برخی منابع مطلع گفته اند قتل صالح الشیحی روزنامه نگار سعودی به سبب رسوا کردن دربار پادشاهی عربستان بوده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری آناتولی، خبرنگاران بدون مرز از سازمان ملل خواست درباره علت مرگ صالح الشیحی روزنامه نگار سعودی تحقیق کند. برخی منابع مطلع گفته اند کشته شدن صالح الشیحی به سبب رسوا کردن دربار پادشاهی عربستان بوده است.
این روزنامه نگار که در بازداشت بسر میبرد پس از دو ماه آزاد شد و بعد از مدتی به بیماری دچار شد که تلاش پزشکان برای مداوی وی بی نتیجه بود.
سازمان گزارشگران بدون مرز خواستار یک تحقیق بین المللی مستقل زیر نظر سازمان ملل متحد شدند تا مسئولیت مقامات سعودی را در قضیه فوت صالح الشیحی روزنامه نگار سعودی به سبب مشکلات جسمی، بعد از حدود دو ماه آزادی از زندان مشخص کنند. این انجمن در بیانیهای که جمعه گذشته منشتر کرد، اعلام کرده بود: پس از آزادی ناگهانی الشیحی در ۱۹ می وضعیت سلامتش سریعا رو به وخامت گذاشت و در اتاق مراقبتهای ویژه بستری شد. این انجمن به اخبار رسانههای سعودی اشاره کرد که وی از عوارض ابتلا به بیماری کرونا رنج میبرد. سازمان عفو بین الملل ضمن ابراز تاسف از فوت روزنامه نگار سعودی، خواستار آزادی زندانیان سیاسی توسط مقامات سعودی شد. جمع کثیری از شهروندان سعودی سه شنبه گذشته پیکر الشیحی را در قبرستان رفحاء واقع در زادگاهش در شمال عربستان تشییع و چندی از فعالان در رثای وی صحبت کردند. مقامات سعودی صالح الشیحی را پس از سخنانش در مورد فساد دربار سعودی در دسامبر ۲۰۱۷ بازداشت کرده و او را به ۵ سال زندان و ممنوع السفری ۵ ساله محکوم کردند.
این درحالی است که جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی اکتبر سال ۲۰۱۸ وقتی برای دریافت مدارکی برای ازدواج به کنسولگری کشورش در استانبول مراجعه کرده بود دیگر بازنگشت. یکی از فرضیات مقامات ترکیه در پیگیری این پرونده این است که خاشقجی پس از کشته شدن، مثله و پس از آن سوزانده شده است. در لایحه اتهامی که ترکیه برای این پرونده آماده کرده است، نام دو مقام عالی رتبه عربستانی یعنی احمد عسیری، رئیس نهاد اطلاعاتی و سعود القحطانی، مشاور پیشین دیوان سلطنتی دیده میشود، این دو متهمند که دیگران را به ارتکاب قتل عمد تشویق کرده اند.