مشروح اظهارات دبیرکل حزب الله لبنان
سیدحسن نصرالله: تحریم آمریکا علت فعالیت موسسه قرض الحسنه (۳)
دبیرکل حزب الله گفت: از عواملی که موجب شد پیگیر فعالیت صندوق قرض الحسنه باشیم، تحریمهای آمریکا علیه کشور، حزب الله و موسسات زیر نظر حزب الله بود.
سیدحسن نصرالله: اتفاقات واشنگتن جلوهای از خوی وحشیانه ترامپ (۱)
سیدحسن نصرالله: تحقیقات انفجار بیروت مشخص شود (۲)
سیدحسن نصرالله: روزانه اتهامات بی اساس ضد حزب الله مطرح میشود (۴)
سیدحسن نصرالله:ضرورت تشکیل دولت لبنان (۵) پایانی
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان در ادامه سخنانش اظهار داشت: پرونده دوم درباره موسسه قرض الحسنه است، از زمانی که مسائل مرتبط به این موسسه آشکارتر شد شاهد اتهامات و موضع گیریهایی بوده ایم، البته ما هم رنجیده خاطر شدیم، اما عسی ان تکرهوا شیئا و هم خیر لکم. اینکه فرصتی پیش آمد تا ابهامات در این زمینه برطرف شود، بسیار خوب است، این موسسه که نام جمعیت قرض الحسنه یا موسسه قرض الحسنه را دارد، با همت گروهی از برادران و براساس ابتکار علماء و برادران در سالهای ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۴ تاسیس شد، یعنی حزب الله موسس آن نیست. اما وقتی حزب الله رشد کرد و قدرتمند شد به حزب الله منتقل شد، چون حزب الله میتوانست تمامی امور متعلق به آن را مدیریت کند، مردمی که نیازمند وام بودند باید به بانکها مراجعه میکردند و وامهایی با سودهای بالا میگرفتند، این سودها از نظر دینی مشکل دارد و مصداق تعریف شرعی رباست، در نتیجه ما با جمع آوری اموال از افراد خیر و داوطلب و همچنین به کمک وجوه شرعیه که ما از آن به خمس تعبیر میکنیم، این صندوق را مدیریت و در ادامه وام دادن به افراد نیازمند را آغاز کردیم. وامها از مبالغ پایین، اما براساس انضباطهای خاص آغاز شد و با گذشت زمان مبالغ بیشتر شد. برای تامین اموال صندوق نیز نه تبلیغ داشتیم و نه از ایران یا غیر ایران کمک گرفتیم بلکه تمام سپردهها براساس سهام خیرخواهانه سپرده گذاران است. این موسسه مثل دیگر موسسات پولی در سال ۱۹۸۷ مجوز قانونی دریافت کرد. نگاه ما به قرض الحسنه نگاهی معنوی است.
سیدحسن نصرالله تصریح کرد: یکی از دلایل اتهامات علیه ما موفقیت و ثبات این صندوق است، این ثبات در شرایطی است که این موسسه فعالیت بازرگانی و تجاری ندارد ضمن اینکه هدف از تشکیل آن، سودآوری نیست و همین ویژگی، وجه تفاوتش در قیاس با بانکهای دیگر است. این موسسه در جنگ سال ۲۰۰۶ نیز برای کمک به آسیب دیدگان جنگ، نقش خوبی ایفا کرد.
یکی از عواملی که موجب شد پیگیر فعالیت این صندوق باشیم، تحریمهای آمریکا علیه کشور، علیه حزب الله و موسسات زیر نظر حزب الله، نزدیکان حزب الله و روند فعالیت بانکهای داخلی است که نگران تحریمها هستند، زیرا این بانکها مصداق شاه میبخشد شاه قلی نمیبخشد شده اند. این صندوق از همان آغاز در خدمت یک گروه، حزب یا طایفه مشخص نبود بلکه خدمتش برای همگان حتی برای خارجیهای مقیم لبنان است و حاضر است شعبه هایش را به هر منطقهای که بتواند به مردم آن منطقه خدمت ارائه دهد توسعه دهد.
ما میدانیم لبنانیهایی برای آمریکاییها کار میکنند، آنان در خصومت با ما حتی از آمریکاییها هم تندتر هستند، گزارشهایی را تهیه کرده اند که در آنها آمده است این صندوق برای تامین مالی حزب الله است در نتیجه آمریکا نام این صندوق را در فهرست تحریمها قرار دارد و تبلیغات رسانهای علیه این صندوق از منابع داخلی و غیر داخلی آغاز شد. اما همه این کارها با هدف ایجاد رعب و وحشت در میان سهامداران صندوق است تا بر این گمان باشند که نامشان در فهرست تروریسم جای میگیرد. این موسسه هدفش خدمت به مردم است در نتیجه اگر سهامداری بخواهد بماند مانعی نیست و اگر بخواهد از صندوق خارج شود باز هم مشکلی نیست. اما خواسته من از مردم این است که اگر مالی در خانه دارند برای پاسخ به حملات و تبلیغات آمریکا و افراد پَست داخلی، آن را به صندوق قرض الحسنه وارد کنند تا بتوانیم با گسترش شعبهها در مناطق مختلف، بیش از پیش از مردم لبنان حمایت کنیم.