آخرین تحولات از کووید ۱۹ در جهان
آمریکا همچنان رکورددار است
آمریکا با ۳۱۲ هزار و ۲۴۵ مبتلا به ویروس کرونا و ۸ هزار و ۵۱۳ فوتی همچنان رکورد دار است.
>>>>>>>>>>>>> لینک دسترسی به خبرهای پیشین کرونا
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، شمار مبتلایان به کرونا در جهان از مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر گذشت و به یک میلیون و ۲۰۳ هزار و ۱۷۷ نفر رسید. شمار جان باختگان براثر کرونا در جهان نیز به ۶۴ هزار و ۸۳۵ نفر افزایش یافت که بیشتر آنها در اروپا هستند. شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا به ۳۱۲ هزار و ۲۴۵ نفر و شمار قربانیان به ۸ هزار و ۵۱۳ نفر رسید. شمار مبتلایان به کرونا در اسپانیا به ۱۲۶ هزار و ۱۶۸ نفر و شمار جان باختگان به ۱۱ هزار و ۹۴۷ نفر افزایش یافت. مقامات ایتالیا اعلام کردند شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۱۲۴ هزار و ۶۳۲ نفر و شمار جان باختگان به ۱۵ هزار و ۳۶۲ نفر رسید. در آلمان نیز شمار مبتلایان به کرونا ۹۶ هزار و ۱۰۹ نفر و شمار فوتیها هزار و ۴۴۶ نفر اعلام شد. شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در فرانسه به ۸۹ هزار و ۹۵۳ نفر و شمار قربانیان به ۷ هزار و ۵۶۰ نفر رسید. انگلیس شمار مبتلایان به کرونا را در این کشور ۴۱ هزار و ۹۰۳ نفر و شمار جان باختگان را ۴ هزار و ۳۱۳ نفر اعلام کرد. در چین نیز شمار مبتلایان به کرونا به ۸۱ هزار و ۶۶۹ نفر و شمار قربانیان به ۳ هزار و ۳۲۹ نفر رسید. شمار افراد مبتلا به کرونا در مکزیک به هزار و ۸۹۰ نفر و شمار جان باختگان ۷۹ نفر اعلام شد.
آمریکا/ افزایش میزان جرائم قتل و سرقت در نیویورک
افزایش میزان جرائم قتل و سرقت در نیویورک و ابتلای شمار زیادی از نیروهای امنیتی در این ایالت به ویروس کرونا، نگرانیهایی به وجود آورده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، شیوع ویروس کرونا در نیویورک ادامه دارد و شمار زیادی از نیروهای امنیتی به این ویروس مبتلا شده اند. در این حال آمارها نشان میدهد میزان جرائم قتل و سرقت در نیویورک افزایش یافته است و ساکنان این ایالت به خرید سلاحهای مجوز دار روی آورده اند.
آمریکا/ ترامپ: ۱۰۰۰ کادر پزشکی دیگر از ارتش در نیویورک مستقر میشوند
نشریه هیل در مقالهای به قلم ادوارد مورنو نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت ۱۰۰۰ کادر پزشکی دیگر از ارتش به نیویورک اعزام میشوند تا به مقامات این شهر در مدیریت شیوع ویروس کرونا کمک کنند.
ترامپ روز شنبه و در کنفرانس خبری روزانه درباره ویروس کرونا گفت" به دستور من ۱۰۰۰ نیروی نظامی دیگر به شهر نیویورک اعزام میشوند تا به کسانی که به آنها به شدت نیاز دارند، کمک کنند.
آمریکا/ کرونا عمدتاً از کنترل خارج شده است
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، شبکه تلویزیونی سی ان ان در گزارشی اعلام کرد در حالی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مورد وضعیت کرونا در کشور هشدار جدی داده، این ویروس در این کشور عمدتاً از کنترل خارج شده است.
مجری در ابتدا گفت: امروز روز غم انگیزی در آمریکا است. بسیاری جان خود را از دست داده اند، برای پزشکان و پرستاران دیگر هیچ نیرویی نمانده و کمبود شدید امکانات و تجهیزات احساس میشود، در حالی که شرایط بدتری در راه است و دونالد ترامپ میگوید بین این هفته و هفته آینده، احتمالاً دشوارترین شرایط را خواهیم داشت و متأسفانه افراد زیادی خواهند مرد.
آمریکا/ فرماندار نیویورک: دستگاههای تنفسی این ایالت فقط کفاف هفته آینده را میدهد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، اندرو کومو فرماندار ایالت نیویورک هشدار داد دستگاههای تنفسی بیمارستانهای این ایالت فقط برای عبور از هفته آینده کفایت میکنند و این ایالت به دستگاههای بسیار بیشتری نیاز دارد.
فرماندار ایالت نیویورک به طور علنی گفته این ایالت به دستگاههای تنفسی (ونتیلاتور) نیاز دارد. این در حالی است که یک فرد نیکوکار ثروتمند که از بنیانگذاران شرکت «علی بابا» است تعداد دو هزار دستگاه تنفسی و میلیونها دست پوشش محافظتی به ایالت نیویورک ارسال کرده است. به علاوه، ایالت اورگن نیز ۱۴۰ قطعه دستگاه تنفسی (ونتیلاتور) به ایالت نیویورک ارسال کرده است.
اداره پلیس نیویورک نیز دهمین افسر خود را نیز به خاطر ابتلا به کووید ۱۹ از دست داد. بیش از ۱۶۰۰ افسر پلیس، یعنی حدود ۱۸ درصد از نیروهای پلیس شهر نیویورک، و صدها نفر از ساکنان این شهر به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
آمریکا/ایالتهای ویسکانسین و نبراسکا مناطق فاجعه زده اعلام شدند
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، کاخ سفید ایالتهای ویسکانسین و نبراسکا را به علت شیوع ویروس کرونا مناطق فاجعه زده اعلام و تاکید کرد این دو ایالت به کمکهای دولت فدرال نیاز دارند. دیروز شمار مبتلایان به کرونا در ایالت ویسکانسین با ثبت حدود ۲۰۰ مورد جدید به بیش از دو هزار و صد نفر افزایش یافت. در ایالت نبراسکا نیز با ثبت ۴۲ مورد جدید، شمار مبتلایان به کرونا به بیش از ۳۲۰ نفر افزایش یافت.
بیروت / بازگشت نخستین گروه مهاجرین لبنانی با توجه به شیوع کرونا
آمریکا/تصاویری از بی خانمانها در خیابانهای لس آنجلس
آمریکا/تصاویری از قفسههای خالی در فروشگاه والمارت در پی گسترش شیوع کرونا
آمریکا/ بحث بر سر ماسک، اختلافات عمیق را در کاخ سفید برملا کرد
نیویورک تایمز نوشت بحثها و اظهارات متفاوت مقامات آمریکایی و کاخ سفید درباره لزوم استفاده شهروندان از ماسک، اختلاف نظر آنها را درباره نحوه مقابله با شیوع ویروس کرونا نشان داد.
