پخش زنده
امروز: -
نخست وزیر ژاپن در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه گذشته در سفری به کشورمان با مسئولان عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران به ویژه مقام معظم رهبری و رئیس جمهور دیدار کرد.
شینزو آبه در این دیدارها در خصوص گسترش روابط فی مابین و همکاری های مختلف میان دو کشور مذاکره و گفتگو کردند.
اما مهمترین نکته دیدار نخست وزیر ژاپن در تهران ملاقات آبه با رهبر معظم انقلاب اسلامی می باشد که وی در این دیدار با حضرت آیت الله خامنه ای اشاره به این مطلب کرد که حامل پیامی از طرف ترامپ رئیس جمهور امریکا می باشم.
رهبر معظم انقلاب در پاسخ به این مطلب نخست وزیر ژاپن فرمودند ((ما در حسن نیت و جدی بودن شما تردیدی نداریم اما در خصوص آنچه از رئیس جمهور آمریکا نقل کردید، من شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمیدانم و هیچ پاسخی هم به او ندارم و نخواهم داد. مطالبی را که بیان خواهم کرد، در چارچوب گفتگو با نخست وزیر ژاپن است زیرا ما ژاپن را کشوری دوست میدانیم، اگرچه گلایه هایی نیز وجود دارد.))
اما چرا ایران آمریکا را قابل مذاکره و غیر اعتماد می داند و چگونه است پس از چهل سال هنوز دیوار بی اعتمادی بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا وجود دارد ؟ و چرا هنوز این دیوار بی اعتمادی پا برجا می باشد ؟
پس از تصرف لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان پیروخط امام آمریکا روابط سیاسی خود را ایران قطع کرد و حضرت امام خمینی (ره) آن را یک نعمت برای کشورمان دانستند.
علت و عواملی که دست در دست هم داده و آمریکا را نزد ایرانی ها بی اعتماد کرده است را باید در خود رفتار و منش ایالات متحده جستجو کرد .
در قواعد و اصول روابط بین الملل احترام متقابل در مذاکرات یک نکته مهم و اساسی می باشد و عدم فشار در مذاکرات از دیگر جنبه های گفتگوهای متقابل کشورهاست.
حمایت و نقش اصلی آمریکا در کودتای ننگین 28 مرداد ، حمایت از دولت پهلوی ، راه اندازی جاسوس خانه در کشور ایران ، حمایت از رژیم بعثی عراق در جنگ هشت سال علیه کشورمان ، حمله به هواپیمای مسافربری و شهادت تمامی سرنشینان آن ، تحریم های ظالمانه علیه کشورمان ، حمایت از گروهای تروریستی مخالف کشورمان و نمونه های دیگر از جمله اقدامات خصمانه آمریکا علیه کشورمان است.
کشوری که چهل ساله این اقدامات خصمانه علیه کشوری مستقل و ملتی که می خواهد آزادانه مسیر پیشرفت و تعالی را طی کند را انجام می دهد به راستی قابل مذاکره و گفتگو است.مذاکره ای که با فشار و زور باشد نتیجه ای جز شکست نخواهد داشت.
در دو سه سال اخیر که دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا انتخاب شده است اقداماتی ظالمانه و دشمنانه علیه کشورمان اتخاذ کرده ، حرکتی که روسای جمهور در دوران مسئولیت شان نیز انجام دادند .
خروج از برجام ، بازگشت تحریم های آمریکا قبل از برجام ، راه اندازی جنگ اقتصادی نمونه هایی از اقدامات ترامپ علیه کشورمان است.
این گونه اقدامات است که ایران را موجب شده است که دولت امریکا را دولتی غیر قابل اعتماد و مذاکره بداند.
اما راهکار مقابله با جنگ اقتصادی آمریکا چیست و این خود موضوعی دیگری است که بایددر مجال دیگر به آن پرداخت اما خلاصه می توان گفت که تکیه کردن بر توان داخلی و استفاده از ظرفیت های نخبگان و دانشمندان کشورمان و پیاده کردن سیاست های اقتصاد مقاومتی و همکاری های گسترده با کشورهای همسایه و دوست از راهکارهای عملی در نبرد اقتصادی با آمریکا و دشمنان است.
مهدی شیخ انصاری /دبیر تحریریه خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان