پخش زنده
امروز: -
در آمریکا شمار مبتلایان به کووید ۱۹ همچنان روندی صعودی دارد و پزشکان هشدار میدهند با ادامه روند کنونی بیمارستانها با کمبود تخت روبرو شوند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی سی بی اس نیوز؛ در شرایطی که پزشکان آمریکا درباره پر شدن بیمارستان ها از مبتلایان به کرونا هشدار می دهند؛ نزدیک شدن روز شکرگزاری و احتمال افزایش تصاعدی مبتلایان از یک سو و کمبود نیروی انسانی در بیمارستان ها به دلیل فرسودگی کادر درمان از سوی دیگر در کنار آثار ویرانگر بیماری بر اقتصاد آمریکا، تصویری ناگوار از آینده نزدیک ارائه می دهد.
در آمریکا شمار مبتلایان به کووید ۱۹ همچنان روندی صعودی دارد و در هفته جدید نیز شمار مبتلایان در این کشور از یازده میلیون نفر فراتر رفت و پزشکان هشدار میدهند با ادامه روند کنونی این نگرانی که بیمارستانها با کمبود تخت روبرو شوند، بسیار واقعی است.
در یوتا، افزایش شمار افراد بستری که به کووید ۱۹ مبتلا شده اند بیمارستانها را زیر فشار زیادی قرار داده است و شکی نیست که در ادامه، اوضاع به مراتب وخیمتر خواهد شد و در کنار لزوم افزایش ظرفیت بیمارستان ها، اقدام قاطع برای شکستن زنجیره انتقال ویروس بسیار ضروری است.
در کنار مشکلات دیگر، کادر درمانی نیز از نظر جسمی روز به روز فرسودهتر و از نظر روحی در وضعیت شکننده قرار گرفته اند؛ به گفته پرستاران، مسئله بسیار ناراحت کننده اینجاست که بسیاری از خانوادهها انتظار شنیدن خبری امیدوار کننده از آنها دارند، اما در بسیاری موارد، چیزی برای امید دادن به خانوادههای نگران از وضعیت سلامت عزیزان خود وجود ندارد.
از ال پاسو در تگزاس نیز تصاویری منتشر شده است که نشان میدهد شمار قربانیان به اندازهای است که مقامات مجبور شده اند با توجه به کمبود نیروی انسانی، اجساد قربانیان را با کانتینرهای طبقاتی شده که اجساد در آن گذاشته میشود، به گورستانها منتقل کنند. همچنین برای جبران کمبود در نیروی انسانی، مقامات اجازه استفاده از زندانیان برای برخی کارها را صادر کرده اند. فقط در ماه گذشته، بیش از دویست نفر در این شهر بر اثر کووید-۱۹ جان خود را از دست داده اند.
دستکم ۲۷ ایالت در آمریکا نیز با توجه به افزایش قربانیان ویروس کرونا، ناچار به اعمال محدودیتهای جدید در کسب و کارها و تجمعات شده اند. در ایالت میشیگان در هفته گذشته دست کم ۴۹۶ تن جان باختند و فرماندار این ایالت نیز هشدار داده است اگر اقدامات محدود کننده قاطعی اتخاذ نشود این ایالت خیلی زود شاهد مرگ دست کم هزار نفر در هر هفته خواهد بود.
به گفته برخی مقامات نظام بهداشت و درمان در آمریکا، بیمارستانهای این کشور چند هفتهای بیشتر با تکمیل ظرفیت و فاجعهای که در آن بیمار به دلیل کمبود امکانات و رسیدگی نشدن به موقع به وضعیت خود در سالن انتظار جان میدهد، نمانده است.
تاکنون بیش از ۲۴۶ هزار نفر در آمریکا بر اساس آمار رسمی بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان باخته اند و نگرانی دیگر برخی ایالتها در این کشور این است که در صورت ادامه روند کنونی، حتی درصورت برخورداری بیمارستانها از تخت و امکانات پرستاری بالینی و ویژه، نیروی انسانی لازم در اختیار نباشد تا از بیماران نگهداری شود.
از سوی دیگر متوسط سن بیماران بستری شده به علت کرونا در ایالت یوتا به ۴۴ سال رسیده است و این بدان معناست که دیگر افراد جوانتر نیز قربانی کرونا میشوند و این بیماری دیگر تفاوت چندانی بین سالمند و جوان نمیگذارد. همچنین پزشکان میگویند نگرانی عمده آنها نزدیک شدن جشن شکرگزاری و افزایش تجمعات خانوادگی است و ممکن است بار دیگر شاهد افزایش هر چه بیشتر شمار مبتلایان باشیم.
بعد از شرکت آمریکایی فایزر، مودرنا نیز اعلام کرده است واکسن خود را با ۹۴ ممیز نیم درصد تاثیر گذاری ارائه میکند؛ شرکتهای دارویی و سازنده واکسن در حال حاضر خبرهای امیدوار کنندهای منتشر میکنند، اما در عین حال هنوز راهی بسیار طولانی پیش روست و نمیتوان چندان روی این مساله حساب باز کرد.
همچنین تصاویری که از صف بسیار طولانی دریافت غذای رایگان در دالاس منتشر شد، بار دیگر ابعادی جدید از آثار ویران کننده بیماری کووید در آمریکا را به نمایش گذاشت. به گفته یک بانک غذایی، روزانه بیست و پنج هزار غذای رایگان در میان مردم توزیع میشود و همین رقم به خودی خود نشان از تاثیر کرونا بر اقتصاد شهروندان آمریکا دارد.