دشمن نامرئی
کرونا همچنان می تازد
شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان از مرز ۸۰۰ نفر عبور کرد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، آخرین آمار ابتلا به ویروس کرونا در کشورهای مختلف و پیامدهای شیوع این ویروس سرکش به شرح زیر است:
اقیانوسیه
روسیه
روز بدون رفت و آمد در کلان شهر سن پترزبورگ
امروز هیچ سفر درون شهری در خیابانهای شهر سن پترزبورگ انجام نشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سن پترزبورگ، شهر سن پترزبورگ دومین شهر بزرگ روسیه، نخستین روز هفته کاری خود را با خیابانهایی خالی از مردم آغاز کرد.
پلیس راهنمایی و رانندگی سن پترزبورگ امروز حجم خودروها را در خیابانهای این شهر هفت میلیونی، بسیار اندک گزارش کرد.
کارشناسان اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری ازهمه گیر شدن ویروس کرونا را علت اصلی خلوت بودن شهر گزارش کرده اند، بسیاری از ادارهها و شرکتها از امروز به سامانه کاری از طریق اینترنت روی آورده اند.
پاکستان
شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان از مرز ۸۰۰ نفر عبور کرد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، طبق جدیدترین آمار تعداد مبتلایان به کرونا در پاکستان به ۸۰۳ نفر رسید. این در حالیست که تعداد فوتی ها در این کشور با توجه به گزارش اولین فوتی در ایالت بلوچستان به ۶ نفر رسید.
دولت پاکستان برای کنترل شیوع کرونا در برخی از شهرهای این کشور حکومت نظامی اعلام کرده است. همچنین در پایتخت و دیگر شهرها محدودیت رفت و آمد اعمال شد.
در این میان امروز که مصادف با ۲۳ مارس است و به عنوان روز ملی پاکستان شناخته میشود، تمامی مراسم دولتی در این زمینه لغو شده است. پیش از این نیز رژه نظامی که قرار بود در این روز برگزار شود لغو شد.
هنگ کنگ
هنگ کنگ از چهارشنبه ورود همه گردشگران را ممنوع میکند
به گزارش خبرگزاری رویترز، هنگ کنگ اعلام کرد از روز چهارشنبه ورود همه گردشگران را به این شهر به منظور مهار شیوع ویروس کرونا ممنوع خواهد کرد.
ممنوع شدن ورود افراد غیر مقیم
به گزارش خبرگزاری فرانسه از هنگ کنگ، دولت هنگ کنگ ورود هر فرد غیر مقیم را به علت ترس از شیوع کرونا ممنوع اعلام کرد.
فیلیپین
۸۲ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت فیلیپین از ۸۲ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. با این حساب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در فیلیپین به ۴۶۲ نفر رسید.
آسیا
امارات
تعطیل شدن مراکز خرید و رستورانها
امارات عربی متحده از بسته شدن مراکز تجاری یا «مال ها» و رستورانها در چارچوب تدابیر محدود کننده برای مبارزه با گسترش همه گیری ویروس جدید کرونا خبر داد.
در امارات که ۱۵۳ مورد آلودگی به ویروس جدید کرونا و مرگ دو نفر به ثبت رسیده است، مراکز بزرگ تجاری «مال ها» که برخی از آنها بسیار مجلل هستند، یکی از جذابیتهای اصلی این کشور به شمار میروند و معمولا شهروندان و گردشگران به آنجا زیاد رفت و آمد میکنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از دوبی، مرکز ملی مدیریت فوریت ها، بحرانها و بلایای امارات عربی متحده (NCEMA) در توئیتر اعلام کرد: «مراکز تجاری به مدت دو هفته بسته خواهد شد و امکان بازنگری در این مهلت وجود دارد.»
این مرکز افزود: «فعالیت رستورانها نیز باید به دریافت سفارش و خدمات تحویل محدود شود.»
مرکز ملی مدیریت فوریت ها، بحرانها و بلایای امارات خاطر نشان کرد: «این تصمیم که شامل داروخانهها و سوپرمارکتها نخواهد شد، از روز چهارشنبه به اجرا گذاشته خواهد شد.»
خبرگزاری رسمی امارات عربی متحده «وام» نیز گزارش داد در این شرایط، مقامات درخواست خود را از مردم برای ماندن در خانه و بیرون آمدن فقط در موارد ضروری و رعایت مقررات حفظ فاصله اجتماعی تکرار کردند.
امارات، کشوری که شهر دوبی آن از مراکز فرودگاهی ترانزیت جهان است، از سوی دیگر تعلیق همه پروازها را برای مسافران از جمله پروازهای ترانزیت از روز چهارشنبه به مدت دو هفته اعلام کرد.
امارات برای مبارزه با گسترش همه گیری بیماری کووید-۱۹ پیشتر از روز شنبه با اعلام بستن تفریحگاههای ساحلی، پارک ها، استخرها، سینماها و سالنهای ورزشی، تدابیر پیشگیری را تشدید کرده بود.
امارات از سوی دیگر بازگشت خارجیهایی را که مجوز اقامت در این کشور را دارند تا صدور دستور جدید ممنوع کرده است.
ترکیه
نخستین محموله کیتهای تشخیص سریع ویروس کرونا وارد ترکیه شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، این کیتها که نخستین محموله از سفارش دو میلیون عددی ترکیه میباشد در ساعات اولیه بامداد امروز دوشنبه از شانگهای چین به استانبول رسید.
بر اساس اطلاعات اعلام شده از سوی فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه این کیتها قابلیت آنرا دارند که ظرف مدت ۱۵ دقیقه نتیجه آزمایش ویروس کرونا را مشخص کند.
کوجا پیشتر گفته بود با استفاده از این کیتها روزانه بین ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر مورد آزمایش قرار خواهند گرفت.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به یک هزارو ۲۳۶ مورد و تعداد افرادی که بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند به ۳۰ تن رسیده است.
تشکیل مرکز هماهنگی بحران کرونا در استانبول
افزایش جان باختن افراد به علت بیماری ویروس کرونا باعث شد، استانبول مرکز هماهنگی بحران کرونا تشکیل دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، این مرکز با هدف ایجاد هماهنگی میان سازمانهای بهداشتی دولتی و خصوصی تشکیل یافته و هدف از تشکیل آن که بطور ۲۴ ساعته فعالیت دارد رسیدگی به مشکلات این مراکز در خصوص تامین لوازم و تجهیزات پزشکی، دارو و رسیدگی به وضعیت بیماران اورژانسی تعریف شده است.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به یک هزارو ۲۳۶ مورد و تعداد افرادی که بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند به ۳۰ تن رسیده است.
مهلت دوازده ساعته وزیر کشور ترکیه به محتکران ماسک طبی
سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه به محتکران ماسک ۱۲ ساعت مهلت داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، سلیمان سویلو گفت: ساعت هشت صبح روز یکشنبه در یک عملیات همزمان از تمام تولید کنندگان ماسک کشور بازرسی کردیم، به آنهایی که در انبارهایشان ماسک طبی احتکار کرده اند ۱۰-۱۲ ساعت مهلت میدهیم، چنانچه ماسکها را به دولت نفروشند کارخانه هایشان را مصادره میکنیم.
وزیر کشور ترکیه با بیان اینکه طرح منع آمدو شد افراد بالای ۶۵ سال تا حد زیادی رعایت شده افزود: تا کنون ۱۶۵ هزار واحد صنفی بدلیل بی توجهی به مقررات پیشگیری کرونا بسته و پلمب شده اند.
تعویق بازپرداخت وامهای بانکی در ترکیه
برخی بانکهای ترکیه این امکان را به گیرندگان وام دادند تا بتوانند بازپرداختهای خود را به تعویق بیاندازند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، بانکهای زراعت، وقف و خلق ترکیه در نخستین اقدام اعلام کردند با توجه به اوضاع که از بابت شیوع ویروس کرونا در کشور بوجود آمده و با توجه به وجود خللهای در جریان پول نقد در بخشهای مختلف کاری تصمیم گرفته اند مهلت بازپرداخت وامهای دریافتی را به مدت شش ماه به تعویق بیاندازند تا شهروندان علاوه بر مشکلات بهداشتی که هم اکنون با آن دست و پنجه نرم میکنند با مشکل مالی نیز مواجه نشوند.
این بانکها همچنین اعلام کردند میتوانند با شرکتهایی که از دادن حقوق به کارکنان خود با مشکل مواجه شده اند با شرط عدم کاهش کارمندان، وامی در حد سه ماه حقوق کارکنان آن شرکتها پرداخت کنند.
فلسطین
تعلیق توزیع کمکهای آنروا در نوار غزه
توزیع کمکهای غذایی «آنروا» در نوار غزه به سبب ابتلای دو نفر به ویروس کرونا به حال تعلیق در آمد.
پایگاه اینترنتی خبرگزاری آناتولی ترکیه در گزارشی به قلم محمد ماجد نوشت: آژانس امداد و کاریابی آوارگان فلسطینی «آنروا» اعلام کرد به سبب شناسایی دو مورد ابتلا به ویروس کرونا در نوار غزه توزیع کمکهای غذایی درمیان ساکنان غزه را به طور موقت به حال تعلیق در آورده است.
عدنان ابوحسنه سخنگوی «آنروا» در غزه در گفتگو با خبرگزاری آناتولی گفت به سبب شناسایی دو مورد ابتلا به کرونا در نوار غزه عملیات غذایی آنروا به طور موقت به حال تعلیق درمی آید تا زمانی که راه ایمن تری برای تقدیم کمکها بیابیم. این به عنوان اقدامی پیشگیرانه برای حفظ سلامت کارکنان و استفاده کنندگان است.
روز گذشته وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد برای نخستین بار دو نفر در نوار غزه به ویروس کرونا مبتلا شدند. نوار غزه که سیزده سال است در محاصره به سر میبرد از ضعف کلی در زمینه خدمات بهداشتی رنج میبرد و علاوه بر این با کمبود دارو و لوازم پزشکی روبرو است.
