• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۱۶۴۴۴
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۰
اقتصادی
گزارش چهارشنبه سازمان ملل

کاهش ۸ تریلیون و ۵۰۰ میلیارد دلاری تولید اقتصاد جهانی

براساس پیش بینی گزارش سازمان ملل درباره شرایط و چشم انداز‌های اقتصاد دنيا تا نیمه ۲۰۲۰، اقتصاد جهانی، باتوجه به همه گیری جهانی ویرانگرکووید-۱۹، امسال تا ۲/۳ درصد کوچک می‌شود.


به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران، انتظار می‌رود اقتصاد جهانی، به دلیل همه گیری جهانی کووید-۱۹، نزدیک به هشت تریلیون و ۵۰۰ میلیارد دلار از تولیدات را طی دو سال آینده از دست دهد، به گونه‌ای که تمام دستاورد‌های چهار سال گذشته از بین می‌رود. این انقباض اقتصادی شدید، که شدیدترین انقباض از زمان وقوع رکود بزرگ در دهه ۱۹۳۰ شناخته می‌شود، اندکی پس از پیش بینی‌های اقتصادی ضعیف انجام شده درابتدای سال، مبنی برکاهش تنها ۱/۲ درصدی رخ می‌دهد.
بر اساس برآورد گزارش مذکور، انتظار می‌رود رشد تولید ناخالص داخلی در اقتصاد‌های توسعه یافته، به پنج درصد در ۲۰۲۰ کاهش یابد. برای ۲۰۲۱، رشد ملایم ۴/۳ درصدی مورد انتظار است، که به سختی برای جبران تولید از دست رفته کفایت می‌کند. پیش بینی می‌شود تجارت جهان در ۲۰۲۰ و در هنگامه کاهش شدید تقاضای جهانی و گسستگی در زنجیره‌های جهانی عرضه، تا نزدیک به ۱۵ درصد کاهش یابد.
نزدیک به ۹۰ درصد ازاقتصاد جهان، تحت الشعاع گونه‌هایی از قرنطینه، از هم گسیختگی زنجیره‌های عرضه، تقاضای رو به کاهش مصرف کننده و بیکار شدن میلیون‌ها نفر بوده است. بر اساس سناریوی معیار، انتظار می‌رود اقتصاد‌های توسعه یافته، تا پنج درصد در ۲۰۲۰ کوچک شوند، در حالی که تولیدات کشور‌های در حال توسعه تا هفت درصد کاهش خواهد یافت.
همه گیری جهانی کووید-۱۹ احتمالا موجب خواهد شد معادل با رقم برآوردشده ۳۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر، در ۲۰۲۰ زیر خط فقر مطلق قرار گیرند، که ۵۶ درصد از این افزایش، در کشور‌های آفریقایی در حال وقوع است. ممکن است تا ۲۰۳۰، تعداد ۱۳۰ میلیون نفر دیگر به رده افرادی بپیوندند که در فقر مطلق به سر می‌برند، که این امر، ضربه‌ای سنگین بر کوشش‌های جهانی انجام شده در راستای ریشه کن کردن فقر مطلق و گرسنگی وارد می‌آورد. این همه گیری جهانی، که به گونه‌ای نامتناسب، در حال آسیب زدن به مشاغل نیازمند به مهارت کم و دستمزد پایین است، در حالی که مشاغل با مهارت‌های بالاتر را کمتر تحت تأثیر قرار داده، نابرابری درآمدی را در داخل و بین کشور‌ها گسترده‌تر از این خواهد کرد.
دولت‌های سراسر جهان، ضمن رویارویی با بحرانی بی سابقه در بخش‌های سلامت، اجتماعی و اقتصادی، ‎ اقدامات محرک بزرگی را در زمینه مالی، معادل با برآورد ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی، در راستای مقابله با این همه گیری جهانی و به حداقل رساندن اثرات معیشتی آن، به انجام رسانده اند. با این وجود، عمق و شدت بحران، حکایت از بهبودی کند و دردناک دارد.
