مقاله روزنامه ایندیپندنت
مشکلات آمریکا پس از انتخابات نیز ادامه خواهد داشت
ایندیپندنت: ترامپ میتواند وقوع شورشهای گسترده خیابانی را به عنوان ابزار یا بهانهای برای تعطیل کردن روند دموکراتیک در آمریکا مورد استفاده قرار دهد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در مقاله ای نوشت مشکلاتی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به وجود آورده است، حتی در صورت کناره گیری وی از قدرت نیز همچنان تاثیر خود را خواهند گذاشت و اگر او در همان شب برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با شکست روبرو شود، این احتمال وجود دارد که نتایج را نپذیرد و مدعی شود که تقلب صورت گرفته است.
پایگاه اینترنتی روزنامه ایندیپندنت در مقالهای به قلم وینس کیبل با عنوان ”هر اتفاقی که در انتخابات آمریکا رخ دهد شبح ترامپ برای نسلهای بعدی آمریکا هم مایه نگرانی و ناراحتی خواهد بود“، نوشت: انتخابات آمریکا در هفته آینده برگزار خواهد شد. احتمال دارد که دونالد ترامپ در این انتخابات پیروز شود. این احتمال هم هست که وی با اختلاف اندکی بازنده شود، اما بعد از شکایت به دیوان عالی پیروز انتخابات معرفی شود.
احتمال دیگری که مطرح است این است که ترامپ در انتخابات بازنده قطعی اعلام شود، اما از پذیرش این شکست خودداری ورزیده و همچنان از قدرت کناره گیری نکند. اگر ترامپ در نهایت در انتخابات شکست خورده و از کاخ سفید خارج شود، وی به احتمال زیاد میتواند رهبری یک جنبش با نفوذ را در آمریکا بر عهده بگیرد.
سیاستمداران به شکل دادن به برخی رفتارهای سیاسی مبادرت میورزند که حتی بعد از کناره گیری آنها از قدرت نیز همچنان مورد توجه همگان خواهد بود. برای مثال، میتوان به مارگارت تاچر، تونی بلر و دیوید کامرون، نخست وزیران پیشین انگلیس، اشاره کرد. خوان پرون, رئیس جمهور اسبق آرژانتین، نمونه دیگری است.
دونالد ترامپ تا پیش از شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ در حوزه اقتصاد عملکرد خوبی از خود نشان داده بود. او به بازار بورس رونق داده بود. اما در مدیریت این بیماری همه گیر عملکرد خوبی نداشت و انتقاد همگان را متوجه خود کرد.
از سوی دیگر، دموکراتها منضبط و یکپارچه عمل کرده اند. جو بایدن عملکرد ترامپ در مدیریت بیماری همه گیر کوید-۱۹ را به شدت مورد انتقاد قرار داده است. همچنین، زمان به سرعت در حال سپری شدن است و ترامپ هنوز نتوانسته است ”سورپرایز ماه اکتبر“ خود را ارائه دهد: یک بحران ناگهانی واقعی یا غیرواقعی در خارج از آمریکا، در خاورمیانه (غرب آسیا) یا شرق آسیا و یا خبری خوشایند، هر چند جعلی، درباره تولید واکسن کرونا.
صاحب نظرانی که بیشتر از نویسنده نوشتار حاضر از مسائل سیاسی آمریکا آگاهند میگویند نظرسنجیها به گونهای است که تنها یک سوال مطرح است: آیا بایدن با رای بالا پیروز انتخابات خواهد شد یا این که با اختلافی اندک در این کارزار انتخاباتی به پیروزی خواهد رسید. این افراد ممکن است تاثیر مرعوب ساختن رای دهندگان در ایالتهای جنوبی و یا توانایی دولت ترامپ در ناپدید کردن سازماندهی شده صندوقهای رای نادیده بگیرند.
اما چند موضوع نگران کننده دیگر وجود دارند. یکی از نگرانیها این است که ”در شب انتخابات“ مشخص شود ترامپ در آرایی که در همان روز اخذ شده اند برنده است و وی مدعی شود که در انتخابات پیروز شده است و طرفداران جمهوری خواه ترامپ در داخل و دولتهای دوست وی در خارج از آمریکا نیز از وی حمایت کنند، اما با شمارش آراء پستی نتیجه وارونه شود.
با توجه به آنکه دونالد ترامپ بارها صحت انتخابات پستی را زیر سوال برده است، چنین وضعیتی میتواند جمهوری خواهان را یکصدا به سوی طرح ادعای تقلب در انتخابات سوق دهد. دولتهای خارجی در چنین شرایطی تنها به ناظرانی منفعل تبدیل خواهند شد. اگر اسرائیل و کشورهایی مانند انگلیس، روسیه و هند پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را به رسمیت بشناسند، تصمیم وی برای ماندن در قدرت جدیتر خواهد شد.
