پخش زنده
امروز: -
بر اساس قوانین بشردوستانه بین المللی، اخراج خانوادههای فلسطینی جنایت جنگی قلمداد می شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه ام اس ان بی سی، مجری این شبکه سفیر سابق رژیم صهیونیستی در انگلیس را در خصوص جنایات جنگی این رژیم به چالش کشید. اَیْمَن مُحیِ الدّین مجری این شبکه روز سه شنبه بارها مارک رِگِوْ (Mark Regev) سفیر سابق اسرائیل در انگلیس و مشاور ارشد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل را به چالش کشید. مجری شبکه با اشاره به اینکه وزارت امور خارجه اسرائیل اخیراً گفته است «گروههای تروریستی فلسطینی یک مناقشه ملکی بین گروههای خصوصی را به عنوان مسئلهای ملی گرایانه مطرح میکنند»، ویدیوی اظهارات یک شهرک نشین یهودی در سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) را نشان داد که یک خانه فلسطینی را اشغال کرده است. یوناتان یوسف (Yonatan Yosef) سخنگوی شهرک نشینان در محله شیخ جراح در قدس اشغالی در آن زمان گفته بود: «ما خانهها را یکی پس از دیگری تصرف میکنیم، چون ما در دادگاه ثابت میکنیم که این منطقه به یهودیان تعلق دارد؛ و به این دلیل، همه این منطقه به محلهای یهودی تبدیل خواهد شد. رؤیای ما این است که همه شرق قدس مانند غرب قدس شود.»
محی الدین با اشاره به اینکه این مرد شهرک نشین اکنون عضو شورای شهر قدس اشغالی است، گفت: کمتر به نظر میرسد که این «مناقشهای ملکی» باشد و بیشتر به نظر میرسد که این «راهبردی اعلام شده برای بیرون کردن فلسطینیان از شرق قدس اشغالی باشد»، تا به شهری یهودی تبدیل شود. رگو پاسخ داد: او دیدگاه خودش را بیان میکرد. رگو سپس به مهمان قبلی محی الدین اشاره کرد که یک فلسطینی اخراج شده از شرق قدس اشغالی بود و گفت: مهمان قبلی شما دیدگاه خودش و دیدگاه سازمانش را بیان میکرد. او اساساً گفت اسرائیل هیچ حقی برای موجودیت ندارد چرا که بر سرقت زمینهای دیگران، بنا شده است. پس شما دیدگاههای مختلف وقوی در هر دو طرف دارید.
محی الدین سپس به اظهارات اخیر معاون شهردار قدس اشغالی اشاره کرد و گفت: «راهبردی گسترده تر» برای اسکان یهودیان در بخش شرقی قدس اشغالی وجود دارد تا به هدف بزرگتر تبدیل این شهر به پایتختی برای یهودیان دست یابیم. وی پرسید: عربهایی که در اورشلیم زندگی میکنند، چگونه باید اظهاراتی مانند این از سوی معاون شهردار این شهر را تفسیر کنند؟ در همین حال، محی الدین به فشار بر سفیر سابق اسرائیل در انگلیس در خصوص اظهارات تحریک آمیز مسئولان اسرائیلی از قبیل معاون شهردار قدس اشغالی ادامه داد که گفته است باید «به سر فعالان فلسطینی شلیک کرد». رگو پاسخ داد: منصفانه بگویم، برخی افراد با پرچمهای حماس تظاهرات میکردند. میدانید، حماس خواستار قتل همه اسرائیلی هاست. چطور انتظار دارید من این را ببینم؟ اگر بخواهید افراط گرایانی را پیدا کنید و بگویید اینها نماینده اسرائیل هستند، میتوانید این کار را انجام دهید.
هر اقدامی در قدس اشغالی مبنی بر اخراج خانوادههای فلسطینی، جنایتی جنگی است
در نهایت، مجری ام اس ان بی سی گفت سازمان ملل متحد حاکمیت اسرائیل بر شرق قدس اشغالی را به رسمیت نمیشناسد. وی رگو را در این باره که آیا احساس میکند اخراج خانوادههای فلسطینی از این منطقه، جنایت است یا نه، به چالش کشید. محی الدین افزود: سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد گفت هر اقدامی در قدس اشغالی که در نهایت، خانوادههای فلسطینی را بر اساس قانون بشردوستانه بین المللی اخراج کند، ممکن است جنایت جنگی قلمداد شود. شما به جامعه بین المللی که حاکمیت اسرائیل بر شرق قدس اشغالی را به رسمیت نمیشناسد و میگوید آنچه شما با خانوادهها و دیگران انجام میدهید، احتمالاً جنایتی جنگی است، چه میگویید؟ رگو این موضوع را «سیاسی کردن قانون بین المللی» خواند. وی سپس از «دستور کار ضد اسرائیلی» سازمان ملل متحد انتقاد و ادعا کرد این سازمان «مشروعیت زیادی در این باره» ندارد. وی همچنین گفت فلسطینیان هیچ حقی در خصوص اراضی در قدس اشغالی ندارند، چون «اسرائیل این شهر را در سال ۱۹۶۷ (۱۳۴۶) دوباره متحد کرد» و پیش از آن، این منطقه در اشغال اردنیها و انگلیسیها بود.
محی الدین پاسخ داد: ما اینجا نمیخواهیم درسهای تاریخ را مرور کنیم، چون همانطور که گفتید، شما حق فلسطینیان را در خصوص خانه هایشان در اسرائیلِ ۱۹۴۸ (۱۳۲۷) یا شرق قدس اشغالی به رسمیت نمیشناسید. وی ادامه داد: شما به آنها اجازه نخواهید داد از همان روند قضایی که برای استفاده اسرائیلیها تبلیغ میکنید، استفاده کنند. رگو پاسخ داد: آنچه در ۱۹۴۸ (۱۳۲۷) روی داد، همان چیزی است که شما اینجا درباره آن صحبت میکنید، تقریباً یک میلیون یهودی بودند که از خانه هایشان در کشورهای عربی اخراج شدند. وی در پایان گفت: تعداد کمتری عربهای فلسطینی بودند که از درگیری در اینجا فرار کردند؛ و همانطور که ما برای یهودیان خانه ساختیم و خانواده همسرم از سوریه اخراج شدند و در سفری وحشتناک با پای پیاده از سوریه به اسرائیل آمدند، ما فکر میکنیم منصفانه است که جهان عرب برادران و خواهران عرب خود را بپذیرد و آنها را در جوامع خود ادغام کند. من فکر میکنم این تاریخ منصفانه است.