پایگاه اینترنتی این روزنامه آمریکایی نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز جمعه گفت مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (سی دی سی) از همه آمریکاییها درخواست کرده است زمانی که افراد خانه هایشان را ترک میکنند، از ماسک استفاده کنند، اما بلافاصله این پیام را نقض کرد و بارها این توصیه را داوطلبانه توصیف کرد و گفت خودش از ماسک استفاده نمیکند.
مسکو/ افزایش شمار مبتلایان به کرونا در روسیه
چین/ جدیدترین آمار و اطلاعات کرونایی
افغانستان/ مجازات متخلفین محدودیتهای کرونایی
ژاپن/ مصاحبه اختصاصی خبرنگار سرویس بین المللی خبرگزاری صداوسیما با دکتر اسامو میاتا : تاکید بر همبستگی بین المللی برای مقابله با کرونا
ساحل عاج/ وضعیت کرونا در آفریقا
ارمنستان/ مردم همچنان به توصیه "در خانه بمانید" عمل میکنند.
گزارش اختصاصی خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از ایروان
ترکیه/نزدیک به ۳۴ میلیون نفر در قرنطینه
پایگاه اینترنتی روزنامه ترکیه چاپ استانبول؛ دولت ترکیه علاوه بر اعلام ممنوعیت خروج از منزل افراد ۶۵ ساله و بالاتر خروج از منزل افراد بیست ساله و کمتر از آن را نیز ممنوع کرده است.
این ممنوعیت شامل حدود ۳۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از مردم ترکیه میشود.
در استانبول ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر، در آنکارا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و در ازمیر یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مشمول این ممنوعیت شده اند.
ترکیه/افزایش تدابیر مبارزه با کرونا
مقررات قرنطینه در مناطق مسکونی هشت استان ترکیه به اجرا درآمد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، مقررات قرنطینه در بیش از پنجاه و دو منطقه مسکونی در استان اردو، آدانا، شانلی اورفا، آکسارای، دیاربکر، موش، نوشهیر و الازیق به اجرا درآمد.
همچنین پلیس ترکیه برای جلوگیری از استفاده راههای فرعی برای دور زدن قرنطینه بین شهری، اقدام به بستن راههای فرعی کرد.
لبنان/ توجه محافل صهیونیستی به طرح حزب الله در مقابله با کرونا
محافل صهیونیستی با توجه خاصی برنامهها و اقدامات جنبش حزب الله لبنان در مقابله با ویروس کرونا را پیگیری میکنند.
همانطور که رژیم اشغالگر صهیونیست هر گونه تحول در توانمندیهای نظامی جنبش حزب الله را در رسانهها و مراکز پژوهشی خود بررسی میکند، با توجه ویژهای طرح حزب الله برای مقابله با ویروس کرونا را مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
در این پژوهش آمده است: ساختار ممتاز و برجسته حزب الله باعث شده است این جنبش در زمینه مقابله با این ویروس پیشتاز باشد.
این مرکز اعلام کرد: اجرای طرح حزب الله باعث شده است آمار مبتلایان به کرونا در مناطقی که این طرح اجرا میشود در مقایسه با دیگر مناطق لبنان پایینتر باشد.
در این پژوهش آمده است، برنامه حزب الله برای مقابله با کرونا بر اساس فرضیه شیوع گسترده کرونا در لبنان شکل گرفت که در این صورت نظام پزشکی لبنان قادر به کنترل آن نخواهد بود، در نتیجه حزب الله بسیاری از امکانات خود را برای مقابله با این بیماری به کار گرفت و همین مسئله بیانگر توانمندی حزب الله در مقابله با چالش هاست.
امارات/درخواست شماری از عراقیها در امارات برای بازگشت به کشور
شماری از عراقیهای مقیم امارات خواستار اختصاص پرواز فوق العاده برای بازگشت به میهن شدند.
به نوشته پایگاه اینترنتی سومریه نیوز، شماری از عراقیها در امارات از دولت عراق خواستند با اختصاص یک پرواز فوق العاده آنها را به میهنشان بازگرداند.
آنها با انتشار درخواستی از طریق سومریه نیوز گفتند «ما گروهی از عراقیها مدتی است که در شرایط مادی و معنوی بسیار دشواری قرار داریم».
آنها از «همه مسئولین و نمایندگان پارلمان خواستند کوتاهی نکنند و به عنوان یک اقدام بشر دوستانه هر چه سریعتر ما را به میهنمان بازگردانند».
گفته میشود پس از ایننکه تصمیم گرفته شد آسمانها بسته شود و پروازها در بیشتر کشورهای جهان به سبب شیوع ویروس کرونا متوقف گردد، دولت عراق پروازهای فوق العادهای را در چند کشور برای بازگرداندن عراقیهای سرگردان اختصاص داد.
یونان /قرنطینه دومین اردوگاه پناهندگان
مقامات یونان روز یکشنبه اعلام کردند در پی مثبت شدن آزمایش کرونای یک نفر، یک اردوگاه دیگر آوارگان در این کشور را که در نزدیکی شهر آتن واقع شده است قرنطینه کردند.
روزنامه ایندیپندنت چاپ انگلیس نوشت:وزارت مهاجرت یونان اعلام کرد یک مرد ۵۳ ساله اهل افغانستان از اردوگاه مالاکاسا با ۱۲۷۰ نفر جمعیت به بیمارستانی در پایتخت یونان منتقل شده است.
اعضای خانواده و افرادی که با این شخص در تماس بوده اند در قرنطینه قرار گرفتند و نهاد سلامت همگانی یونان در تلاش است مسیر انتشار ویروس کرونا را شناسایی کند.
پس از آنکه آزمایش ۲۰ نفر از لحاظ آلودگی به ویروس کرونا روز پنجشنبه مثبت شد، اردوگاه ریتسونا قرنطینه شد. اردوگاه ریتسونا نخستین تاسیسات از این دست در یونان بشمار میرود که از زمان شیوع کرونا تعطیل شده است.
کمیسیون اروپا اعلام کرده است یونان قادر خواهد بود شیوع کرونا در میان جمعیت پناهندگان کشور را مدیریت کند.
گروههای کمک رسانی خواستار تخلیه اردوگاههای آوارگان در یونان شده اند که افراد در آنها به صورت فشرده و در شرایط غیر بهداشتی نگهداری میشوند. صدها نفر از ساکنان این اردوگاهها مجبور هستند از توالت ها، دوشها و شیرهای آب مشترک استفاده کنند.
