تشييع پيکر سيد محمود موسوي باستان شناس ايراني، يکشنبه
پيکر استاد سيد محمود موسوي باستان شناس پرآوازه و پيشکسوت، صبح روز يکشنبه 20 دي از مقابل موزه ملي ايران تشييع مي شود.
به گزارش
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از روابط عمومي موزه ملي ايران، استاد سيد محمود موسوي باستان شناس پيشکسوت شامگاه چهارشنبه 16 دي در سن 78 سالگي به دليل بيماري سرطان ريه دار فاني را وداع گفت.
سيد محمود موسوي فعاليت هاي خود را در باستان شناسي ايران از سال 1344 آغاز کرد که در اداره کل باستان شناسي وقت مشعول به کار شد.
وي در کاوشهاي محوطه تخت جمشيد معاون اکبر تجويدي بود. به علاوه در کاوش هاي کوه خواجه سيستان، سه گنبدان فارس، لسبوي اشکور گيلان، شهر تاريخي نيشابور و بقعه شيخ صفي الدين اردبيلي حضور داشت و کشف سنگ نبشته اورارتويي سراب اردبيل را در کارنامه ميداني خود دارد.
برخي از باستان شناسان ايراني بر اين نظرند که سيدمحمود موسوي در کارهاي ميداني و پژوهشي تبحر زيادي داشت و هميشه در نهايت همه مجهولات را روشن مي کرد و همه چيز را به دوستان و شاگردانش ياد مي داد.
موسوي افزون بر کارهاي ميداني و پژوهشي، به تاريخ هنر، به ويژه شناخت اشياء و تاريخ گذاري روي سفال نيز آگاهي داشت.
موسوي کتاب «توس شهر خفته» را در سال 1372 منتشر کرد و در سال 1373 نخستين گردهمايي باستان شناسي پس از انقلاب اسلامي را در شوش راه اندازي کرد.
وي علاوه بر تربيت دانشجويان باستان شناسي متعدد، باستان شناس نام آوري چون دکتر علي موسوي را نيز در خانه خود تربيت کرد که اکنون بکي از اميدهاي باستان شناسي ايران است.
مهر 1393 دومين نشان دکتر عزت الله نگهبان - پدر باستان شناسي ايران - به وي اختصاص يافت و يک شماره از مجله مارليک به پاسداشت خدمات علمي ايشان منتشر شد.