شب قدر تا روز قیامت استمرار دارد + فیلم
خداوند متعال در بیان عظمت شب قدر میفرماید: (وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ) (القدر/۲) (و تو چه میدانی شب قدر چیست) و این اشارهای است به اینکه این شب از دیگر شبها متفاوت است.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ، شب قدر یک شب عادی نیست بلکه شبی ذاتاً مبارک است (إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةٍ مُبارَکَةٍ إِنَّا کُنَّا مُنْذِرِینَ فِیهَا یُفْرَقُ کُلُّ أَمْرٍحَکِیمٍ) (الدخان/۳-۴)؛ (ما آن را در شبی مبارک نازل کردیم؛ زیرا که همواره بیمدهنده بودهایم؛ در آن شب هر امری بر اساس حکمت (الهی) تدبیر و جدا میگردد.) خداوند متعال در بیان عظمت این شب میفرماید: (وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ) (القدر/۲) (و تو چه میدانی شب قدر چیست) و این اشارهای است به اینکه شب قدر از دیگر شبها کاملاً متمایز و متفاوت است.
آیه فوق نشان میدهد که در این شب، گویی که پروندههای مادی و معنوی همه خلایق مورد بازبینی قرار میگیرد و همه چیز برای آینده مقدر و امضا میشود.
پیامبر اکرم (ص) میفرماید: (أن لیلة القدر مُستمِرَّةٌ إلى یوم القیامة)؛ (شب قدر تا روز قیامت استمرار دارد) معنای این روایت این است که شب قدر با همان کیفیت و وصفها تکرار میشود.
آنچه مسلم است و در روایات همه مذاهب آمده است این است که شب قدر در دهه اخر ماه مبارک رمضان است هنگامیکه از امام باقر (ع) در مورد آیه فوق (لیلة مبارکة) سؤال شد فرمودند: (نَعمْ هِیَ لَیلَةُ القَدرِ، وَهِیَ فِی کُلِّ سَنَةٍ فِی شَهرِ رَمَضَانَ فِی العَشرِ الأَوَاخِرِ) (آری، منظور، شب قدر است که در هر سال در ماه رمضان و در دهه آخر آن است).
از امام علی (ع) در مورد زمان دقیق شب قدرسؤال شد (قیل لأمیر المؤمنین (ع):) أخبرنا عن لیلة القدر؟ قال: لَسْتُ أَشُکُّ أَنَّ اللَّهَ إِنَّمَا یَسْتُرُهَا عَنْکُمْ نَظَراً لَکُمْ لِأَنَّکُمْ لَوْ أَعْلَمَکُمُوهَا عَمِلْتُمْ فِیهَا وَ تَرَکْتُمْ غَیْرَهَا وَ أَرْجُو أَنْ لَا تُخْطِئَکُمْ إِنْ شَاءَ اللَّه) (تردید ندارم که خداوند جهت مخفی داشتن شب قدر برای شما نظر و عنایت دارد؛ زیرا اگر آن را برای شما اعلام داشته بود، در همان شب به عبادت میپرداختید و در شبهای دیگر عبادت را ترک میکردید و من هم به خواست خدا در مورد بهرهبرداری شما از شبهای دیگر امیدوارم شما را محروم نکنم) بنابراین در اخفای آن حکمتی وجود دارد.