سوریه
تخصیص برخی مراکز در سوریه برای پذیرش بیماران مبتلا و مشکوک به کرونا
وزارت بهداشت سوریه مراکزی را به پذیرش بیماران مبتلا و مشکوک به کرونا تخصیص داد.
به گزارش خبرگزاری سانا سوریه، اداره بهداشت حلب مرکزی را برای قرنطینه موارد مشکوک به کرونا در اداره کل بیمارستان ابن خلدون مجهز کرده است.
بر اساس بیانیه وزارت بهداشت سوریه که نسخهای از آن در اختیار خبرگزاری سانا قرار گرفت، این مرکز دارای گنجایش ۵۰ تخت و تجهیزات لازم است.
اداره بهداشت حلب همچنین مرکزی ۱۲ تخته با تجهیزات دقیق پزشکی را در همین بیمارستان برای درمان مبتلایان به کرونا آماده کرده است.
پیشتر نیز اداره بهداشت حمص، مرکزی را در بیمارستان ابن الولید در منطقه الوعر و همچنین مرکز باب عمرو در حمص را به عنوان قرنطینه موارد مشکوک به کرونا مجهز کرده بود.
وزارت بهداشت دیروز نیز از تخصیص بیمارستان الزبدانی «الجرجانیه» در ریف دمشق برای پذیرش و مداوای مبتلایان به ویروس کرونا خبر داد.
عربستان
مبتلا شدن معاون باشگاه فوتبال الاتفاق
معاون رئیس باشگاه فوتبال الاتفاق عربستان سعودی از ابتلای خود به ویروس کرونا خبر داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، حاتم المسحل با انتشار توئیتی اعلام کرد آزمایشگاه پزشکی ابتلای او به ویروس کوئید ۱۹ را تایید کرد.
المسحل افزود: در قرنطینه و به دور از مشارکت در نشستها و مناسبتها بودم و در صورت لزوم از ماسک در تعامل با دیگران استفاده میکردم. به مدت ۱۴ روز در مجتمع پزشکی الدمام خواهم بود.
وی از مردم خواست به توصیههای بهداشتی عمل کنند و خاطر نشان کرد: روز شنبه از لندن پایتخت انگلیس به عربستان بازگشته بود.
عراق
مرگ دو مبتلا به کرونا
بغداد الیوم نوشت منبع پزشکی در بصره امروز دوشنبه از مرگ دو فرد مبتلا به ویروس کرونا در این استان خبر داد.
به گزارش پایگاه اینترنتی بغداد الیوم، این منبع در گفتگو با این پایگاه افزود: دو فرد فوت شده یک مرد هفتاد ساله و یک زن پنجاه و پنج ساله هستند. ویروس کرونا از مبتلایان قبلی به این دو منتقل شده است. متوفیان امروز در صحرای الرمیله در شهرستان الزبیر در غرب بصره به خاک سپرده خواهند شد.
وزارت بهداشت عراق روز گذشته اعلام کرد تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به ۲۳۳ و تعداد جان باختگان به ۲۰ مورد رسیده است که با ثبت دو مورد جدید فوتی، تعداد جان باختگان به ۲۲ مورد افزایش یافت. در مجموع ۵۷ نفر نیز بهبود یافته اند.
آفریقا
تونس
ممنوعیت تجمع بیش از سه نفر در تونس
رئیس جمهور تونس برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، دستور ممنوعیت تجمع بیش از سه نفر در میدانها و خیابانهای این کشور را صادر کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، قیس السعید با صدور فرمان ریاست جمهوری، برگزاری هر نوع تجمع بیش از سه نفر را میدانها و خیابانهای سراسر تونس ممنوع کرد.
همچنین شورای امنیت ملی تونس قرنطینه سراسری در این کشور برای مقابله با شیوع ویروس کرونا اعلام کرد. بسیاری از مغازه ها، فروشگاهها و بازارها در تونس تعطیل شده است. فروشندگان محصولات غذایی و میوه فروشیها هم در پایتخت تونس از کاهش فروش خود ابراز نارضایتی کردند.
مصر
مرگ یکی از فرماندهان ارشد ارتش مصر
یکی از فرماندهان ارشد یگان مهندسی نیروهای مسلح مصر، بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، سرلشکر خالد شلتوت فرماندهی عملیات ارتش مصر را برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور برعهده داشت. ماموریت ارتش مصر، ضد عفونی کردن ساختمانهای دولتی و تاسیسات حیاتی در این کشور از جمله ساختمانهای مجلس، دولت، اتحادیه عرب و دانشگاهها بود.
اروپا
سوئیس
بسیج سربازان ذخیره نخستین بار بعد از ۱۹۳۹
سوئیس هزاران سرباز ذخیره ارتش را نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم فراخواند، این بار برای مقابله با ویروس جدید کرونا که جان بیش از ۶۰ نفر را گرفته است.
بادی سرد یکشنبه صبح در میدان ارتشهای پادگان بی یر در چند کیلومتری دریاچه لمان در ژورا سوئیس میوزد. زنان و مردان «گردان بیمارستان دو» در این مکان تکنیکهای مبارزه بهداشتی را آموزش میبینند. آنها سپس عازم مأموریت حمایتی در کشور میشوند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، آدریان برون مدیر کل اداره بهداشت منطقه ژنو یکشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد: «اوضاع وخیم است. روزهایی که میآیند برای نظام بهداشتی و مراقبتی کشور حساس است.»
