به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در خطبههای این هفته نماز جمعه افزود: از تمام دست اندرکاران انتخابات هم که در امنیت، سلامت و کثرت مشارکت تلاش کردند، از جمله نیروی انتظامی، شورای نگهبان، سپاه معظم، استانداری، فرمانداری ها، بخشداری ها، دهیاری ها، صدا و سیما، هیأتهای اجرایی شعب اخذ رأی، معاونت محترم سیاسی، حوزههای علمیه، بسیجیان عزیز، هیأت امنای مساجد و در مناطق مرزی از مرزبانی عزیز، تشکر میکنم.
آیت الله عاملی اظهار داشت: رأی این دوره ملت ما و حضور آنها در صحنه در این انتخابات، بسیار ارزشمند است چرا که ملت ما با نجابت تمام و تحمل آگاهانه علیرغم وجود فشارهای کمرشکن اقتصادی و با مشاهده سوء تدبیرهای دولت مردان، فقط به خاطر مصالح کلان کشور و به جهت لبیک به ندای رهبری، پای صندوقهای رأی حاضر شد و با این کار، حجّت را بر مسؤولین تمام کرد.
در شأن و حق چنین ملتی، مسؤولین هرچقدر هم تلاش نمایند باز کم است و ادای حق آنان و تشکر در برابر ایثار آنها، متعسّر بلکه متعذّر است و در یک کلمه، وظیفه آقای رئیسی و دولت او به خاطر این بزرگواری ملت، بسیار سنگین شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به رئیس جمهور منتخب، آقای رئیسی تبریک قلبی عرض کرده و اعلان همکاری کامل و خیرخواهی قلبی مینمائیم و چند نکته و تذکر به ایشان داریم:
۱- از اینکه فرموده اید من غیر از خدا و مردم به کسی، جناحی و دستهای و حتی به کسانی که در ستادها فعالیت داشتند مدیون نیستم و فقط شایستگی را لحاظ میکنم، این برای ما بسیار مهم و خطیر است و امید داریم در این وعده، مثل وعدههای انتخاباتی خودتان جدی باشید و آنها را فراموش نکنید.
۲- وعدههای شما در انتخابات به منزله دِین است و اگر به آنها عمل نکنید، باورسوزی خطرناکی درست میشود و در آن صورت، ملت ما دیگر به هیچ کس، وثوق و اطمینان پیدا نخواهد کرد. زوال وثوق یک ملّت، خطر بسیار بزرگی برای کشور است.
۳- جناب آقای رئیسی! مردم به شما به عنوان پناهگاه رأی داده اند؛ یعنی برای رها شدن از فشارها و سختیهای معیشت، به شما پناه آورده اند. بسیاری از رأی دهندگان، شما را فرشته نجات میدانند؛ یعنی دولت شما باید تلاش مضاعف و برنامه ریزی بسیار دقیق و علمی داشته باشد.
اگر دولت شما در مصاف با مشکلات اقتصادی شکست بخورد، علاوه بر ضربهای بزرگ به وثوق عمومی، فرصت عظیمی که درست شده براحتی از دست خواهد رفت.
۴- مدیران اجرایی، بال و پر رئیس دولت در تمام ردههای مدیریتی هستند. ما مصرّاً از دولت میخواهیم در انتخاب وزراء، استانداران و مدیران، وسواس کامل داشته و جز برای شایستگی حساب باز نکند. سیل لابی گری شروع شده و شروع خواهد شد.
آقای رئیسی به تعبیر خودش، شخص جناحی نیست، پس تفکر جناحی نباید برای او معیار باشد. خودش فرموده مدیون هیچکس، هیچ جناح و حتی مدیون ستادها هم نیستم، پس کار در ستاد هم نباید برای او معیار باشد. آقای رئیسی، ریشه سهم خواهان را باید بسوزاند.
روایات مفصلی داریم که «انّا لا نستعمل علی عملنا من یُریده» یعنی هرکس خودش دهان باز کند و مسئولیت بخواهد ما به او مسئولیت نمیدهیم.
مدیریت ها، امانت بزرگ ملت در دستان رئیس جمهور است و خداوند دستور داده که امانت به اهل خود تحویل داده شود. «إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُکُمْ أَن تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا» (نساء ۵۸)
۵- از آقای رئیسی میخواهیم به تندروها که هنری جز فحّاشی، تنگ نظری و کوته بینی ندارند، مجال ندهد. امروز، زمان اختلاف، شقاق، شکاف و درگیریهای بی فائده سیاسی نیست. سرعت تحولات علمی، صنعتی و مدیریتی در دنیا، تمام معادلات را بهم زده است و ما باید در این تحولات سهم داشته باشیم.
دشمن بی رحم مخصوصا دشمنی که ناکارآمدی و فرصت سوزی نام دارد، پشت در است؛ لذا فرصتی برای دعوا نداریم.
