پخش زنده
امروز: -
در سال ۱۴۰۰ بیش از ۷۵ میلیون تن کالا و محصول به ارزش ۶۵۰ همت (هزار میلیارد تومان) در بورس کالا معامله شد که به عنوان رکن جدی بازار سرمایه، به گواه آمارها و شاخصها، سال درخشانی بود و رشد بیسابقهای را تجربه کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از کالا خبر؛ حامد سلطانی نژاد، مدیر عامل بورس کالای ایران با اشاره به خداحافظی صنعت سیمان و حذف قیمتگذاری دستوری و عرضه کامل آن در بورس کالا بعنوان یکی از رویدادهای مهم بازار سرمایه گفت: سالها دغدغه و خواست فعالان صنعت سیمان، عرضه این کالا در بورس بود که از خرداد ۱۴۰۰ اجرایی شد و همسو با عرضه ۳۴ میلیون تن فیزیکی سیمان در بورس، معاملات گواهی سپرده سیمان نیز برای متقاضیان خرد نیز فراهم شد.
سلطانی نژاد تصریح کرد: آغاز معاملات گواهی سپرده برنج، راهاندازی معاملات گواهی سپرده مس کاتد و میلگرد، راهاندازی عرضه انواع شیشه از طریق گواهی سپرده کالایی، آغاز به کار پنجمین صندوق سرمایهگذاری طلای بازار سرمایه، راه اندازی معاملات گواهی سپرده نخود، گشایش پنجمین خزانه بانکی در راستای معاملات گواهی سپرده سکه طلا، ادامه انتشار اوراق سلف موازی استاندارد و تامین مالی صنایع حکایت از جایگاه مهم بورس کالا در بازار سرمایه دارد.
وی اجرای مرحله نخست قرارداد بلندمدت فلزات (کشف پریمیوم) و آغاز طرح ویژه وزارت صمت برای مدیریت هوشمند بازار از آبان ۱۴۰۰ را گام مهم بورس کالا در ساماندهی و تامین مواد اولیه صنایع پایین دست برشمرد و افزود: این رویکرد در سال ۱۴۰۱ جدیتر دنبال خواهد شد.
سلطانی نژاد موفقیت عرضه و فروشهای صادراتی در اقلامی همچون آلومینیوم، میلگرد، مس و پیویسی، تایر خودرو و تصویب فروش پسماند از سوی شورای رقابت در بستر بورس کالا را نشانه اطمینان و اعتماد فعالان تولیدی و صادراتی برای بهرهگیری از سازوکار بورس کالا برای پیشبرد امور بُنگاهداری دانست.
سلطانی نژاد با اشاره به تامین بخش عمده مصالح ساختمانی در طرح جهش تولید مسکن از طریق بورس کالا با دستور رئیس جمهور گفت: ابلاغیه وزارت صمت مبنی بر عرضه همه کنسانتره و گندله آهن تولیدی کشور در بورس کالا، ابلاغیه وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی به شرکتهای زیر مجموعه وزارتخانه برای عرضه محصولات شان در بورس کالا، ابلاغیه بخشنامه اجرایی تامین منابع مالی دولت از طریق فروش اموال و املاک مازاد از سوی معاون اول رییس جمهور و استفاده از ظرفیت بورس کالا برای فروش اموال مازاد، از مهمترین موارد الزام آور سیاست گذاران کشور برای بورس کالا در سال ۱۴۰۰ بود.
او با اشاره به ظرفیت ظرفیت بورس کالا در عرضه املاک و مستغلات در سال گذشته گفت: نهادهای زیادی از جمله شهرداری تهران متقاضی عرضه املاک خود در بورس کالا هستند که در حال طی کردن مراحل پذیرش بوده و امید است در سال جدید این عرضهها عملیاتی شوند.
سلطانی نژاد با اشاره به ظرفیت بورس کالا برای کشف عادلانه قیمت خودرو گفت: با مذاکرات انجام شده امید است در سال جدید عرضه خودرو در بورس کالا عملی شود.