ورود وقیحانه، خروج مفتضحانه
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از کابل؛ با گذشت نوزده سال از حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان، این نیروها درحال خروج مفتضحانه از این کشور هستند.
پس ازحمله یازدهم سپتامبر در سال ۲۰۰۱، آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم به افغانستان لشکر کشی کرد، اما سرانجام با همان گروهی که تروریست خوانده بود (طالبان) صلح کرد و اکنون مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا با ملابرادر معاون سیاسی طالبان در شهر دوحه قطر عکس یادگاری میگیرد و از خروج نظامیان کشورش از افغانستان میگوید.
طالبان آمریکاییها را اشغالگر نامیدند و نزدیک به دو دهه با آنها جنگیدند، آمریکا به ناچار خسته از جنگ افغانستان پس از مذاکرات طولانی بالاخره با طالبان دهم اسفند ماه سال گذشته توافقنامه صلح امضا کرد و اکنون افتخار آمریکاییها این است که در شش ماه گذشته هیچ نظامی آمریکایی در افغانستان کشته نشده است.
شمار تلفات نظامیان آمریکایی در افغانستان به حدود دو هزار و چهارصد نفر رسیده و از زمان امضای توافقنامه صلح آمریکا با طالبان به این آمار افزوده نشده است.
طالبان نیز با بیان اینکه مذاکره با دولت افغانستان ادامه مذاکرات طالبان با آمریکا است اعلام کرد: پس از این مذاکرات میان افغانها آغاز خواهد شد و امیدواریم این مذاکرات باعث پایان اشغال افغانستان شود.
آمریکا در شش ماه گذشته با خارج کردن حدود پنج هزار نظامی خود از افغانستان شمار نیروهای خود را به هشت هزار و ششصد نفر در این کشور کاهش داده است.
قرار است همه نظامیان خارجی تا چهارده ماه بعد از امضای توافقنامه آمریکا با طالبان در دهم اسفند نود و هشت از افغانستان خارج شوند.
۱- سهیل شاهین - عضو هیات مذاکره کننده طالبان
۲- عبدالله عبدالله - رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان
کابل: بهنام یزدانی