الیوت هریس، اقتصاددان ارشد سازمان ملل متحد و دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد در توسعه اقتصادی، اظهار داشت: "سرعت و قدرت بهبودی پس از بحران، نه تنها به کارآیی اقدامات سلامت عمومی در کند کردن گسترش ویروس، بلکه به توانایی کشور‌ها در حمایت از مشاغل و درآمدها، به ویژه در مورد آسیب پذیرترین اعضای جوامعمان، بستگی دارد. "
این گزارش، تأکید می‌نماید همه گیری جهانی کووید-۱۹، می‌تواند به ایجاد شرایط عادی جدیدی کمک کند، که در عین سرعت بخشیدن به دیجیتالی و خودکار شدن امور، به لحاظ بنیادی، شکلی دوباره به روابط انسانی متقابل، وابستگی‌های متقابل، تجارت و جهانی شدن دهد. موج افزایش سریع در فعالیت‌های اقتصادی برخط، احتمال دارد ضمن خلق مشاغل جدید در اقتصاد دیجیتال، تعداد زیادی از مشاغل موجود را حذف کند. خالص اثرات بر دستمزد و اشتغال، ممکن است منفی باشد، که نابرابری درآمدی را ازاین نیز وخیم‌تر می‌سازد.
بیشتر اقتصاد‌های در حال توسعه، که بار کسری‌های مالی مزمن و سطوح بالایی از بدهی‌های عمومی پیشین را به دوش می‌کشند، این امر را بسیار دشوار می‌پندارند که بسته‌های محرک مالی به اندازه کافی و بزرگی را به اجرا در آورند که میانگین آن‌ها از یک درصد تولید ناخالص داخلی شان، بسیار فاصله دارد. صادرات و رشد رو به کاهش، به سرعت، به پایداری بدهی در تعداد زیادی از کشور‌های در حال توسعه، به ویژه آن‌ها که به شدت وابسته به کالاها، درآمد‌های گردشگری یا حواله‌ها هستند، آسیب می‌زنند. فشار روزافزون بدهی، این کشور‌ها را در معرض چالشی بسیار بزرگ قرار داده، که در حال محدودتر کردن توانایی آن‌ها در اجرای اقدامات محرکی است که به شدت موردنیازند.
گزارش مذکور، در مورد خطر اقدامات محرک مالی و پولی بزرگ، ناشی از تزریق تریلیون‌ها دلار نقدینگی جدید به درون نظام مالی هشدار می‌دهد که این اقدامات، ضمن مشارکت در بهبود سریع قیمت سهام و اوراق، سرمایه گذاری‌های مولد را نادیده می‌انگارد. این گزارش اشاره می‌کند، سرانه جهانی نقدینگی، از زمان وقوع بحران مالی جهانی در ۲۰۰۸، موجی افزایشی یافته، در حالی که سرانه سرمایه گذاری مولد، راکد مانده است.
حمید رشید، رئیس بخش دیده بان اقتصاد جهانی و مولف اصلی گزارش، اظهار داشت: "درسی که از بحران گذشته فرا گرفتیم، آن است که اقدامات محرک مالی و پولی، لزوما سرمایه گذاری‌های مولد را افزایش نمی‌دهند. دولت‌ها باید کسب و کار‌ها را ترغیب نمایند تا کمک‌های مالی را در راستای سرمایه گذاری در ظرفیت‌های مولد، دریافت کنند. این امر، برای حمایت از مشاغل شایسته و پیشگیری از افزایش بیشتر در نابرابری درآمدی، یک ضرورت است. "
همکاری جهانی قدرتمندتر، به ویژه در راستای متوقف ساختن همه گیری جهانی و گسترش کمک‌های مالی به کشور‌هایی که در اثر بحران، سخت‌ترین آسیب‌ها را متحمل شده اند، امری حیاتی است. در دوره بسیار کوتاه مدت، افزایش قابلیت دسترسی و گسترش سریع منابع مالی بین المللی، برترین اقدام برای حل و فصل کمبود‌های نقدینگی و قابل استفاده ساختن فضای مالی است. علاوه بر این اقدامات کوتاه مدت، تعداد زیادی از کشور‌های در حال توسعه، به ویژه اقتصاد‌های وابسته به کالا و گردشگری، برای برخورداری از فضای مالی در راستای تحریک رشد و شتاب بخشیدن به بهبود، همچنان نیازمند بازسازی جامع در وضعیت بدهی‌ها خواهند بود. گزارش مورد بحث، فرصت "بهتر، بهبود یافتن" را به لطف تجدید همبستگی جهانی‌ای مورد تأکید قرار می‌دهد که نظام‌های سلامت عمومی را تقویت نماید، برای مقاوم سازی در برابر شوک‌های اقتصادی، تاب آوری ایجاد کند، نظام‌های حمایت اجتماعی را در سراسر جهان بهبود بخشد، اقتصاد‌ها را سبز کند و تغییرات اقلیمی را مورد توجه قرار دهد.
