راهکارهای افزایش نشاط در زندگی
وقتی نشاط را به عنوان سرزنده بودن در نظر میگیریم، این واژه در دل خود، مفاهیم دیگری از جمله امید را جای میدهد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، یک مشاور و مددکار می گوید : منظور از امید، تنها یک احساس خوشایند به آینده نیست بلکه تعریف امید در این جا آن وضعیتی است که به فرد کمک میکند تا بتواند انگیزه خود را برای پیگیری اهداف با استفاده از روشهای متفاوت حفظ کند.
عبدالصالح خزائی توصیه می کند: غرق در اخبار بد نشوید. در جریان اخبار روز بودن، خوب است، اما اگر قرار باشد روزی چند ساعت وقت صرف دنبال کردن اخبار به ویژه اخبار منفی کنید، به زودی احساس ناامیدی در شما تشدید خواهد شد. در این روزهایی که شبکههای اجتماعی نقش خبررسانی را دارند، برای پیگیری اخبار در آنها، برای خود محدودیت زمانی تعیین کنید.
این مشاور ادامه می دهد : خودتان را مجبور کنید تا در برخورد با دیگران، دلپذیر و مودب باشید زیرا برخوردهای دلپذیر شما در طول زمان به افزایش واکنشهای دلپذیر دیگران منتهی خواهد شد، موضوعی که احساس خوشایندی را در شما ایجاد کرده و شما را به ادامه مسیرتان در زندگی ترغیب خواهد کرد.
خزائی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین ابعاد امید، داشتن احساسی خوب درباره محیط اطراف است. یکی از کوتاهترین مسیرها برای پیدا کردن حسی خوب درباره محیط اطراف، مشارکت در کارهای خیر است. وقتی ما چیزی (پول، انرژی یا وقت خود) را به نیازمندان میبخشیم، آرام آرام احساس بهتری به اطراف خود پیدا میکنیم و در عین حال با ایجاد تغییری حتی بسیار کوچک و تجربه کنشگر بودن احساس توانایی بیشتری خواهیم کرد.
این مشاور اظهار کرد: خنده و شادی را دست کم نگیرید. هر چند نشاط معادل شادی نیست و معنای آن فراتر از آن است، اما شاد بودن، میتواند به تقویت این ویژگی منجر شود. مطالعات متعدد روانشناسی نشان داده است موضوعی که بیش از قرار گرفتن در محیطی مفرح میتواند ما را شاد نگه دارد، شوخطبعی خود ماست؛ این که بتوانیم دلایل کوچک برای شادی را از همین محیطی که در آن قرار داریم، پیدا کنیم.
وی با تاکید بر اینکه نباید از شکست ترسید، یادآور شد: پیدا کردن روش کارآمد برای رسیدن به هدف مطلوب، کار سادهای نیست. اهداف خودتان را درست تعیین و پیش از شروع، برنامهریزی کنید، اما در عین حال از ترس شکست، متوقف نشوید. ادامه دادن تلاش به صورتی پیوسته، میتواند آرام آرام راه برون رفت از شرایط دشوار و دستیابی به هدف را برای شما روشن کند.
این مشاور میگوید : استفاده از روشهای آرامسازی و متوقف کردن افکار منفی برای برون رفت از شرایط ناراحت کننده موجب می شود بتوانید بهتر تصمیم بگیرید.
عبدالصالح خزائی توصیه می کند : زمانی را در روز برای خودتان اختصاص دهید و کمی خودتان را تحویل بگیرید. ۱۰دقیقه چای خوردن در یک لیوان خوب خرج چندانی ندارد، اما احساس خوب آن میتواند به ما انرژی دهد تا قدمهای بعدی را بهتر برداریم. بنا به سلیقه تان جوایزی برای خودتان در نظر بگیرید.
وی تصریح کرد: فواید حضور در طبیعت بسیار است؛ از کسب آرامش تا افزایش خلاقیت. صرف زمان در بوستانها و طبیعت محل زندگی را دست کم نگیرید. با این کار هم میتوانید تاثیر منفی ناکامیها را کاهش دهید و هم به ایدههای جدیدی برای طی مسیر دست یابید.