ایتالیا/وزیر بهداشت: فاصله گذاری اجتماعی را تنها سلاح مقابله با کرونا دانست
به گزارش شبکه تلویزیونی «رای نیوز» ایتالیا، "روبرتو اسپرانتسا" وزیر بهداشت ایتالیا گفت: در شرایط کنونی، ادامه اقدامات سختگیرانه و فاصله گذاریهای اجتماعی، تنها سلاحی است که امروزه، ما به منظور مقابله با ویروس کرونا در اختیار داریم. ما باید با نهایت توان و انرژی خود را در انجام تحقیقات، چه در خصوص دستیابی به واکسن ویروس کووید-۱۹ که تنها راه حل قطعی درمان این ویروس خواهد بود و چه در خصوص راهکارهای درمانی استمرار بخشیم. در همین زمینه، آزمایشهای مهمی نیز به ویژه توسط سازمان غذا و داروی ایتالیا در حال انجام است.
ایتالیا/ طرح ایتالیا برای خروج تدریجی از قرنطینه
ظاهرا منحنی همه گیری در ایتالیا به قسمت مسطح خود رسیده است. این منحنی در حال پایین آمدن نیست، اما ایتالیا با طرح بهداشتی جدید دولت که در آن بازگشت به وضعیت عادی برای آینده نزدیک در نظر گرفته نشده است به دنبال احیای دوباره است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از رم، این کشور که تا کنون بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از کورنا را ثبت کرده است روز شنبه برای نخستین بار از زمان آغاز همه گیری طی بیش از یک ماه گذشته شاهد کاهش بیماران بخش مراقبتهای ویژه بود.
مقامات ایتالیایی در روزهای اخیر به طور مکرر در مورد کاهش جدیت مردم در مورد عمل به تدابیر سختگیرانه با روزهای خوش و تعطیلات عید پاک ابراز نگرانی و تاکید کرده اند که نباید در برابر ویروس گارد را پایین آورد. جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا هشدار داد ما در شرایطی نیستیم که تدابیر را تسهیل کنیم. وی اعلام کرد ایتالیا دست کم تا ۱۳ آوریل (۲۵ فروردین) در قرنطینه خواهد بود.
روبرتو اسپرانزا وزیر بهداشت ایتالیا روز یکشنبه در گفتگو با روزنامههای ایل کوریر دلا سرا و لارپوبلیکا این کشور گفت وضعیت فوق العاده پایان نیافته است. خطر از بین نرفته است. ما هنوز چند ماه دشوار پیش رو داریم. بیایید فداکاریهای انجام شده را خراب نکنیم. وزیر بهداشت بدون اشاره به تاریخ مشخص اعلام کرد هدف ما بازگشت به وضعیت عادی در سریعترین زمان ممکن است.
فرانسه/زنان داوطلب در شهر لیل ماسک تولید میکنند
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، به علت کمبود شدید ماسک در فرانسه میان شهروندان و کادر پزشکی، زنان داوطلب ماسک تولید و در بیمارستانهای شمال این کشور توزیع کردند.
در شهر لیل فرانسه حدود ده هزار زن داوطلب برای کادر پزشکی که در بیمارستانهای این شهر با ویروس کرونا مبارزه میکنند، ماسک تولید میکنند.
فرانسه/ تخلیه بیمارستانهای اشباع شده منطقه ایل دو فرانس با قطارهای سریع السیر
دو قطار سریع السیر مجهز به تجهیزات پزشکی روز یکشنبه بار دیگر بیماران با شرایط وخیم را از ایل دو فرانس به بیمارستانهای بروتاین منتقل کردند تا بخشهای مراقبت ویژه در بیمارستانهای پاریس که در پی شیوع کووید ۱۹ اشباع شده اند اندکی خلوت شوند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، اداره بهداشت منطقهای با انتشار بیانیهای اعلام کرد نخستین قطار بیماران را به ونس، لوریان و کمپر میرساند. قطار دوم نیز بیماران را به رن، سن مالو، مورله و برست میرساند.
دکتر ریکاردیبون در مورد هرگونه جدی نگرفتن دستور العملها در حالی که کووید ۱۹ تا کنون دست کم ۷ هزار و ۵۶۰ کشته در فرانسه برجای گذاشته است و ۴۴۱ مورد آن مربوط به روز جمعه و در محیطهای بیمارستانی بود هشدار داد. وی گفت باید به ادامه پایبندی به تدابیر فاصله گذاری اجتماعی ادامه دارد، زیرا در غیر این صورت به ابتدای راه باز میگردیم.
آلمان/سرایت کرونا به ۱۰۰,۰۰۰ نفر نزدیک میشود
کرونا در آلمان به طور متوسط روزانه بیش از پنج هزار نفر را آلوده میکند به طوری که میزان سرایتش به ۱۰۰ هزار نفر نزدیک شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین تا ساعت ۱۴ یکشنبه به وقت محلی ۹۶۱۰۸ نفر در آلمان به این ویروس آلوده شده اند.
همچنین کرونا ۱۴۴۶ نفر را هم به کام مرگ کشیده است.
از آغاز شیوع این ویروس از آلمان در ۸ بهمن تا کنون ۲۶ هزار و ۱۷۸ نفر نیز درمان شده اند.
آلمان/نفوذ کرونا در اردوگاه پناهجویان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، از ۱۱ فروردین تا کنون در ۱۲۰ اردوگاه پناهجویان در هامبورگ ۲۸ مورد قطعی و ۲۷۳ مورد مشکوک به ابتلا به کووید ۱۹ شناسایی شده است.
با توجه به روند سریع شیوع کرونا پیش بینی سرایت آن به بیش از ۶۰۰۰ پناهجوی ساکن در این اردوگاهها وجود دارد.
هم اکنون ۳۱۵۰۰ پناهجو در اردوگاههای ایالت هامبورگ زندگی میکنند.
لبنان/ فوت ۱۸ نفر بر اثر کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت،
این وزارتخانه در اطلاعیهای اعلام کرد: تست کرونا ۷ نفر در ۲۴ ساعت گذشته مثبت شده است. تاکنون ۵۲۷ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
همچنین در این اطلاعیه آمده است: ۵۴ نفر از مبتلایان به این ویروس، بهبود یافتند و ۱۸ نفر هم جان باختند.
این درحالیست که برای جلوگیری از شیوع کرونا در لبنان، بسیج عمومی و منع آمد و شد شبانه همچنان برقرار است.
سنگال/ رئیس جمهور، وضعیت فوق العاده را به مدت یکماه تمدید کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از داکار، وضعیت فوق العاده که نخستین بار ۲۳ مارس توسط رئیس جمهور سنگال اعلام شده بود با مقررات منع آمد و شد از ساعت ۲۰ تا ۶ بامداد روز بعد، همراه است.