۶- ترس همه ما این است که دولت جدید، مبتلی به روزمرگی شود یا به کارهای روبنایی مشغول گردد. در این صورت، فاتحه دولت را باید خواند. اقتصاد ما سوراخهای فراوان دارد و از یک بیماری سیستمی رنج میبرد. اقتصاد ما احتیاج به یک معمار بزرگ دارد و ما امیدواریم رئیس جمهور، با انتخاب نخبگان مدیریتی، معمار بزرگ اقتصادی تاریخ کشور ما باشد.
تمرکز دولت باید روی بن بستهایی باشد که با وضع حاضر در آینده نزدیک سراغ ما خواهد آمد. وقتی در حال حاضر ۹۵ درصد بودجه برای جاری و ۵ درصد صرف عمران و آبادانی است، این خود یک بن بست است. مثال اقتصاد ما، سفره پربرکتی است که دولت باز کرده و اعلان کرده ظرف بیاورید سهم خود را ببرید در حالیکه عدهای ظرف و بلکه ظرفها دارند، اما جمع زیادی ظرف ندارند و محرومانه نگاه میکنند. در چنین حالتی دولت باید حق بی ظرفها را از ظرف دارها استیفاء نماید تا عدالت برقرار گردد.
اینجانب چند سال پیش، تمام بن بستهای اقتصادی را که در آینده به سراغ ما خواهد آمد در عرصههای مختلف در خطبهها تبیین کرده ام.
۷- جملهای هم با دشمنان این ملت داریم و آن اینکه شما با این انتخابات، باز فهمیدید روی آب مینویسید و به مشک سوراخ میدمید و تمام سرمایه گذاریهای شما هدر است. بیش از ۴۰ سال خطا رفتید. اگر عقل دارید در برابر این ملت بزرگ و حقوق مسلم او، خاضع باشید و پول و بودجه ملت خود را صرف توطئه، راه اندازی رسانه ها، پرکردن جیب ورشکستههای سیاسی و ترور دانشمندان ما نکنید.
ملت ما تصمیم گرفته و ثابت کرده اهل معامله روی حاکمیت ملی، استقلال سیاسی و اقتدار کشور نیست و جز در برابر خداوند متعال رکوع نخواهد کرد.
حیف از آن پولهای میلیاردی که در این چهل سال نفله کردید و نتیجهای جز شکسته شدن هیبت شما در برابر ملت ما نداشت. حیف از آن هفت تریلیون دلاری که به تعبیر ترامپ به منطقه ریختید و با آن ماجراجویی کردید، اما جز خیبت و خسران عائد شما نشد.
انگار در حق شما گفته اند که «مَن جَرَّبَ المُجَرَّب، فَعَقلُهُ مُخَرَّب»
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل در بخش دیگری از خطبهها با گرامیداشت هفته قوه قضائیه گفت: هفته قوه قضائیه را گرامی میداریم و به شهدای ۷ تیر مخصوصا شهید بهشتی درود میفرستیم.
ایران بزرگترین قربانی تروریسم در دنیاست. ۱۷۰۰۰ نفر از ملت ما به دست منافقین به شهادت رسیده اند و حالا عجیب است که سفیر ناپاک اسرائیل در آذربایجان به دولت آذربایجان توصیه میکند که ایران مرکز تروریسم است، از ایران فاصله بگیرید. ما غصه میخوریم که سفیر اسرائیل بیخ گوش ما در امور کشور ما از خاک دولت دوست آذربایجان دخالت میکند و دولت آذربایجان او را سر جای خودش نمینشاند.
او با این کار میخواهد رابطه دو کشور را بهم بریزد تا از ایران انتقام بگیرد.
شکایت اصلی ما از کشورهای اروپایی است که ادعای حقوق بشر دارند و هر از گاهی ایران را به خاطر حقوق بشر محکوم میکنند، اما ناقضین اصلی حقوق بشر و تروریستهای بین المللی در خاک آنها با آرامش زندگی میکنند، برنامه ریزی مینمایند و حتی به پارلمانهای آنها تردد دارند.
ما اطلاع داریم که آنها با پولهایی که آمریکا و عربستان در اختیار آنها میگذارند، رشوههای کلان به نمایندگان پارلمانهای کشورهای تأثیر گذار میدهند تا چند روز به حیات ننگین خود ادامه دهند. اگر نظام در برابر منافقین قاطعانه نمیایستاد، الان ۱۷ هزار به ۱۷۰ هزار رسیده بود.
امام جمعه اردبیل در بخش دیگری از خطبهها عنوان کرد: مطلب بسیار مهم در این خطبه این است که باید اکثریت ما توبه کنیم، چون موسم انتخابات، ایمان سوز است. غیبت، تهمت، بهتان و حرفهای بی اساسی که مخصوصا از سوی کسانی که با ابزارهای جدید در فضای مجازی، بدون تحقیق میلیونها بار بازنشر شد، مانند این است که میلیونها تهمت و بهتان را منتشر کرده اند. باید استغفار کرده و توبه نصوح نماییم که از این به بعد، صرفا به حرفهای یقینی اکتفاء کنیم.
ما همه باید خوب یاد بگیریم که اولویت اول ما دین ماست نه جناح ما، و بدون بدون دین، ما مردود، خاسر و بازنده هستیم، در هر جناحی که باشیم؛ ولو در ظاهر، پیروز هم باشیم.