مهم آب گرفتگی معابر در اهواز دانست و ادامه داد: شبکه دفع آبهای سطحی و فاضلاب اهواز به صورت ترکیبی و دارای ظرفیت محدودی است که در صورت وقوع بارشهای شدید این شبکه جوابگوی حجم آب وروده نیست.
طرح جامع شبکه فاضلاب اهواز از سال ۱۳۷۲ آغاز شده که تاکنون تنها ۴۰ درصد پیشرفت داشته است و این در حالی است که این پروژه باید تاکنون تکمیل میشد.
آذرماه ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ بر اثر بارندگی شدید بخشهای وسیعی از کلانشهر اهواز، کارون و آبادان دچار آبگرفتگی و پس زدن فاضلاب شد که خسارت زیادی به مردم و وسایل خانگی آنان وارد کرد.
بیشتر بخوانید:برای سهم خوزستان از درآمد نفت شرط تعیین نشود
معضل قدیمی فرسوده بودن شبکه فاضلاب در برخی شهرهای خوزستان از جمله اهواز، و گنجایش نداشتن تخلیه به ویژه هنگام بارش شدید باران، سالهاست که مردم را رنج میدهد. بیشتر خیابانها و معابر اهواز شاهد پس زدگی فاضلاب و بوی نامطبوع ناشی از آن هستند.