وضعیت فوق العاده به مقامات اجازه میدهد جابجایی کالا و افراد و همچنین تجمعات را تنظیم یا ممنوع، اماکن عمومی و نشستها را به طور موقت، تعطیل، حرکت هواپیماها و کشتیها را ممنوع، بر نقاط ورود و خروج در کشور، نظارت و افراد را به ماندن در خانه وادار کنند. در واقع مقامات سنگال، بخش زیادی از این تدابیر را حتی در برخی موارد، پیش از اعمال وضعیت فوق العاده اجرا کرده اند. آنها تجمعات و نمازهای جماعت و تردد بین شهری را ممنوع اعلام کردند و تقریبا همه حمل و نقل هوایی را به حال تعلیق درآوردند. سنگال تاکنون از اعمال قرنطینه خودداری کرده است. این یک چالش قابل توجه در این کشورِ بسیار فقیر است که مردم آن با حقوق روزانه اشان زندگی میکنند. از دوم ماه مارس، مقامات سنگال به طور رسمی از ۲۱۹ مورد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داده اند که ۲ مورد آن به مرگ منجر شده است.
مصر/ ارسال دو هواپیمای حامل کمکهای بشردوستانه برای مقابله با کرونا به ایتالیا
سخنگوی دفتر ریاست جمهوری مصر اعلام کرد در پی گفتگوی تلفنی رئیس جمهور مصر با نخست وزیر ایتالیا، مصر برای کمک به ایتالیا برای مقابله با بیماری ویروس کرونای جدید موسوم به «کووید-۱۹» کمکهای پزشکی خود را به این کشور ارسال کرد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، این سخنگو به خبرنگاران گفت نیروهای مسلح مصر روز شنبه دو هواپیمای ترابری نظامی حامل تجهیزات پزشکی برای مقابله با ویروس کرونا از جمله لباسهای حفاظتی و مواد ضدعفونی کننده به ایتالیا ارسال کرد.
عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر روز جمعه در گفتگویی تلفنی با جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا به وی اعلام کرد قاهره آماده کمک به رم برای مقابله با کرونا است.
پیشتر، روسیه متخصصان و همچنین کمکهای پزشکی خود را به ایتالیا اعزام کرده بود. پس از گفتگوی تلفنی ولادیمیر پوتین با نخست وزیر ایتالیا، دست کم ۱۵ هواپیمای نظامی روسیه حامل تیمهای متخصصان ویروس شناس و تجهیزات پزشکی به رم ارسال شد.
براساس آخرین آمار رسمی که آنجلو بورلی، رئیس حفاظت مدنی ایتالیا روز شنبه اعلام کرد، در این کشور بیش از ۱۲۰ هزار مورد ابتلا به «کووید-۱۹» و ۱۵ هزار و ۳۶۲ مورد مرگ ناشی از این ویروس ثبت شده است. ۲۱ هزار بیمار نیز بهبود یافته اند.
شیلی/ خشکسالی بی سابقه در بحبوحه بحران کرونا
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سانتیاگو، مرکز شیلی به شدت با یک خشکسالی بی سابقه مواجه شده، آب رودخانهها خشک و مخزن سدها خالی شده است؛ خشکسالیای که مردم را به شدت در برابر شیوع ویروس کرونای جدید موسوم به «کووید-۱۹» آسیب پذیر کرده است.
رودریگو مونداکا، سخنگوی جنبش دفاع از دسترسی به آب، خاک و حفاظت از محیط زیست (موداتیما)، گفت: «امروز مصرف ۵۰ لیتر آب روزانه بیش از ۴۰۰ هزار خانوار یعنی حدود یک و نیم میلیون نفر از مردم از طریق تانکرها تامین میشود.»
جمهوری آذربایجان: افزایش مبتلایان به کرونا به ۵۸۴ نفر
با ابتلای ۶۳ نفر دیگر به ویروس کرونا در جمهوری آذربایجان مجموع مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۵۸۴ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از باکو به نقل از قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان امروزهم ابتلای ۶۳نفر دیگر به کرونا در این کشور تایید شد که وضعیت ۱۴ نفر از آنها وخیم، ۲۱ نفر نسبتاوخیم و وضعیت بقیه پایدار است.
از مجموع ۵۸۴ نفر مبتلا به کرونا در این کشور ۳۲ نفر بهبود یافته، ۵ نفر جان باخته و ۵۴۷ نفر دیگر هم در بیمارستانها بستری هستند.
یمن// آزادی هزار و پانصد زندانی از بیم شیوع کرونا
علی رغم عدم ثبت موارد ابتلا به کرونا در یمن، دادستان این کشور در اقدامی پیشگیرانه از آزادی هزار و پانصد زندانی یمنی خبر داد.
قاضی نبیل العزانی دادستان یمن از آزادی شماری از زندانیان از بیم شیوع کرونا در یمن علی رغم اینکه تاکنون هیچ موردی از ابتلا به این بیماری در یمن ثبت نشده است خبر داد.
نبیل الغزانی گفت: از بیم شیوع کرونا تا جایی که امکان داشت زندانیان را آزاد کرده ایم و میتوان گفت طی پانزده روز گذشته هزار و پانصد زندانی آزاد شده اند.
عربستان/ تمسخر بن سلمان به سبب افزایش بازداشت شهروندان
صفحه کاربری نحو الحریه در شبکه اجتماعی توئیتر اقدامات محمد بن سلمان ولیعهد سعودی را در زمینه بازداشتهای اخیر شهروندان سعودی به تمسخر گرفت.
نحو الحریه ضمن اشاره تلویحی به اقدامات سایر کشورها در آزاد کردن زندانیان با هدف جلوگیری از شیوع بیماری کرونا از جمله ایران نوشت: پادشاه مغرب پنج هزار و ۶۵۴ زندانی را عفو و از زندانهای مغرب آزاد کرد. رئیس جمهور الجزائر نیز دستور عفو پنج هزار و ۳۷ زندانی را صادر کرد. رئیس جمهور تونس نیز هزار و ۴۲۰ زندانی را عفو کرد. شاه اردن نیز دستور عفو هزار و ۵۰۰ زندانی را صادر کرد. سودان چهار هزار و ۲۱۷ زندانی را آزاد کرد. ایران نیز ۸۵ هزار زندانی را آزاد کرده است. کشورهای اروپایی نیز هزاران زندانی را آزاد کردند. در حالی که محمد بن سلمان ولیعهد سعودی عملیات بازداشتهای جدیدی را آغاز کرده است و تعداد بیشتری را زندانی میکند؟!
عربستان و الجزایر در صدر فهرست مبتلایان و قربانیان
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشورهای عربی به ۱۲ هزار و ۴۱۴ نفر و شمار جان باختگان به ۴۱۱ نفر افزایش یافت.