بر اساس آخرین آماری که اداره فدرال بهداشت عمومی سوئیس روز یکشنبه منتشر شد شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در سوئیس روز شنبه از مرز هفت هزار نفر گذشت که از این بین ۶۰ نفر جان خود را از دست دادند. ۳۷ نفر از آنان در منطقه تسین که هم مرز با ایتالیاست زندگی میکردند.
ارتش به منظور کمک به بیمارستانهایی که زیر تنش هستند، اعلام کرد میتواند تا هشت هزار نظامی را در ۲۶ منطقه کنفدراسیون سوئیس، این کشور کوچک اروپایی با هشت و نیم میلیون نفر جمعیت، بسیج کند.
ارتش سوئیس که از ارکان بنیادی این کشور به شمار میرود، مانند یک گروه چریکی سازماندهی شده است. سربازانش که بین نیروهای زمینی و هوایی تقسیم شده اند، از ۶۲۵ هزار نفر در سال ۱۹۶۱ به حدود ۱۰۰ هزار نفر در حال حاضر کاهش یافته است.
سربازان وظیفه هر سال پیش از فراخوانده شدن به شرکت در جلسات سه هفتهای آموزشی، حداقل به مدت چهار ماه زیر نظر چند هزار نظامی حرفهای آموزش میبینند.
رائول بارسا از افسران ارتش سوئیس که فرماندهی گردان مستقر در بی یر را بر عهده دارد و از حدود ۷۵۰ سرباز تشکیل شده است، اعلام کرد این نخستین بار است که ارتش چریکی به طور واقعی بسیج میشود. آخرین بار سال ۱۹۳۹ بود.
آخرین مداخله ارتش سوئیس در یک شرایط بحران بهداشتی به گرمای سال ۲۰۱۵ برمی گردد. نیروهای ارتش در آن زمان برای آب رسانی به چراگاهها در کوهستانها به کمک گرفته شدند.
فرانسه
۱۰ برابر شدن مجازات نقض قرنطینه در فرانسه
مجلس فرانسه با تصویب طرح برقراری وضع اضطراری بهداشتی در این کشور، مجازات نقض قرنطینه را ۱۰ برابر کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ مجلس ملی و سنای فرانسه، طرح قانونی را تصویب کرد که با اجرای آن این کشور را به مدت دو ماه برای مقابله با شیوع روز افزون ویروس کرونا در حالت فوقالعاده بهداشتی قرار میدهد.
در این طرح قانونی، جرایم افرادی که به مقررات قرنطینه احترام نمیگذارند، افزایش داده شده است و تا ۱۰ برابر فعلی خواهد رسید.
بر اساس قوانین جدید مجازات تکرار تخلف از ۳۷۵ یورو تا ۳۷۵۰ یورو بالغ خواهد شد و در صورت تکرار بیشتر تخلفها ۶ ماه زندان در انتظار آنهاست.
برای کسانی هم که با خودرو و بدون مجوز تردد میکنند علاوه بر جریمههای سنگین گواهینامه متخلف بمدت یکسال بصورت تعلیق در خواهد آمد.
با اوج گرفتن روند فراگیری ویروس کرونا تعداد زیادی از شهرداران و فرمانداران مناطق فرانسه از دولت درخواست کردند تا نیروهای پلیس ویژه شهرداریها هم بتوانند با متخلفان قانون قرنطینه برخورد کنند.
مسولان سلامت و بهداشت فرانسه اعلام کردند: روش موثر و جدی با شیوع ویروس کرونا، تلاش مردم برای اجرای دقیق قانون قرنطینه است.
کاهش شدید بورس پاریس
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، نگرانی از افزایش شیوع «ویروس کرونا» در چین و برخی دیگر از کشورهای جهان و پیامدهای منفی که این ویروس برای اقتصادها و بازارهای مالی جهان در پی دارد باعث شد شاخص سهام بورس پاریس (CAC ۴۰) تا اواسط معاملات امروز با ۴.۴۴ درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۳ هزار و ۸۶۹ واحد رسید.
تصاویر بازداشت افرادی که از خانه خارج میشوند
افرادی که منع آمد و شد در فرانسه را نادیده بگیرند، بازداشت میشوند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، در حالی که به علت نگرانی از شیوع ویروس کرونا در فرانسه، در این کشور منع آمد و شد اعلام شده است، نیروهای امنیتی هر فردی را که بدون دلیل از خانه خارج شده باشد، بازداشت میکنند.
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی، نیروهای امنیتی فرانسه را در حال بازداشت فردی که بدون داشتن ضرورت، از خانه خارج شده است، نشان میدهد.
از سوی دیگر، وزیر بهداشت فرانسه فاش کرد نخستین فرد از کادر پزشکی این کشور به علت ابتلا به ویروس کرونا، جان باخت.
