به دلیل محاصره نوار غزه توسط اشغالگران،
نوار غزه، بزرگترین زندان جهان
یک تحلیلگر فلسطینی نوشت به دلیل محاصره زمینی، هوایی و دریایی نوار غزه از سال ۲۰۰۶ میلادی تاکنون این منطقه به بزرگترین زندان جهان تبدیل شده است.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، سری القدوه سردبیر نشریه فلسطینی الصباح در سرمقاله این روزنامه نوشت: نوار غزه که حدود دو میلیون نفر در آن زندگی میکنند از بحرانهای متعدد اقتصادی و در رأس آنها افزایش میانگین بیکاری که بر اساس آمارهای رسمی فلسطینی حدود ۴۹ درصد برآورد شده است رنج میبرد.
بیکاری در نوار غزه با توجه به پوشش جمعیتی و بر اساس رتبه بندیهای بانک جهانی، بالاترین رقم در جهان است. بیکاری به علت عواقب منفی که بر جنبههای مختلف زندگی خصوصی و عمومی دارد یکی از بزرگترین چالشهای پیش روی دولت فلسطین است. بیکاری از کنترل فلسطینیان خارج شده است چرا که جوانان به دنبال کار هستند و شرایط دشوار و کنونی آنان را شوکه کرده و کابوس بیکاری مانعی در برابر یافتن فرصتهای شغلی شرافتمندانه و مناسب برای آنهاست.
در بخش خصوصی نیز شاهد کاهش شدید فرصتهای شغلی هستیم و شمار شاغلان روزمزد در بخش خصوصی از ۸۱ درصد به ۷۲ درصد کاهش یافته است، زیرا دستمزد آنان پایین است و میانگین دستمزد ماهانه در غزه ۶۰۰ شکل (کمتر از ۲۰۰ دلار) است.
محاصره تحمیلی رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه نوار غزه؛ نقض حقوق بشر جزء جرائم هولناک جنگی بین المللی است و اشغالگران سالهاست به محاصره نوار غزه ادامه میدهند و در مقابل وارد کردن کالاهای تجاری و مواد غذایی و دارو و واکسن به خصوص پس از شیوع ویروس کشنده کرونا به سیاست باج خواهی و چانه زنی متوسل شده اند.
ادامه محاصره نوار غزه در راستای سیاست مجازات جمعی است که اسرائیلیها به نوار غزه تحمیل کرده اند و دولت اشغالگر به صورت مداوم در حال جنگ تمام عیار است و اقداماتش در شهرکسازی و جنایاتی که در کرانه باختری و قدس مرتکب میشود از جنایات بزرگ جنگی و نیز تجاوز آشکار به قوانین بین المللی است.
تحمیل محاصره ادامه دار به نوار غزه موجب کابوس بیکاری در بین نسل جوانی شده است. جوانی که نگاهش به آینده است و انتظار زندگی شرافتمندانهای را دارد و آروزمند ساختن یک شخصیت مستقل و خانواده است، اما کابوس بیکاری مانع میشود.
ارتش بزرگی از فارغ التحصیلان و صاحبان مدارک علمی تشکیل شده است و زمان و شرایط به آنان یاری نکرده است تا به حقشان در داشتن شغل برسند، زیرا برنامه ریزی راهبردی وجود ندارد و دولت تلاش نمیکند و این نیز نتیجه دو دستگی بین فلسطینیان و سیطره حزبی بر نوار غزه است و این عوامل نیز مانعی در برابر یافتن یک راهکار عادلانه و فراگیر برای مشکل بیکاری است.
اقدامات دولت اشغالگر با اتخاذ تصمیمات تنبیهی از جمله بستن گذرگاه کرم ابو سالم، جلوگیری از ورود سوخت برای فعالیت تنها نیروگاه برق نوار غزه، بستن دریا به روی ماهیگیران و تعقیب آنان به وسیله قایقهای جنگی اشغالگران در سواحل دریا، اجازه ندادن به کشاورزان برای رسیدن به حقوقشان و تیراندازی به سوی آنان و نیز ترساندن شهروندان در خانه هایشان به معنای ادامه سیاست اسرائیلیها در قلدری و عربده کشی و تروریسم سازمان یافته علیه ملت فلسطین در نوار غزه است و اوجگیری خطرناک سیاستهای مجازات جمعی و تشدید محاصره ظالمانهای قلمداد میشود که با حقوق بشر و قطعنامههای بین المللی مغایرت دارد و ایجاب میکند جامعه بین المللی و سازمان ملل و نهادهای حقوقی بین المللی فورا مداخله کنند تا موضع قاطعانهای اتخاذ و اقدامات خصمانه اشغالگران محکوم شود و فشارها به دولت اشغالگر ادامه یابد تا مجازات جمعی حدود دو میلیون نفر در نوار غزه که در بزرگترین زندان جهان زندگی میکنند متوقف و محاصره نیز لغو شود.