الجزایر در فهرست کشورهای عربی از نظر شمار قربانیان کرونا در صدر قرار دارد. عربستان نیز از نظر شمار مبتلایان به کرونا در میان کشورهای عربی در جایگاه نخست قرار دارد. شمار مبتلایان به کرونا در الجزایر به هزار و ۲۵۱ نفر و شمار قربانیان به ۱۳۰ نفر رسیده است. شمار مبتلایان به کرونا در عربستان دو هزار و ۳۷۰ نفر و شمار جان باختگان ۲۹ نفر اعلام شد. در امارات شمار مبتلایان به کرونا به هزار و ۵۰۵ نفر و شمار فوتیها به ۱۰ نفر رسید.
قطر شمار مبتلایان به کرونا را در این کشور هزار و ۳۲۵ نفر و شمار قربانیان را ۳ نفر اعلام کرد. در مصر شمار مبتلایان به کرونا به هزار و ۷۰ نفر و شمار جان باختگان به ۷۱ نفر افزایش یافت. مغرب نیز شمار افراد مبتلا به کرونا را ۹۱۹ نفر و شمار قربانیان را ۵۹ نفر اعلام کرد. در عراق شمار مبتلایان به کرونا ۸۷۸ نفر و شمار فوتیها ۵۶ نفر اعلام شد. لبنان نیز شمار مبتلایان به کرونا را ۵۲۰ نفر و شمار قربانیان را ۱۷ نفر اعلام کرد.
اردن/ مرزهای اردن تا پایان ماه رمضان بسته خواهد بود
وزیر بهداشت اردن اعلام کرد مرزهای این کشور برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تا پایان ماه مبارک رمضان بسته خواهد بود.
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، سعد جابر وزیر بهداشت اردن گفت ممنوعیت رفت و آمد در این کشور تا پانزدهم آوریل (۲۶ فروردین) برقرار است. وی افزود تمدید ممنوعیت رفت و آمد به میزان پایبندی شهروندان بستگی دارد. سعد جابر گفت از نظر اصولی مرزهای این کشور تا بعد از ماه رمضان بسته خواهد بود. این اقدام اساسی است تا بتوانیم اوضاع داخلی را کنترل کنیم. این بیماری و اوضاع ناشی از آن روز به روز متفاوت است. روند گشایش تدریجی بخشها در کشور به آمار و پایبندی مردم بستگی دارد.
فلسطین/افزایش شمار مبتلایان به کرونا به ۲۱۰ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، دولت فلسطین اعلام کرد، با شناسایی ۱۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کرانه باختری رود اردن، شمار مبتلایان به این بیماری در فلسطین به ۲۱۰ نفر افزایش یافت.
این درحالیست که محمود عباس (ابومازن) رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین حالت فوق العاده در فلسطین را سی روز دیگر تمدید کرد.
رژیم صهیونیستی/ شیوع کرونا و شکنندگی جامعه
شیوع کرونا میزان شکنندگی نظام بهداشت و درمان رژیم صهیونیستی و شدت نژادپرستی آن را نمایان ساخت.
روزنامه القدس العربی چاپ لندن نوشت شیوع ویروس کرونا مثل همه جای جهان، در اسرائیل نیز تغییرات عمیقی در حوزههای مختلف حیات و سیاست ایجاد کرده است. به نظر میرسد این مسئله موجب خروج از بن بست سیاسی در اسرائیل و در عین حال گسترش نژادپرستی نه فقط علیه فلسطینیها بلکه شهروندان دیگر شده است. به گونهای که هشدار داده میشود شیوع بیماری دوم منجر به تشدید بیماری اول میشود.
القدس العربی افزود: اکنون مشخص شده است که از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون فقط از چهار هزار شهروند عربی تست کرونا بعمل آمده است و فقط ۱۰۵ تن از مبتلایان از میان آنها شناسائی شده اند. این در حالیست که از میان یهودیان روزانه بیش از هشت هزار نفر تست کرونا میدهند و تاکنون بیش از هشت هزار نفر از مبتلایان شناسائی شده اند.
کویت/شمار مبتلایان به ۵۵۶ نفر رسید
شبکه تلویزیونی الحدث در خبری فوری گزارش داد کویت اعلام کرد با ثبت ۷۷ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا شمار مبتلایان در این کشور به ۵۵۶ نفر افزایش یافت.
فیلیپین/ کشیشان مراسم دعای عید پاک را از داخل خودرو برای پیروان خود انجام دادند
در مراسم مذهبی که براساس آیین مسیحیان پیش از یکشنبه عید پاک برگزار میشود، کشیشان از داخل خودروهای خود برای آمرزش ساکنانی که در برابر خودروهای آنها در منطقهای در مانیل صف کشیده بودند، دعا خواندند.
نیمی از ۱۱۰ میلیون ساکن مجمع الجزایر فیلیپین که ساکنان مانیل پایتخت فیلیپین نیز در بین آنها هستند در خانههای خود در قرنطینه اند. پایتخت فیلیپین چهارمین هفته قرنطینه را آغاز میکند.
در فیلیپین، ۳۰۹۴ مورد مبتلا به کووید-۱۹ گزارش شده است. این آمار ممکن است با افزایش غربالگریها بالاتر رود.
عید پاک عیدی مهم برای فیلیپینی هاست. ۸۰ میلیون کاتولیک که اکثریت این کشور را تشکیل میدهند به طور معمول مراسم عید پاک را در کنار خانوادههای خود برگزار میکنند.
روسیه/ ۵ هزار و ۳۸۹ مبتلا به کرونا
ستاد عملیاتی مقابله با ویروس کرونا اعلام کرد: طی شبانه روز گذشته ۶۵۸ مورد از ابتلای شهروندان به ویروس کرونا در ۱۴ منطقه این کشور به ثبت رسیده و شمار کل مبتلایان در روسیه به ۵ هزار و ۳۸۹ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، در شبانه روز گذشته همچنین ۲۲ نفر بهبود یافته و از بیمارستانها مرخص شدند، و مجموع بهبود یافتگان به ۳۵۵ نفر رسید.
براساس آمار رسمی، با جان باختن ۲ نفر دیگر از مبتلایان به کوئید-۱۹، شمار جان باختگان نیز به ۴۵ نفر رسید.
در این بین ابتلای ۱۹ کودک به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته، نگرانیها را از علت افزایش ابتلای کودکان به این ویروس را دوچندان کرده است.
روسیه/سیاسی کردن بحثها درباره کرونا تاثیر منفی دارد
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد مسکو با پایبندی برخی از کشورها به سیاست تحریمها در سایه شیوع کرونا مخالف است.