انگلیس
افت شدید بورس لندن
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، شاخص کل سهام بورس لندن (فوتسی ۱۰۰) در آغاز معاملات روز دوشنبه ۴.۶۷ صدم درصد نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین کاهش یافت.
تصاویری از حضور جمعیت زیاد در سوپرمارکتهای انگلیس
بیمارستانهای انگلیس به منطقه جنگی تبدیل شده اند
کارکنان ارشد بیمارستان لندن در گفتگو با گاردین تاکید کردند تختهای مراقبت ویژه در بیمارستانهای لندن تا ۳۰ مارس (۱۱ فروردین) پُر میشود.
به گزارش روزنامه گاردین، انجمن پزشکی انگلیس هشدار داد بیمارستانهای انگلیس به دلیل شیوع ویروس کرونا به شدت به دستگاه اکسیژن نیاز دارند و ظرفیت این بیمارستانها رو به اتمام است. این امر پزشکان را در موقعیت دشوار تصمیم گیری در خصوص درمان بیماران قرار داده است.
اظهارات تام دالفین سخنگوی انجمن پزشکی انگلیس و متخصص بیهوشی در حالی بیان شد که کارمندان ارشد بیمارستانی در لندن به گاردین گفتند تختهای مراقبتهای ویژه تا ۳۰ مارس پُر میشود و یک منبع نیز برخی از واحدهای بیمارستانی در لندن را به منطقه جنگی تشبیه کرد.
دالفین که برای دانشکده امپریال لندن کار میکند گفت برخی بیمارستانها در لندن نظیر نورثویک پارک که هفته گذشته به دلیل پرُشدن تختهای مراقبت ویژه آن اعلام وضع بحرانی کرد، پیش از این نیز برای پذیرش بیماران با مشکل مواجه شده بود.
وی گفت: "همچون هر بیماری همه گیر، کانونهای بحران وجود دارد. برخی بیمارستانها مجبورند بیماران را به مراکز مراقبت ویژه دیگر منتقل کنند. ما در حال رسیدن به نقطهای هستیم که هیچ ظرفیتی نخواهیم داشت. "
دالفین گفت تعداد بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در انگلیس افزایش یافته و پزشکان مجبور هستند تصمیمات دشواری بگیرند مبنی بر اینکه دستگاه اکسیژن و مراقبت ویژه به نفع کدام بیمار خواهد بود. ما به سمت مرحلهای پیش میرویم که تصمیمات، سختتر و سختتر میشود. منابع ما محدود است. بجای ارائه خدمات به همه بیماران، مجبوریم بین آنها اولویت بندی کنیم. "
تاکنون ۵۶۸۳ مورد ابتلا به کووید ۱۹ در انگلیس تایید شده است و ۲۸۱ تن در این کشور جان باخته اند. تقریباً ۵۰ نفر از قربانیان طی ۲۴ ساعت گذشته، جان داده اند.
ایتالیا
رسیدن کمکهای روسیه برای کمک به مبارزه با کرونا
کمکهای روسیه برای کمک به مبارزه با کرونا در ایتالیا به این کشور رسید
شناسایی نخستین فردی که به بیماری مبتلا شده بود
هویت نخستین فردی که در ایتالیا به ویروس کرونا مبتلا شده بود، مشخص شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، هویت نخستین فرد مبتلا به ویروس کرونا در ایتالیا که احتمالا باعث شیوع گسترده بیماری در این کشور شد، مشخص شد.
هجدهم ماه فوریه گذشته اورژانس بیمارستانی در لمباردی در شمال ایتالیا، یک بازرگان ۳۸ ساله را پذیرش کرد که از عوارض ابتلا به آنفلوانزای شدید ابراز ناراحتی میکرد.
این بیمار، حاضر نشد در بیمارستان باقی بماند و به خانه اش بازگشت. او پس از دو روز مجبور شد به بیمارستان مراجعه کند و در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد. آزمایشات نشان داد که این فرد به ویروس کرونا مبتلاست.
گفته میشود این فرد نخستین فرد مبتلا به کرونا در ایتالیاست که در یک ماه پیش از بستری شدن در سه جشن شرکت کرده بود و بدون داشتن هیچ نوع عوارضی در بین مردم تردد میکرد.
او هیچ ارتباط مستقیم با چین نداشت و احتمالا این ویروس را از یک اروپایی دیگر گرفت. این موضوع نشان میدهد ایتالیا نخستین کشور اروپایی نیست که ویروس کرونا به آن منتقل شده است.
گفتنی است شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایتالیا از ۵۹ هزار نفر فراتر رفت و شمار جان باختگان هم به پنج هزار و ۵۰۰ نفر رسید.
آلمان
شمار موارد آلودگی به کرونا در آلمان به ۲۲ هزار و ۶۷۲ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در آلمان به ۲۲ هزار و ۶۷۲ نفر و شمار جان باختگان بر اثر این بیماری در این کشور به ۸۶ نفر رسید.
کمبود امکانات بیمارستانی در کشورهای اروپایی
شبکه الحدث گزارش داد: کمبود امکانات بیمارستانی در کشورهای اروپایی در پی شیوع ویروس کرونا آشکار شده است.
