پخش زنده
امروز: -
در حالی چهلوهفتمین اجلاس سران گروه هفت ۱۳ ژوئن ۲۰۲۱ در انگلیس برگزار شد که همچنان اختلافات بنیادین میان اعضای این گروه وجود دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، گروه ۷ یا (G۷) به نشست وزیران اقتصاد هفت کشور صنعتی اطلاق میشود. این نشست در سال ۱۹۷۵ باحضور شش کشور: آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا تشکیل شد. بعدها کانادا نیز به این گروه پیوست.
اهداف گروه
این گروه خود را متعهد به "جامعهای از ارزشها" میداند و آزادی، دموکراسی، حاکمیت قانون، پیشرفت و توسعه پایدار از اصول اساسی این کشورها محسوب میشود. گروه اولیه سران (G۷) در ابتدا به منظور"تبادل راهکارها و ایدههای ممکن" برای خروج از بحران اقتصاد جهانی آن سالها، دور هم جمع شدند. کانادا در سالهای بعد به نشستهای این گروه اضافه شد. وزرا و کارمندان کشورهای (G۷) برای بحث و گفتگو در مورد مسائل مشترک و متقابل در اجلاس شرکت کرده و به ملاقات یکدیگر میروند.
چین و روسیه غایبان بزرگ گروه
چین و روسیه دو غایب بزرگ گروه ۷ به شمار میروند. علیرغم اینکه چین دارای بیشترین جمعیت و دومین اقتصاد بزرگ جهان، اما به دلیل آنچه گفته شده که سطح ثروت مردم چین نسبت به سرانه جمعیت پائین است در این گروه عضویت ندارد، اما با این وجود چین در گروه ۲۰ (G۲۰) به عنوان گروهی گستردهتر جای دارد. روسیه نیز در سال ۱۹۹۸ به عضویت این گروه درآمد. در آن زمان این گروه با نام (G۸) معروف شد. اما پس از جدایی کریمه از اوکراین و الحاق آن به خاک روسیه عضویت روسیه در این گروه به حالت تعلیق درآمد.
نقاط ضعف گروه
اعضای گروه (G۷) همواره با اختلاف نظرهای درون گروهی مواجه هستند و این موضوع یکی از چالشهای اصلی این گروه به شمار میرود. به دلیل عدم عضویت هیچ کشوری از آفریقا، آمریکای لاتین و نیمکرهی جنوبی این گروه مورد انتقاد قرار دارد. در حال حاضر هیچ عضوی از آفریقا، آمریکای لاتین و نیمکرهی جنوبی در گروه ۷ وجود ندارد. اقتصادهای نوظهور مانند هند و برزیل که رشد سریعی را از آن خود کردهاند در این گروه هیچ نمایندهای ندارند. با این وجود این اقتصادهای نوظهور در گروه ۲۰ فعالیت گستردهای دارند. براساس پیشبینی برخی از اقتصادانان جهانی، این اقتصادها تا سال ۲۰۵۰ از اعضای گروه ۷ پیشی میگیرند.
اختلافات بنیادین
اعضای گروه ۷ در موضوعات مختلف اتفاق نظر ندارند و همین موضوع نیز باعث شده است که این گروه نتوانسته است به اهداف مورد نظر خود دست یابد. کمک به کشورهای فقیر کرونا زده و موضوع مقابله با چین از جمله موضوعاتی بود که علیرغم اهمیت، اما این گروه نتوانستند درباره آن به اتفاق نظر برسند.
نگاه متفاوت بایدن و ترامپ به گروه
جو بایدن بر خلاف دونالد ترامپ لحن و رویکردی کاملا متفاوت را در قبال اجلاس گروه هفت در پیش گرفته و اجازه به بحث صریح و شراکتی درباره مسائل جهانی بدون ایجاد آشوبی مختل کننده را داده است. برخی از مقامات اروپایی معتقدند بعد از شوکها و تحقیرهایی که ترامپ بارها به تعداد زیادی از همپیمانان اروپایی وارد ساخت، اکنون با روی کار آمدن بایدن احساس آسودگی خاطر دارند.
چهلوهفتمین اجلاس سران گروه هفت در انگلیس
چهل و هفتمین نشست سران هفت کشور صنعتی جهان با تمرکز بر احیای اقتصاد دنیا از همهگیری ویروس کرونا در ۱۳ ژوئن ۲۰۲۱ در انگلیس برگزار شد. این نخستین نشست حضوری سران دنیا بعد از تقریبا دو سال بشمار میرود. نشست سال گذشته گروه ۷ در ایالات متحده لغو و نشست گروه ۲۰ در عربستان سعودی نیز به دلیل کووید-۱۹ به صورت مجازی برگزار شد.