به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از سی ان ان، کارشناسان علوم پزشکی در آمریکا با بررسی پیشینهی عملکرد و «شکست قطعی» دولت دونالد ترامپ در زمینهی پیشگیری شناسایی و تلاش برای درمان عفونت ویروسی کووید-۱۹، ابراز امیدواری میکنند دولت جو بایدن بتواند خیلی زود برای واکسیناسیون مردم دست به کار شود چرا که تنها با تغییر دولت در واشنگتن میتوان همه گیری عفونت ویروسی کووید-۱۹ را به کنترل درآورد.
رکورد تلفات کرونا روز چهارشنبه در آمریکا شکسته شد و سه هزار و ۷۴۴ نفر دیگر به علت ابتلا به این بیماری جان باختند. شمار افرادی که در بیمارستان بستری شدند نیز با افزایش ۱۲۵ هزار و ۲۲۰ نفری همراه بود. هم اکنون نزدیک به ۲۰ میلیون نفر در آمریکا به این ویروس مبتلا شده و بیش از ۳۴۳ هزار نفر هم جان باخته اند.
بر اساس این گزارش گونهی تازه ویروس کرونای انگلیسی نیز در جنوب کالیفرنیا شناسایی شده است. نخستین مورد ابتلا به گونهی انگلیسی ویروس کرونا هم دیروز در کلورادو شناسایی شده بود.
جاتان راینر، کارشناس پزشکی و استاد علوم پزشکی در دانشگاه جورج واشنگتن با اشاره به شناسایی گونهی عفونیتر عفونت ویروسی کووید-۱۹ گفت جای هیچ شگفتی نیست و به احتمال فراوان این گونهی تازه هم اکنون در سراسر آمریکا گسترش پیدا کرده است.
به گفتهی راینر، انگلیسیها این گونهی ویروس کرونا را در ماه سپتامبر شناسایی کرده بودند و لذا اگر این ویروس جهش یافته این همه مدت در انگلیس بوده شاید از همان زمان در آمریکا نیز وجود داشته است. تنها تفاوتی که وجود دارد این است که تجسس ژنتیکی در آمریکا به اندازهی دستگاهی که برای این کار در انگلیس وجود دارد پیگیر و ثابت قدم نیست. درسی که ما باید از این فرایند بیاموزیم این است که بهتر از اینها عمل کنیم. از این رو انتقال ویروس کرونا در آمریکا خیلی پرشتابتر اتفاق میافتد اگرچه بر پایه درصدی به نظر نمیرسد کشندهتر باشد. اما اگر افراد بیشتری به این عفونت ویروسی مبتلا شوند پس تلفات بیشتری هم به همراه خواهد داشت. ما باید هر آنچه را که میدانیم دو برابر افزایش دهیم و برای جلوگیری از انتقال این ویروس گام برداریم. ماسک بزنیم، فاصلهی اجتماعی را رعایت کنیم و از حضور در مکانهای شلوغ دوری کنیم.
وی این ادعا را که گفته میشود اگر گونهی تازهی ویروس کرونا آسانتر و پرشتابتر منتقل شود پس پوشیدن ماسک هم چندان اثرگذار نیست رد کرد و افزود: «فکر میکنم اگر افراد در حضور فرد مبتلا به عفونت ویروسی کووید-۱۹ هیچگونه پوشش محافظتی نداشته باشند خیلی زودتر و سادهتر به ویروس مبتلا میشوند. اما پوشیدن ماسک از ابتلا به ویروس جلوگیری میکند. این ویروس نمیتواند به شکلی سحرآمیز در لایههای محافظتی نفوذ کند، اما اگر هیچ گونه پوشش محافظتی در میان نباشد احتمال ابتلا به ویروس افزایش مییابد. پس این انگیزهی خوبی برای محافظت از خود است.»
گفته میشود تاکنون نزدیک به دو میلیون و ۸۰۰ هزار آمریکایی در برابر عفونت ویروسی کووید-۱۹ واکسینه شده اند. این در حالی است که قرار بود بر اساس پیش بینیهای ابتدایی مقامهای دولت ترامپ تا امروز ۲۰ میلیون آمریکایی واکسینه شده باشند. این رقمها بسیار دلسردکننده است و آمریکا از بسیاری کشورها در این زمینه عقب مانده است.
استاد علوم پزشکی دانشگاه جورج واشنگتن در پاسخ به این پرسش که چه باید کرد تا روند واکسیناسیون تندتر پیش برود گفت: «نیاز داریم که احساس وضعیت اورژانسی در کشور ایجاد شود. اما داریم این واکسنها را به شکلی تفریحی میان مردم پخش میکنیم. هم اکنون نزدیک به ۱۰ میلیون دوز از این واکسنها در قفسه مانده و باید به مردم تزریق شود. باید رویدادی همگانی اتفاق بیافتد و واکسیناسیون به گونهای فراگیر و همه جانبه در دستور کار قرار گیرد. متاسفانه باید بگویم هم اکنون در سراسر کشور هزاران خودرو صف میکشند تا یک وعده غذای خیریه دریافت کنند؛ باید نیم میلیارد دوز از این دو گونه واکسن را در طول سال آینده میلادی تزریق کرده باشیم. هم اکنون روزانه یکصد و پنجاه هزار نفر را واکسن میزنیم در حالی که باید دو میلیون نفر را در هر روز واکسن بزنیم. ضرورت این کار احساس نشده است.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به صراحت اعلام کرده پخش واکسن و تزریق آن به مردم به عهدهی ایالت ها است و خودش و دولت را از این فرایند کنار کشیده و به بازی گلف میپردازد و همچنان به ادعاهای بی پایه و اساس خود در زمینهی نتیجهی انتخابات ریاست جمهوری ادامه میدهد. هنوز سه هفته تا روی کار آمدن دولت جو بایدن باقی مانده است.
راینر دربارهی توانایی دولت بایدن برای اصلاح روند اشتباه ترامپ در مبارزه با همه گیری عفونت ویروسی کووید-۱۹ هم گفت: «اطمینان دارم که تیم جو بایدن، کارشان را در این زمینه آغاز کرده اند. بسیاری از ما در چند ماه گذشته به این نتیجه رسیده بودیم که تنها با تغییر دولت میتوان این همه گیری را کنترل کرد. زیرا دولت ترامپ دانش این کار را نداشت و در زمینهی آزمایش ابتلا به ویروس کرونا ناکام بود و در حالی که ویروس به شدت در سراسر کشور گسترش پیدا میکرد این دولت نتوانست آزمایش را به درستی انجام بدهد. متاسفانه همین ناکامی و شکست دربارهی واکسیناسیون تکرار میشود.»