گزارشگر شبکه تلویزیونی الحدث، گفت: آمار بالای شمار مبتلایان و فوتیها بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در اروپا، باعث بحثهای گستردهای در کشورهای اروپایی شده است. در حالی که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آلمان و اسپانیا به یکدیگر نزدیک است، اما تعداد جان باختگان در آلمان کمتر از صد نفر، اما در اسپانیا بیش از هزار و ۸۰۰ نفر است.
میزان مرگ و میر مبتلایان به کرونا در آلمان سه دهم درصد است. این نسبت در فرانسه سه و شش دهم درصد و در چین چهار درصد است. ایتالیا از نظر میزان مرگ و میر مبتلایان به ویروس کرونا در صدر فهرست قرار دارد و حدود هشت و نیم درصد از مبتلایان جان خود را از دست میدهند.
در ادامه این گزارش آمده است: پایین بودن میزان مرگ و میر مبتلایان به ویروس کرونا در آلمان به علت شناسایی سریع این افراد است. بنیاد ”رابرت کخ“ اعلام کرد آلمان توانایی اجرای ۱۶۰ هزار تست کرونا در هر هفته را دارد که به اندازه همه افرادی است که تاکنون در ایتالیا تست کرونا از آنها گرفته شده است.
آلمان از پزشکان میخواهد از همه افراد مشکوک به کرونا تست بگیرند تا مبتلایان به سرعت شناسایی شوند و در قرنطینه قرار گیرند.
در آلمان ۲۸ هزار تخت در بخش مراقبتهای ویژه وجود دارد که معادل شش تخت برای هر هزار نفر است که این کشور را پس از ژاپن و کره جنوبی از این نظر در رتبه سوم قرار میدهد. ظرفیت بخش مراقبتهای ویژه در فرانسه، نصف آلمان است. در ایتالیا برای هر هزار نفر، دو و شش دهم تخت وجود دارد. اما ضعف در بخش بیمارستانی آلمان مربوط به کم بودن تجهیزات تنفس مصنوعی است.
گزارشگر این شبکه خاطر نشان کرد:متوسط عمر مبتلایان به ویروس کرونا در آلمان ۴۷ سال و در ایتالیا ۶۳ سال بوده است که این موضوع هم میتواند علت بالا بودن شمار قربانیان ویروس کرونا در این کشور باشد. نخست وزیر اسپانیا تاکید کرد اروپا باید منتظر روزهای سخت تری باشد و هنوز اوج شیوع ویروس کرونا فرا نرسیده است. ایتالیا برای مقابله با شیوع هولناک ویروس کرونا که هر روز جان صدها شهروند این کشور را میگیرد، تلاش میکند.
لهستان
به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی دولت لهستان اعلام کرد اعمال محدودیتهای بیشتر بر شهروندان را در بحبوحه شیوع ویروس کرونا منتفی نمیداند.
آمریکا
دانشمندان 69 دارو را برای آزمایش ضد کروناویروس شناسایی کردند
به نوشته نیویورک تایمز، دانشمندان ۶۹ داروی آزمایشی را برای مقابله با کروناویروس شناسایی کرده اند که ۲۴ مورد از آنها قبلا در دست تحقیق است. داروی کلوروکین نیز که برای درمان مالاریا استفاده میشود، در این فهرست قرار دارد.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: گروهی از محققان گزارش دادند تقریبا ۷۰ دارو و ترکیبات آزمایشی ممکن است در درمان کروناویورس موثر واقع شوند.
به گفته این دانشمندان، برخی از این داروها از قبل برای درمان بیماریهای دیگر بکار میرود و تلاش برای اصلاح آنها در جهت درمان بیماری کووید-۱۹ که بر اثر آلودگی به کروناویروس ایجاد میشود، ممکن است سریعتر از تلاش برای ابداع یک داروی ضد ویروس کلا جدید نتیجه بدهد.
فهرست داروهای شناسایی شده در نتایج مطالعهای درج شده که بر روی وب سایت bioRxiv منتشر شده است. محققان آن مقاله را برای انتشار در اختیار یک نشریه قرار داده اند. برای تهیه این فهرست، صدها محقق مطالعهای غیرمعمول را بر روی ژنهای کروناویروس که ۲-SARS-CoV هم نامیده میشوند، بعمل آوردند.
کروناویروس برای آلوده کردن یک سلول ریه باید ژنهایش را تزریق کند و ساختار ژنتیکی خود سلول را تحت تاثیر قرار دهد. آن سلول شروع به تولید پروتئینهای ویروسی میکند که میلیونها ویروس جدید تولید کند.
هریک از آن پروتئینهای ویروسی باید بتوانند به پروتئینهای انسانی لازم کاملا متصل شود تا آن فرایند موثر واقع شود.
در مطالعه جدید، دانشمندان ۲۶ عدد از ۲۹ ژن کروناویروس را که دستور تولید پروتئینهای ویروسی را میدهند، مورد تحقیق و بررسی قرار دادند و ۳۳۲ پروتئین انسانی را پیدا کردند که هدف کروناویروس قرار گرفته اند.