حتی اگر دونالد ترامپ در همان شب برگزاری انتخابات شکست فاحشی متحمل شود، این احتمال وجود دارد که وی نظر برگزار کنندگان انتخابات را نپذیرد و مدعی شود که در انتخابات تقلب صورت گرفته است. در آن صورت، ترامپ میتواند با اقدامی مانند اعلام حالت فوق العاده در کشور مدعی شود که آمریکا با یک بحران مواجه است. ترامپ میلیونها طرفدار متعصب دارد که مغزها آنها را با حکایتهای زیادی درباره اردوگاههای کار اجباری که طرفداران ”رادیکال“ بایدن، یعنی کمونیست ها، تشکیل داده اند، شستشو داده اند.
همچنین، گزارشهای زیادی درباره رونق گرفتن بازار خرید و فروش اسلحه در آمریکا منتشر شده است. خریداران اسلحه خود را برای رویاروییهای مسلحانه احتمالی آماده میکنند. به راحتی میتوان درک کرد که ترامپ میتواند وقوع شورشهای گسترده خیابانی را به عنوان ابزار یا بهانهای جهت تعطیل کردن روند دموکراتیک در کشور مورد استفاده قرار دهد. حتی ممکن است موضوعی مانند ”قریب الوقوع“ بودن حمله چینیها به «پرل هاربر» و گوام مطرح شود.
کسانی که گمان میکنند چنین سناریوهایی غیرواقعی هستند و تنها در فیلمهای سینمایی میتوان آنها را دید، باید به اقدام ترامپ در ایجاد یک شرایط اضطراری برای مقابله با خیل پناهجویان اهل کشورهای آمریکای لاتین توجه کنند. او این آوارگان را که هنوز حتی به مکزیک هم نرسیده بودند، تهدیدی علیه آمریکا معرفی کرد و یک شرایط واقعا اضطراری به وجود آورده بود.
حتی اگر هیچ یک از این احتمالات حادث نشود و ترامپ در انتخابات شکست بخورد، باز هم نفوذ وی باقی خواهد ماند. افرادی را که وی در دیوان عالی منصوب کرده است و نیز هزاران قاضی همسو با این افراد در دادگاههای مختلف برای سالهای طولانی از نفوذی گسترده برخوردار خواهند بود. مشکلاتی که ترامپ به وجود آورده است، بعد از کناره گیری وی از قدرت نیز همچنان تاثیر خود را خواهند گذاشت. حزب جمهوری خواه نخواهد توانست که وضعیتی عادی به خود بگیرد، زیرا طرفداران ترامپ باعث شده اند که این حزب، پایگاه و پشتوانه مردمی اش را از دست بدهد.
از سوی دیگر، سیاستهای اقتصادی مخرب، اما مقبول عموم که ترامپ آنها را آغاز کرده بود همچنان ادامه خواهد یافت. رویاروییهایی را که ترامپ با چین تحت رهبری شی جینپینگ شروع کرده است، تقریبا به طور قطع ادامه خواهد یافت و حتی بیشتر نیز خواهد شد.
من (نویسنده نوشتار حاضر) هنوز به یاد دارم که چه خوشبینیهایی در خصوص پیروزی جان اف. کندی در انتخابات چند دهه پیش وجود داشت. اما مدت کوتاهی از ورود کندی به کاخ سفید نگذشته بود که ماجرای خلیج خوکها و تشدید بحران در روابط غرب و شرق روی داد. کندی میخواست به همگان نشان دهد که وی در برابر کمونیسم نرمش از خود نشان نخواهد داد. تاریخ میتواند دوباره تکرار شود و این بار نسخه چینی بحران خلیج خوکها شکل بگیرد. در واقع, این احتمال وجود دارد که یک رئیس جمهور جدید، محبوب و میانه رو تلاش کند که نشان دهد وی میتواند به اندازه رقیب شکست خورده خود شدت عمل به خرج بدهد.
من (نویسنده) امیدوارم که بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس، و همکارانش به این احتمالات بیندیشند. آنها باید مواظب و مراقب باشند که علاقمندی به جایگزین کردن روابط انگلیس و اتحادیه اروپا با یک قرارداد تجاری بین انگلیس و آمریکا قضاوت آنها را تحت الشعاع قرار ندهد. در هر صورت، کسانی که از رئیس جمهور کنونی آمریکا بیم داشته و از وی متنفر هستند، باید بپذیرند که شبح ترامپ به مراتب بیشتر از دوران ریاست جمهوری اش حیات سیاسی خواهد داشت.