پخش زنده
امروز: -
مشکلی در خصوص توزیع آب در بندر ماهشهر وجود ندارد، اما در ساعات پیک مصرف با کمبود آب و افت فشار روبه رو میشویم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، سرپرست آبفا منطقه بندر ماهشهر در خصوص اقدامات انجام شده برای بهبود کیفیت آب بندر ماهشهر بیان داشت: در گذشته، از سیستم فیلتراسیون در این بندر استفاده نمیشد و دستگاهها در مدار نبودند و پیمانکار طرح فیلتراسیون نیز مبلغ زیادی از آبفا طلب داشت.
میر محمد آقایی ادامه داد: از تیر ۹۹ که این مسوولیت به بنده سپرده شد، با پیمانکار رایزنی شد و از محل بودجه جاری آبفا، بخشی از طلب او را پرداخت کردیم تا به کار ادامه داده و سیستم کلرزنی و فیلتراسیون را وارد مدار کند که اکنون این دو سیستم وارد مدار شدهاند.
وی اضافه کرد: تا پیش از بهرهبرداری از این دو سیستم، در آبفا بندر ماهشهر سیستم کلریناتور وجود نداشت و کلرزنی به آب، با روش سنتی و دستی انجام میشد و میزان کلر شبکه به طور دقیق قابل اندازهگیری نبود.
سرپرست آبفا منطقه بندر ماهشهر افزود: این سیستم فیلتراسیون هم اکنون ۶۰ درصد از محدودهی شهری را پوشش میدهد و برای پوشش سراسری بندر ماهشهر، به یک خط انتقال پیرامون شهر با سه هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است که در جلسات شورای راهبردی ماهشهر در خصوص اجرای این طرح تصمیمگیری خواهد شد.
آقایی هدف از این طرح را تقسیم عادلانه و با کیفیت آب در تمام مناطق بندر ماهشهر بیان کرد و گفت: اجرای این طرح یک گام بزرگ در راستای بهبود کیفیت آب شهرستان بندر ماهشهر است و شهرکهای اطراف بندر ماهشهر را نیز پوشش میدهد.
سرپرست آبفا بندر ماهشهر در خصوص کمبود آب در این شهرستان گفت: اقلیم شهرستان بندر ماهشهر گرم و مرطوب است و در بعضی روزها، گرد و غبار هم شهرستان را فرا میگیرد که موجب افزایش مصرف آب میشود در نتیجه، سرانه مصرف ما از شهرهای مناطق سردسیر بیشتر میشود.
وی ادامه داد: میزان آورد آب به شهرستان ماهشهر ثابت است و روزانه حداکثر ۹۰ هزار متر مکعب آب به بندر ماهشهر میرسد که این میزان باید بین تمام مناطق و شهرکهای حاشیه شهرستان توزیع شود.
وی بیان کرد: با توجه به این موارد، در ساعات پیک مصرف مثل ساعت ۱۹ تا ۲۲ که بیشترین حجم مصرف آب اتفاق میافتد، با کمبود آب در شهرستان روبهرو میشویم و در برخی از مناطق افت فشار رخ میدهد.
سرپرست آبفا بندر ماهشهر اتصال مستقیم پمپهای خانگی به شبکه را یکی از مشکلات اساسی در زمینه کمبود آب بیان کرد و گفت: اتصال مستقیم پمپ به شبکه، هیدرولیک شبکه را به هم میزند. به عنوان مثال اگر ۱۰ هزار پمپ در یک منطقه به صورت مستقیم به شبکه وصل شوند، توان آنها بیشتر از توان پمپهای آبفا میشود و در نهایت توازن شبکه را بر هم میزند که طبق قانون این پمپها باید بعد از مخازن خانگی تعبیه شوند.
آقایی در خصوص فرسودگی خط لوله انتقال آب که از دریاچه نمک میگذرد، گفت: این خط لوله به طول هفت کیلومتر باید به طور کامل عوض شود؛ اما ۱۰۰ متر از این خط لوله در وضعیت بحرانی قرار دارد و نیازمند اقدام فوری است.
یکی از مشکلاتی که شهروندان ماهشهری نسبت به آن گلایه دارند، منهولهای فاقد درپوش فاضلاب است که سرپرست آبفا بندر ماهشهر در این خصوص بیان کرد: در ۶ ماه گذشته، ۴۰۰ درب منهول به ارزش ۶ میلیارد ریال از جنس نانو کامپوزیت خریداری و نصب کردیم؛ درپوشهای نانو کامپوزیتی غیرقابل بازیافت هستند و سرقت نمیشوند و مشکل عمده، سرقت درپوشهای فلزی و چدنی است.
آقایی در خصوص پروژههای در حال اقدام افزود: یکی از مهمترین طرحهای شهرستان بندر ماهشهر اصلاح و توسعه خطوط و شبکه فاضلاب به ارزش سه هزار میلیارد ریال است که با پیگیری نماینده ماهشهر در مجلس شورای اسلامی و از محل آیین نامه اجرایی ماده ۵۶ در دست اقدام است.
بیشتر بخوانید:
وی گفت: ایستگاه پمپاژ آب شهرک قدس ماهشهر سالها وارد مدار نشده بود و مردم این شهرک با افت فشار آب روبه رو بودند که این ایستگاه نیز با پیگیری انجام شده در یک ماه آینده وارد مدار میشود.
آبفا ماهشهر حدود ۶۰ هزار انشعاب آب را به متقاضیان واگذار کرده که حدود ۵۲ هزار انشعاب از این تعداد مسکونی است.