برخی پروتئینهای ویروسی ظاهرا فقط یک پروتئین انسانی را هدف قرار میدهند، دیگر پروتئینهای ویروسی قادرند دوازده پروتئین سلولی انسانی را هدف قرار دهند.
محققان به دنبال داروهایی بودند که همچنین به همان پروتئینهای انسانی متصل شوند که ظاهرا کروناویروس لازم است به آنها وارد شود و سلولهای انسانی را شبیه سازی کند. این گروه تحقیقاتی در نهایت ۲۴ دارو را شناسایی کرد که برای درمان بیماریهای ظاهرا نامرتبط از قبیل سرطان، پارکینسون و پرفشاری خون به تایید اداره غذا و دارو رسیده است. در این فهرست داروهای غیرمنتظرهای وجود داشت، از قبیل: هاروپریدول haloperidol که برای درمان اسکیزوفرنی استفاده میشود، و متفورمین metformin که مورد استفاده مبتلایان به دیابت نوع ۲ است.
محققان همچنین ترکیباتی را برای این منظور شناسایی کردند که هم اکنون در مرحله آزمایشهای بالینی یا مراحل اولیه تحقیق هستند. جالب آنکه برخی از این داروهای احتمالی قبلا برای حمله به انگلها استفاده شده اند.
در این فهرست همچنین آنتی بیوتیکهایی وجود دارد که باکتریها را با تخریب ساختار سلولی که از آن برای ساخت پروتئینها استفاده میکنند، از بین میبرند. اما برخی از آن داروها به پروتئینهای انسانی نیز متصل میشوند. مطالعه جدید این امکان را مطرح میکند که این عارضه (تاثیر جانبی) ممکن است به یک روش درمانی ضد ویروس تبدیل شود.
داروی کلوروکین chloroquine نیز که طی هفته گذشته اخبار زیادی درباره کاربرد احتمالی آن ضد کروناویروس منتشر شد، در این فهرست قرار دارد. این دارو انگل تک یاخته ای/ تک سلولی را که موجب مالاریا میشود، میکشد. دانشمندان از دیرباز میدانستند که این دارو همچنین میتواند به پروتئین سلولی انسان به نام گیرنده سیگما-۱ (sigma-۱) متصل شود. آن گیرنده نیز هدف این ویروس قرار میگیرد.
دکتر آنتونی فوسی Dr. Anthony Fauci مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی با هشدار درباره شواهد تایید نشده درباره تاثیر کلوروکین ضد کروناویروس گفت فقط آزمایشهای دقیق میتواند مشخص کند که آیا استفاده از این دارو ضد کروناویروس موثر و ایمن است یا نه.
روز چهارشنبه سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد آزمایش بر روی کلوروکین را در میان دیگر داروها (ضد کروناویروس) آغاز میکند.
روز یکشنبه نیز فرماندار نیویورک اعلام کرد این ایالت مقادیر زیادی کلوروکین و آنتی بیوتیک آزیترومایسین را برای انجام آزمایشهای دارویی فراهم کرده است.
نِوان کروگان میکروب شناس دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو که ریاست مطالعه جدید را بر عهده داشت، هشدار داد داروی کلوروکین ممکن است عوارض سمی بسیاری داشته باشد، چون ظاهرا بسیاری از پروتئینهای سلولی انسان را هدف قرار میدهد. وی تاکید کرد در این زمینه باید دقت کرد و اطلاعات بیشتری در هر سطحی لازم است.
همکاران دکتر کروگان در دانشکده داروسازی ایکان Icahn در نیویورک و انستیتو پاستور در پاریس آزمایش بر روی ۲۲ ترکیب دیگر درج شده در آن فهرست را ضد کروناویروس زنده که در آزمایشگاه هایشان رشد دادند، آغاز کرده اند.
یکشنبه شب آنها هنوز در انتظار نتایج اولیه بودند.
چگونه ترامپ با اهمال کاری خود وضعیت شیوع کرونا را در آمریکا بدتر کرد
تخمینها حکایت از آن دارد که ممکن است بر اثر اهمال کاری مقامات آمریکایی در خصوص بیماری کرونا، بیش از دومیلیون نفر در آمریکا قربانی این ویروس شوند و اقتصاد آمریکا با رکود بی سابقهای مواجه شود.
پایگاه اینترنتی روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت، شیوع ویروس کرونا جامعه مدرن و جان انسانها را در آمریکا به شیوهای تهدید میکند که در دهههای اخیر بی سابقه بوده است. بیش از دو میلیون آمریکایی ممکن است قربانی این بیماری شوند. در راستای تلاشها برای مقابله با این بیماری فروشگاهها و مدارس در این کشور تعطیل شده است و پیش بینیها برای سه ماهه دوم امسال که هفته آینده آغاز میشود حکایت از آن دارد که اقتصاد آمریکا از زمان رکود اقتصادی بزرگی که جهان شاهد آن بود ممکن است با سریعترین آهنگ رو به افول بگذارد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا واکنشی متفاوت به این بیماری را انتخاب کرد و به جای توجه به درخواست کارشناسان حوزه سلامت برای برداشتن گامهای جدی، به امید اینکه همه چیز به بهترین شکل ممکن حل خواهد شد در مقابله با کرونا واکنشی جدی نشان نداد.
