با هدف کنترل بیولوژیک جمعیت جوندگان
نصب سه جایگاه آشیانه سازی پرندگان شکاری در ورزنه
برای نخستین بار در کشور سه جایگاه آشیانهسازی پرندگان شکاری با هدف کنترل بیولوژیک جمعیت جوندگان در تاغزارهای شهر ورزنه نصب شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مدیرعامل انجمن حفاظت از پرندگان آوای بوم گفت: این انجمن با همکاری انجمن دوستداران میراث طبیعی و محیط زیست ورزنه و شهرداری این شهر طرح پایلوت کنترل بیولوژیک جمعیت جوندگان را با نصب سه استند (پایه) لانه سازی پرندگان شکاری اجرا کرد.
ابراهیمی با بیان اینکه تاغزاری وسیع حد فاصل شهر ورزنه و تالاب گاوخونی وجود دارد که سالها پیش برای کنترل گرد و غبار و حفظ خاک آن منطقه ایجاد شد گفت: نکتهای که در این طرح پیشبینی نشده این بود که تاغزارها در مجاورت شهر ورزنه مشکل ازدیاد جوندگان و مشکل بیماری سالک را در آن منطقه به وجود آورده است.
وی افزود: با توجه به مشکلی که در شهر ورزنه وجود داشت به عنوان پایلوت اجرای این طرح انتخاب شد.
مدیرعامل انجمن حفاظت از پرندگان آوای بوم گفت: پیشتر در منطقه ورزنه پایه آشیانه سازی جغد نیز نصب شده بود و یا در شهر اصفهان در دو منطقه چهارباغ و کوه صفه با کمک شهرداری لانههای مناسب برای پرندگان شهری و در پارک ملی کلاه قاضی لانه شاهین نصب شد، اما نخستین بار است که جایگاه پرندگان برای کنترل جمعیت جوندگان نصب میشود.
همچنین رضا خلیلی ورزنه، مدیرعامل انجمن دوستداران میراث طبیعی و محیط زیست ورزنه با بیان اینکه با توجه به شیوع بیماری سالک در مناطق شرقی اصفهان و از جمله شهر ورزنه برای از بین بردن جوندگانی مانند موش که ناقل و عامل این بیماری هستند از روش سمپاشی استفاده میشد گفت: این کار برای محیط زیست مضر بود و موجب میشد بعضی از گونههای دیگر زنجیره غذایی از بین بروند؛ برای مثال پرندگان شکاری مانند عقاب و سارگپه و یا پستاندارانی مانند شغال نیز مسموم میشدند و به حیات وحش آسیب میرسید.