پخش زنده
امروز: -
برداشت گل از نرگس زار جره و بالاده کازرون بزرگترین نرگسزار دیم کشور آغاز شده است.
مسوول میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان کازرون در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، گفت: نرگس زار جره و بُلبلک به وسعت ۳۰ هکتار در تاریخ ۱۲ بهمن ماه به ثبت آثار ملی رسید.
جوکاری افزود: این نرگس زار یکصد سال قدمت دارد و به دلیل قرار گرفتن در یک رویشگاه و عرصه طبیعی و رشد و تکثیر به صورت دیم و بدون نیاز آبی، به دور از هر نوع سم و کود یکی از نرگس زارهای مرغوب و بهترین مقصد زمستانیِ گردشگری در کشور و استان فارس شناخته شده است.
او گفت: وجود نوع مرغوب نرگس به نام نرگس شهلا با ویژگی هایی، چون ماندگاری بالا و گلبرگهای متفاوت از سایر انواع نرگس، عطر و بوی منحصر به فرد آن در این دشت امتیازات بعد این نرگس زار است که عامل شد تا نرگس زار جره در فهرست آثار ملی ایران به ثبت برسد.
جوکاری با بیان این که انجمن گل و گیاه ایران نرگس زار جره و بلبلک را خانه گل ایران معرفی کرده است، گفت: به دنبال ثبت جهانی این دشت هم هستیم.
جوکاری افزود: نقشه برداری و تعیین حریم نرگس زار جره، فنس کشی، رعایت ضوابط قانونی در ساخت و سازهای اطراف دشت، تثبیت و تقویت خاک نرگس زار، اجرای طرح اصلاح و احیای نرگس زار توسط منابع طبیعی و سایر سازمانهای مربوط، تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی، ایجاد بسترهای خدماتی و رفاهی برای گردشگران از الزامات بعدی مجموعه نرگس زار و از اقدامات مورد نیاز برای ثبت جهانی نرگس زار جره است.
به گفته غلامان مسوول جهاد کشاورزی جره و بالاده، کازرون با دارا بودن حدود ۱۸۰ هکتار نرگس زار دیم و تولید ۱۰۰ میلیون شاخه گل درسال از تامین کنندگان بزرگ گل نرگس در بازار زمستانی گل ایران است که به کشورهای حوزه خلیج فارس هم صادر میشود.
به گفته او، عملکرد گل نرگس در مزارع آبی نرگس متوسط ۳ تا ۴ تن در سال و در مزارع دیم بسته به بارندگی سال ۱ونیم تا ۲ تن است.
مسوول جهاد کشاورزی جره و بالاده افزود: نرگس به دلیل کم آب بودن، خواص دارویی، ایجاد درآمد پایدار، در سطح شهرستان به یک ظرفیت بالفعل تبدیل شده افراد بسیاری در سالهای اخیر به سمت پرورش این گل زمستانی رو آورده اند.
استان فارس حدود ۵۷۰ هکتار نرگس زار دارد و شهرستانهای خفر، جهرم، ممسنی، فراشبند، رستم، کازرون، شیراز از تولید کنندگان گل نرگس هستند و خفرو کازرون قطب تولید این محصول در فارس هستند.
نرگس زارهای کازرون، عمدتا با ظرفیت تولید ۱۰۰ میلیون شاخه گل در سال در بخش جره قرار دارد که برداشت آنها از اواخر دی ماه آغاز و تا اوایل اسفند ادامه دارد.
این دشت گل در فاصله ۵۱ کیلومتری شهر کازرون و حدفاصل روستای محمد آباد و جره در شهرستان کازرون قرار دارد.