اما هنگامیکه مشخص شد اوضاع چندان هم به خوبی پیش نمیرود ترامپ تصمیم گرفت توصیه کارشناسان را جدی بگیرد. وی در تلاش برای تغییر آنچه در ارتباط با شیوع کرونا در کشورش اتفاق افتاده است مدعی شد از همان ابتدا رویکردی جدی را در مقابله با این بیماری در پیش گرفته است.
نخستین نمونه تلاش وی برای کم اهمیت نشان دادن این ویروس به مدت تقریبا دو ماه به اواخر ژانویه بازمی گردد. وی به دروغ از روند رو به کاهش شمار مبتلایان و اینکه احتمالا این ویروس همانند یک معجزه از بین خواهد رفت خبر داد. حتی با وجود اینکه کارشناسان پزشکی درباره عدم انجام آزمایشها هشدار میدادند، ترامپ اقدامی برای تغییر این شرایط به عمل نیاورد و آمریکا نیز همانند دیگر کشورها به شدت درگیر این بیماری شد.
بارزترین نمونه واکنش نه چندان شدید ترامپ به شیوع این بیماری، خودداری وی در استفاده از اختیاراتش در چارچوب قانون موسوم به قانون تولید دفاعی برای بسیج تمام امکانات پزشکی برای مقابله با این بیماری بود.
در گفتگو با پزشکان، پرستاران و دیگر افراد حاضر در خط مقدم مبارزه با کرونا در آمریکا میتوان متوجه شد که آنها به شدت نیازمند ماسک، دستگاههای تنفس، دستکش، دارو و کیتهای آزمایش کرونا هستند.
ویدیا کومار پزشکی از ایالت میشیگان است که به دلیل کمبود ماسک مجبور به استفاده از یک ماسک در همه این روزها شده است؛ مسئلهای که با عث میشود به هنگام فعالیتش در برابر ویروس کرونا آسیب پذیر باشد.
برخی شرکتهای خصوصی با استفاده از اعتبارات خود در حال افزایش تولید تجهیزات پزشکی هستند، اما این اقدامات به اندازه کافی با سرعت و به نحو سازمان یافته انجام نمیشود.
تنها راه برای اینکه یک بسیج ملی به سرعت و به شیوهای موثر انجام شود این است که تحت نظارت رئیس جمهور قرار داشته باشد. در عوض، ترامپ از تریبون کاخ سفید استفاده کرد تا با فخرفروشی بگوید قانون تولید دفاعی را فعال کرده است. وی سپس ادعاهای مبهم و اغلب نادرست را درباره اینکه همه چیز به خوبی پیش میرود مطرح کرد.
وی روز یکشنبه در توئیتی اعلام کرد به کارخانههای خودروسازی فورد، جنرال موتورز و تسلا برای تولید دستگاههای تنفسی و ورود به عرصه مبارزه با کرونا چراغ سبز داده است. مشاوران وی که خواستند نامشان فاش نشود به حقیقت اذعان و اعلام کردند ترامپ نمیخواهد به شرکتها برای تولید تجهیزات پزشکی دستور دهد، زیرا چنین اقدامی مغایر با دیدگاه اقتصادی دولت وی درباره بازار آزاد خواهد بود.
در این گزارش آمده است اینکه ترامپ مسئول شیوع ویروس کرونا دانسته شود غیرعادلانه است. صرفنظر از اینکه چه کسی رئیس جمهور باشد، این ویروس همانند اروپا بحرانی را در آمریکا نیز به دنبال داشت، اما حائز اهمیت است که بدانیم مسئولیت آن متوجه رئیس جمهور است. ماهها انکار وی موجب شد تا آمریکا نتواند افراد آلوده به ویروس کرونا در این کشور را همانند کره جنوبی و سنگاپور قرنطینه کند. اجتناب وی در حل بحران کمبود تجهیزات و امکانات پزشکی موجب شد تا این ویروس در بیمارستانهای آمریکا شیوع پیدا کند و جان آمریکاییها را بگیرد.
شیوع این بیماری همچنین افول اقتصادی را بدتر و طولانیتر خواهد کرد و ترامپ تا حدودی مقصر خواهد بود. واکنش مبتنی بر واقعیت وی در ماههای ژانویه و فوریه ممکن بود تاثیری متفاوت بر اقتصاد این کشور در ماههای آوریل و مه به دنبال داشته باشد.
تردیدهای بسیاری درباره چند ماه آینده وجود دارد. ممکن است آهنگ شیوع کرونا ویروس از آنچه اکنون به نظر میرسد کندتر شود که اگر چنین باشد فوق العاده خواهد بود، اما اگر چنین چیزی اتفاق نیفتد، دونالد ترامپ با خودداری از انجام به موقع آنچه میتوانست انجام دهد مسئول تلفات انسانی و تشدید رکود اقتصادی آمریکا خواهد بود.
برای دسترسی به اخبار پیشین روی لینک زیر کلیک نمایید
https://www.iribnews.ir/00BDyG