وزارت خارجه روسیه همچنین تاکید کرد سیاسی کردن بحث و بررسیها درباره ویروس کرونا بر تلاشهای جهانی برای کنترل آن تاثیر منفی خواهد گذاشت. وزارت خارجه روسیه با انتشار بیانیهای خواستار هماهنگی تلاشهای بین المللی برای جلوگیری از خسارتهای جانی و پیامدهای کرونا بر اقتصاد جهانی شد و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد را ترغیب کرد که خواستار لغو تحریمهای تبعیض آمیز در سایه شیوع کرونا شود. آمریکا، اتحادیه اروپا و برخی کشورهای دیگر با تصویب پیش نویس قطعنامه روسیه در مجمع عمومی سازمان ملل مخالفت کردند. در این پیش نویس قطعنامه درخواست لغو هرگونه تحریمهای یکجانبه اقتصادی که مانع از تلاشهای جهانی برای مبارزه با کرونا میشود مطرح شده بود.
روسیه/ادامه عملیات تیمهای روس برای مبارزه با ویروس کرونا در ایتالیا
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، تیمهای روسیه وابسته به نیروهای دفاع تشعشعی و بیولوژیک برای پانزدهمین روز متوالی به عملیات مبارزه با ویروس کرونا در لومباردیا ایتالیا ادامه میدهند.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد تیمهای این کشور دهها مکان در ۲۷ شهر لومباردیا را پاکسازی و ضدعفونی کرده اند. وزارت دفاع روسیه افزود تیمهای پزشکی به آماده سازیها برای پذیرش افراد مبتلا به کرونا در بیمارستانی که ممکن است فردا فعالیت خود را آغاز کند، ادامه خواهند داد. همچنین در چارچوب مبارزه با کرونا تیمهای روسیه عملیات مبارزه با کرونا را در تعدادی از شهرهای صربستان آغاز کرده اند. وزارت دفاع روسیه کمکهای بشردوستانه به این کشور برای حمایت از آن در مبارزه با کرونا ارسال کرده است.
روسیه/ آتش سوزی در محل احداث بیمارستان کرونایی
در پی آتش سوزی در کارگاه بیمارستانی به سبک بیمارستان چین که در حوالی مسکو در حال ساخت است و قرار است به درمان بیماران کرونایی اختصاص یابد یک نفر جان خود را از دست داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، بنابر اعلام وزارت وضعیت اضطراری روسیه آتش سوزی در میان چادرهای بنا شده در حوالی کارگاه که محل اسکان بخشی از کارگران است رخ داد. این آتش سوزی پیش از مهار شدن منطقهای به وسعت ۹۰ متر مربع را در بر گرفت. این وزارت خانه اعلام کرد یک نفر در این آتش سوزی جان خود را از دست داد.
منبعی در خدمات امداد اعلام کرد عامل آتش سوزی اجاق گازی بود که به عنوان وسیله گرمایشی مورد استفاده قرار میگرفت.
محل احداث این بیمارستان در حوالی روستای گولوخواستووو در ۷۰ کیلومتری جنوب غربی مسکو واقع شده است. ساخت بیمارستان از اواسط ماه مارس آغاز شده است و ۳ هزار و ۲۰۰ کارگر در آن مشغول به کارند که بخشی از آنها در همان محل اسکان دارند.
شهرداری مسکو اعلام کرد این بیمارستان الهام گرفته شده ازت تجربیات شرکای چینی است که در ماه فوریه در زمان بی سابقه ده روز یک بیمارستان پیش ساخته با هزار تخت در ووهان کانون اصلی شیوعن کووید ۱۹ بنا کردند. این بیمارستان با ظرفیت ۵۰۰ تخت مجهز به دستگاه تنفس مصنوعی قرار است در زمینی به مساحت ۴۳ هکتار ساخته شود و شامل بلوک جراحی، بخشهای مراقبتهای ویژه و خدمات تشخیصی و بخشهای کودکان خواهد بود.
روسیه به طور رسمی ۵ هزار و ۳۹۸ مورد آلوده به ویروس کرونا دارد که تاکنون ۴۵ مورد آن به مرگ منجر شده است.
روسیه/کرونا از ۷۳ کشور به روسیه منتقل میشود
معاون نخست وزیر روسیه گفت کرونا در حال حاضر از ۷۳ کشور به روسیه منتقل میشود.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، سرگئی سابیانین شهردار مسکو گفت پایتخت روسیه بیشتر از دیگر شهرهای این کشور با خطر شیوع ویروس کرونا مواجه است. تاتیانا گولیکووا معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرد پنج کشور از جمله یک کشور عربی یعنی ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، آلمان و امارات در صدر کشورهایی قرار دارند که ویروس کرونا از آنها وارد روسیه شده است. مقامات روسیه تاکید کردند ۵۸۲ مورد جدید ابتلا به کرونا ثبت شده است که بیشتر آنها در مسکو هستند. با این موارد جدید شمار مبتلایان به کرونا در روسیه به چهار هزار و ۷۳۱ نفر افزایش یافت. همچنین ده مورد جدید مرگ براثر کرونا به ثبت رسیده است بدین ترتیب شمار قربانیان به ۴۴ نفر افزایش یافت.
خبرنگار این شبکه در گزارشی از مسکو گفت اوضاع در روسیه در مقایسه با کشورهای دیگری که با ویروس کرونا مواجه هستند، تحت کنترل است. بیشتر مبتلایان به کرونا در روسیه بعد از تماس با افرادی که از خارج وارد کشور شده بودند به این بیماری مبتلا شده اند. سخن از موج نخست از چین نیست بلکه از پنج کشور از جمله یک کشور عربی است که در صدر کشورهایی قرار دارند که ویروس کرونا از آنها وارد خاک روسیه شده است.
تاتیانا گولیکووا معاون نخست وزیر روسیه در امور سیاسی اجتماعی گفت کرونا در حال حاضر از ۷۳ کشور از مجموع ۱۷۰ کشور درگیر این ویروس در جهان، به روسیه منتقل میشود و ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، آلمان و امارات در صدر این کشورها قرار دارند. این گزارشها را اعلام میکنیم، زیرا برای درک این واقعیت مهم است که ما با موج نخست کرونا از چین که برای همه نگران کننده بود، مواجه نشدیم. ما در زمان مناسب تصمیم بستن مرزهای زمینی و لغو پروازها با چین و دیگر کشورها را که ممکن بود کرونا از آنها به خاک ما منتقل شود، اتخاذ کردیم.
خبرنگار در ادامه گزارش گفت مقامات روسیه تاکید کردند در صورت افزایش آمارها، هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد و اوضاع با شمار مبتلایان مقایسه نمیشود بلکه این تایید میکند که تدابیر اتخاذ شده به ویژه تعیین نحوه انتقال این بیماری، موثر بوده است. روسیه تحولاتی را که در خارج از کشور رخ میدهد به دقت زیر نظر دارد و اشتباهات دیگران را مورد توجه قرار میدهد تا اوضاع وخیم نشود.