این گزارش، نسخه به روز رسانی شده نیم ساله از گزارش شرایط و چشم انداز‌های اقتصادی جهان در ۲۰۲۰ است که در ژانویه ۲۰۲۰ انتشار یافت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستور دادستان جغتای برای پیگیری مشکلات رانندگان سنگین
مرمت و تعریض جاده خوش ییلاق آزادشهر نیاز مند تخصیص اعتبار
همایش پیاده روی خانوادگی در حمیدیا
هفته ملی جمعیت در جوانترین استان کشور
افزایش ۵ تا ۷ درجه‌ای دمای هوا در خراسان جنوبی
۱۴۰۳ سال درخشان واترپلوی استان اصفهان
پیام نیازمند به پرسپولیس پیوست
اقدامات مستمر دادستانی اهواز در راستای ساماندهی انبار‌های انتظامی
بررسی چالش‌های انرژی و مشکلات کشاورزی در بسته بدون تعارف
سود‌های میلیاردی همچنان در جیب مافیا / چرا قفل تفکیک زباله باز نمی‌شود؟
محفلی با نام و یاد مفاخر ادبی ایران زمین
تعیین تکلیف ۶۷۶۱۴ دستگاه وسیله نقلیه رسوبی در اصفهان
تربت‌حیدریه، رتبه ششم اهدای عضو در ایران
انگلیس؛ ساکت کردن منتقدان صهیونیسم با ترفند یهودستیزی
توافق بازنگری روابط انگلیس و اتحادیه اروپا
بدترین دهه ۵۰ سال اخیر برای سلامت قلب در انگلیس
اخبار البرز در یک نگاه
درگذشت مادر شهید کالکبرزاده در شوشتر
پلاک گذاری نخستین تاکسی هیبریدی تشریفاتی وارداتی در کیش
نگاهِ مردمی و علمی شهید رئیسی در اداره کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
قطع موقت گاز در محدوده‌هایی از منطقه ۱۸ شهرداری تهران
احیای برادر یحیی السنوار در راه سردخانه
تسهیلات کشاورزی در آذربایجان غربی دو برابر شد
‌نمی‌توانیم حتی اجازه غنی سازی یک درصدی به ایران بدهیم
حملات شدید به فرودگاه‌های رژیم صهیونیستی طی ساعات آتی
آغاز رزمایش مشترک سپاه و ارتش جمهوری آذربایجان در قره‌باغ
اختیار تعیین قیمت نان به استانداران واگذار می‌شود
غنی‌سازی در ایران، چه باتوافق چه بی‌توافق ادامه خواهد داشت
صنعت نفت از صعود به لیگ برتر بازماند
رفع تصرف زمین های ملی در گیلان
پزشکیان: امیدواریم مذاکرات به توافقی عادلانه برسد
توزیع ۳۱۱ تن پیاز بین مددجویان کمیته امداد استان اصفهان
دیدار رئیس جمهور با خانواده شهدای خدمت
حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی فلسطین
واریز حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در دو مرحله
احیای برادر یحیی السنوار در راه سردخانه  (۳ نظر)
‌نمی‌توانیم حتی اجازه غنی سازی یک درصدی به ایران بدهیم  (۳ نظر)
قطع موقت گاز در محدوده‌هایی از منطقه ۱۸ شهرداری تهران  (۲ نظر)
وزیر نیرو از کشف ۲۴۸ هزار ماینر غیرمجاز خبر داد  (۲ نظر)
گوترش: کوچاندن مردم غزه قابل پذیرش نیست  (۲ نظر)
تاکید سران عرب بر حمایت از مذاکرات ایران و آمریکا  (۱ نظر)
تیم ملی فوتسال زنان مسافر جام جهانی شد  (۱ نظر)
️ عراقچی: زمان و مکان مذاکرات بعدی به زودی اعلام می‌شود  (۱ نظر)
برخی خبر‌ها اغراق‌آمیز است  (۱ نظر)
جباری: مستحق قهرمانی در جام حذفی هستیم  (۱ نظر)
آلودگی کوچه یاس ۶ خرامه، دغدغه اهالی شد  (۱ نظر)
رد ادعای بیانیه اجلاس اتحادیه عرب درباره جزایر سه‌گانه  (۱ نظر)
گفتگو با یکی از نخبگان علم شیمی استان زنجان  (۱ نظر)
رفع بخش زیادی از مشکلات آب و فاضلاب آبادان تا پایان شهریور  (۱ نظر)
افزایش ۲۶ درصدی فروش کتاب درمقایسه با سال گذشته  (۱ نظر)