ميزان شيوع سقط مکرر، 3 تا 4 درصد کل بارداري ها
رئيس اولين کنگره چالش هاي باليني در زنان، مامايي و نازايي گفت: بر اساس آمار جهاني ميزان شيوع سقط مکرر سه تا چهار درصد کل بارداري هاست.
![](/files/fa/news/1394/10/23/23726_162.jpg)
به گزارش
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از انجمن متخصصان زنان و مامايي ايران؛ دکتر مريم السادات حسيني درباره تعريف سقط مکرر افزود: به سه سقط پشت سر هم سقط مکرر گفته مي شود.
حسيني گفت : سقط مکرر علل مختلفي دارد که از جمله آن ها مي توان به عوامل ژنتيکي اشاره کرد که عامل بروز 5 تا 10 درصد سقط هاي مکرر و 60 تا 70 درصد کل سقطها محسوب مي شوند.
استاد تمام گروه زنان دانشگاه شهيد بهشتي افزود: علل آناتوميک که مربوط به ساختار رحم است، علل هورمونال، بيماري هاي خودايمني مانند لوپوس، اختلالات انعقادي اکتسابي يا ارثي و بيماري هاي آناتوميکي و اختلالات رحم که يکي از آن ها نارسايي دهانه رحم است از ديگر علل سقط مکرر به شمار ميرود.
حسيني سقط مکرر ناشي از نارسايي دهانه رحم را قابل پيشگيري دانست و گفت: به دليل اهميت اين موضوع يکي از مباحث اين کنگره به بررسي لزوم يا عدم لزوم غربالگري همه زنان از نظر ابتلا به اين نارسايي قبل از بارداري اختصاص دارد.
وي افزود: بيماري هاي زمينه اي مادر از ديگر علل سقط مکرر محسوب مي شود مانند بيماري هاي خود ايمني و سندرم آنتي فوسفوليتيد که طي آن بدن بر عليه خود موادي مي سازد که منجر به دفع جنين مي شود.
رئيس کنگره چالش هاي باليني در زنان، مامايي و نازايي گفت: اين بيماري با انجام يک آزمايش خون قابل تشخيص و با درمان دارويي قابل درمان است.
حسيني ادامه داد: اختلالات هورموني که عمده علل آن مربوط به نارسايي تخمدان ها است، قابل تشخيص است و مي توان با تجويز هورمون هاي لازم آن را درمان کرد.
وي با بيان اينکه در زناني که تخمدان پوليکيستيک دارند ميزان سقط بيشتر است افزود: اختلالات انعقادي که در اثر کمبود برخي فاکتورهايي که در لخته شدن خون دخيل هستند بروز مي يابد قابل تشخيص و پيشگيري است.
اولين کنگره بين المللي چالش هاي باليني در مامايي، زنان و نازايي از 27 تا 30 بهمن امسال با حضور جمعي از متخصصان داخلي و خارجي حوزه زنان در مرکز همايش هاي بين المللي دانشگاه شهيد بهشتي برگزار مي شود.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بيشتر مي توانند به پايگاه اطلاع رساني www.dtogi.com مراجعه نمايند.