انا بوبوفا رئیس سازمان فدرالی حمایت از حقوق مصرف کننده گفت مسئله مهمتر تعداد آزمایش هاست. آزمایشها افزایش یافته و ما در این زمینه جزء سه کشور نخست هستیم. هر روز بین ۳۴ تا ۳۷ هزار نفر آزمایش میشوند. این رقم زیادی است. با این وجود تعداد آزمایشها را با مشارکت سازمانهای مختلف بهداشتی داخلی در همه مناطق روسیه افزایش خواهیم داد.
در ادامه گزارش آمده است مقامات روسیه شایعات درباره اینکه شهروندان بلاتکلیف خود را در خارج از کشور رها کرده اند، تکذیب و تاکید کردند محدود کردن پروازهای برگشت آنها به روزهای شنبه و یکشنبه با هدف تعیین تعداد علاقمندان به بازگشت و محل آنها صورت گرفته است و تحولات اوضاع در کشور، زمان کاهش تدابیر اتخاذ شده را تعیین خواهد کرد.
انگلیس/ بحران در بخش مراقبتهای اجتماعی در بحبوحه همه گیری ویروس کرونا
ایندیپندنت نوشت در حالیکه سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس برای ارائه خدمات درمانی تا حد زیادی به همکاری بخش مراقبتهای اجتماعی متکی است، بسیاری از مراکز مراقبتهای اجتماعی در سراسر کشور تحت فشار همه گیری کووید-۱۹ در آستانه فروپاشی قرار دارند.
طبق نتایج تحقیقات این روزنامه، نظام مراقبتهای اجتماعی از هم گسیخته انگلیس که با کمبود بودجه مواجه است، به علت فشار ناشی از همه گیری ویروس کرونا با خطر فروپاشی ظرف چند هفته آینده مواجه است که در آن صورت فشار بیشتری بر بیمارستانهای انگلیس تحمیل خواهد شد.
این امر موجب هراس فزاینده در میان کارکنان مراکز مراقبتهای اجتماعی شده است که دستمزد آنها بطور متوسط ۱۶,۲۰۰ پوند در سال است و بسیاری از آنها به کرونا مبتلا شده یا در قرنطینه به سر میبرند. این در حالی است که بخش مراقبتهای اجتماعی قبلا ۱۲۲ هزار نفر کمبود نیرو دارد.
این مسئله در روزهای اخیر موجب نگرانی فزاینده در دولت انگلیس درباره سرنوشت نظام مراقبتهای اجتماعی در سراسر کشور شده است.
انگلیس/اجرای اقدامات شدیدتر در خصوص رعایت فاصله اجتماعی
مت هانکوک وزیر بهداشت انگلیس روز یکشنبه هشدار داد اگر مردم دستورالعملهای سختگیرانه برای کاهش آلودگی به ویروس کرونا را رعایت نکنند، دولت ممکن است ورزش در مکانهای بدون سقف را ممنوع کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، گرمتر شدن هوا در اوایل هفته آینده موجب این نگرانی شده است که مردم انگلیس در پارکها و مکانهای رو باز حضور یابند. در این صورت در حالی که انگلیس وارد سومین هفته از قرنطینه افراد میشود، احتمال انتقال ویروس کرونا به شمار بیشتری از افراد، افزایش مییابد.
حضور تعداد زیادی از افراد که روز شنبه برای گرفتن حمام آفتاب به یک پارک مهم در جنوب لندن رفته بودند موجب شد این پارک روز یکشنبه تعطیل شود.
هانکوک که تست کرونای خودش نیز مثبت اعلام شده است به شبکه تلویزیونی اسکای نیوز گفت گرفتن حمام آفتاب، غیر قانونی است و افرادی که این کار را انجام میدهند، زندگی دیگران را به خطر میاندازند.
هانکوک این هشدار را در حالی بیان کرده که بار دیگر، تعداد افراد فوت شده به سبب آلودگی به ویروس کرونا به شدت افزایش یافته است. در مجموع چهار هزار و ۳۱۳ نفر بر اثر آلودگی به ویروس کرونا فوت کرده اند. ۴۱ هزار و ۹۰۳ نفر نیز در بیمارستانها بستری هستند.
یک کودک پنج ساله و هفت پرستار نیز در میان فوت شدگان هستند.
انگلیس/ زندانیان کم خطر آزاد شدند
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، دولت انگلیس برای کاهش ازدحام در زندانها چهار هزار زندانی را به طور موقت آزاد کرد. وزارت دادگستری انگلیس اعلام کرد آزادی شامل زندانیان کم خطر خواهد شد و همه زندانیانی که آزاد میشوند دستبند (الکترونیکی) به همراه خواهند داشت.
زندانیانی که به ارتکاب جرائم خشونت بار یا جنسی یا تروریستی محکوم شده اند آزاد نخواهند شد. همچنین با آزادی زنان باردار یا زنانی که فرزند کوچک دارند موافقت شد.
انگلیس/بیماران کرونایی در بیمارستان سنت مری لندن روی زمین خوابانده شده اند
اسپانیا/ کاهش مرگ و میر روزانه ناشی از کرونا برای سومین روز متوالی
طبق آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت اسپانیا در روز یکشنبه طی ۲۴ ساعت گذشته در این کشور ۶۷۴ مورد مرگ جدید ناشی از ویروس کرونا ثبت شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مادرید، این آمار که برای سومین روز متوالی کاهش یافته است کمترین میزان مرگ و میر روزانه طی ده روز گذشته است.
به این ترتیب شمار افراد جان باخته در پی ابتلا به کووید ۱۹ در اسپانیا از زمان آغاز همه گیری به ۱۲ هزار و ۴۱۸ نفر رسید. اسپانیا پس از ایتالیا بالاترین آمار مرگ و میر را دارد. شمار افراد آلوده به ویروس کرونا هم ۴.۸ درصد افزایش یافت ئ به ۱۳۰ هزار و ۷۵۹ نفر رسید.
بین المللی/اسپانیا، ترکیه را به تصاحب تجهیزات پزشکی متهم کرد
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، اسپانیا ترکیه را متهم کرد که هواپیمای حامل تجهیزات پزشکی را که از چین خریداری کرده، در اختیار گرفته است. این حادثه در سایه بالا گرفتن رقابت برسر دستیابی به تجهیزات پزشکی با وخامت اوضاع به علت شیوع کرونا اولین حادثه در نوع خود نیست.
علا سرحان گزارشگر این شبکه در گزارشی گفت با افزایش شمار قربانیان کرونا، کمبود تجهیزات پزشکی تعدادی از کشورهای جهان را متشنج کرده و رقابت برای خرید این تجهیزات بالا گرفته است. علاوه بر این نگرانی باعث شده است برخی از کشورها محمولههای این تجهیزات را سرقت کنند. آخرین اتهامات از این دست را اسپانیا علیه ترکیه مطرح کرد مبنی بر اینکه هواپیمای حامل تجهیزات پزشکی را که از چین پرواز کرده بود و اسپانیا این تجهیزات را خریداری کرده بود در اختیار گرفته است. به گفته وزارت امور خارجه اسپانیا، آنکارا محدودیتهایی برای صادرات تجهیزات پزشکی به علت نگرانی از فروپاشی سیستم بهداشتی خود، اعمال میکند. این حادثه تکرار اتهام ایتالیا علیه مقامات جمهوری چک است مبنی بر اینکه کمکهای چین را تصاحب کرده است. تونس نیز قربانی دزدی ایتالیا شد. وزارت امور خارجه تونس ایتالیا را متهم کرد که کشتی حامل الکل طبی را سرقت کرده است. آلمان نیز اعلام کرد محمولهای حامل شش میلیون ماسک قبل از ارسال از فرودگاهی در کنیا ناپدید شده است. کمبود تجهیزات پزشکی رقابتی در آمریکا ایجاد کرده است به طوری که اندرو کومو، فرماندار ایالت نیویورک از تصمیم خود برای مصادره دستگاههای تنفس مصنوعی استفاده نشده از بیمارستانها و شرکتهای خصوصی خبر داد. در این حال دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از صادرات ماسکهای طبی ان ۹۵ و دستکشهای جراحی برای مطمئن شدن از وجود تجهیزات کافی پزشکی در این کشور جلوگیری کرد.
بین المللی/ایرباس ۴ میلیون ماسک از چین وارد اروپا کرد
سخنگوی شرکت ایرباس اعلام کرد: این شرکت سازنده هواپیمای اروپایی در روزهای پایانی این هفته، ۴ میلیون ماسک را از چین به اروپا رسانده است که بخش عمده آن برای مقامات بهداشتی کشورهایی است که شرکت ایرباس در آنها مستقر است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از تولوز، ساعت ۹ و ۳۵ دقیقه، یک فروند ایرباس A۳۵۰-۱۰۰۰ متعلق به این شرکت اروپایی در فرودگاه تولوز، مقر ایرباس در جنوب غربی فرانسه توقف کرد تا تحت نظارت نیروهای ژاندارمری، این محموله از ماسک را تخلیه کند. شنبه شب هم یک هواپیما از تیانجین چین در هامبورگ، دیگر مقر بزرگ شرکت ایرباس در آلمان به زمین نشست تا نخستین محموله ماسک را تحویل دهد. گیوم فوری، مدیر عامل ایرباس در توئیتر نوشت: تبریک به تیم ایرباس که با ۴ میلیون ماسک از چین بازگشتند. این برای دولت و خدمات پزشکی ما در چارچوب تلاش هایمان برای حفاظت از آنها در مبارزه با کووید ۱۹ حیاتی است. ایرباس در مورد توزیع ماسکها در کشورها توضیحی نداده است.
بین المللی/ آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان
طبق آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در سطح جهان از یک میلیون و دویست هزار نفر گذشت.
بر اساس آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت و سایت Worldmeters که اطلاعات لحظهای را ارائه میکند تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان تا بعد از ظهر روز یکشنبه ۱۷ فروردین به یک میلیون و دویست و سیزده هزار و صد و نود و نه نفر افزایش یافته است.
از این تعداد دویست و پنجاه و سه هزار و پانصد و نود هفت نفر بهبود یافته اند و شصت و پنج هزار و ششصد نفر جان خود را از دست داده اند.
همچنین از ۸۹۴۰۰۲ بیماری که در حال حاضر درگیر این بیماری هستند حال ۴۴۶۲۳ نفر وخیم گزارش شده است.
بین المللی/نخست وزیر اسپانیا: آینده اتحادیه اروپا با خطر مواجه است
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه گاردین، پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا در یادداشت خود نوشت: اروپا با بدترین بحران خود از زمان جنگ جهانی دوم روبروست. شهروندان ما جانشان را از دست میدهند یا برای زنده ماندن در بیمارستانهایی تقلا میکنند که این روزها با همه گیری {ویروس کرونا} دست به گریبان است. این بیماری، بزرگترین تهدید برای سلامت عموم مردم از زمان همه گیری آنفلوانزا در سال ۱۹۱۸ میلادی است. شرایط مبارزه با ویروس کرونا با تمام جنگهایی که اروپا طی دهههای گذشته با آن روبه رو شده است متفاوت است: جنگ علیه دشمنی نامرئی که آینده طرح {اتحادیه اروپا} را در بوته آزمایش قرار داده است.
همبستگی میان اروپاییها یکی از اصول معاهدات اتحادیه اروپا است و چنین چیزی در این برههها نمود پیدا میکند. بدون همبستگی، انسجامی وجود نخواهد داشت و نبود انسجام، موجب سرافکندگی است و اعتبار پروژه [اتحادیه]اروپا به میزان زیادی صدمه خواهد دید.
بین المللی/ آفریقا / کرونا اقتصادهای کشورهای آفریقایی را تهدید میکند
شیوع ویروس کرونا ممکن است میلیونها شغل را در سراسر قاره آفریقا از بین ببرد.
به گزارش آسوشیتدپرس از کامپالا (اوگاندا)، "آهونا ازیاکاناوا" مدیر منطقهای برنامه توسعه آفریقا در سازمان ملل به این خبرگزاری گفت:"ما با مشکلات زیادی در قاره آفریقا روبرو بوده ایم و بیماری ابولا یکی از این مشکلات بوده است، ولی هرگز قبلا با مشکلی مانند کرونا روبرو نشده ایم. بازار کار در آفریقا بر اساس صادرات و واردات قرار دارد و در حالی که مردم در هر جایی از جهان در قرنطینه به سر میبرند، این وضعیت باعث توقف اقتصاد میشود و همه مشاغل از بین رفتند. "
بیش از نیمی از ۵۴ کشور آفریقایی قرنطینه، منع رفت و آمد، ممنوعیتهای مسافرتی یا اقدامات دیگر را به اجرا در آورده اند تا از انتقال ویروس کرونا در داخل کشورهایشان جلوگیری کنند.
این اقدامات از افریقایی جنوبی، توسعه یافتهترین کشور آفریقایی که نابرابری و جرائم در آنجا شیوع دارد، گرفته تا در اوگاندا اجرا میشوند. اوگاندا کشوری است که بخش غیر رسمی بیش از ۵۰ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل میدهد.
خیابانهای خالی از دستفروشان در خیابانهای مرکزی شهر کامپالا پایتخت اوگاندا نشان دهنده چالشی هستند که مقامات در سراسر فقیرترین قاره جهان با یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت با آن روبرو هستند. چگونه باید از افرادی که هفتهها یا حتی ماهها در خانه هایشان گرفتار شده اند مراقبت شود.
در حال حاضر، درخواستهای فوری برای دریافت بسته محرک اقتصادی مطرح شده است.