پخش زنده
امروز: -
باغداران بواناتی این روزها در حال فراوری آلو به صورت آلوی جوشانده یا تیزابی کردن هستند تا به بازار مصرف عرضه کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس ، شهرستان بوانات با هزار هکتار سطح زیرکشت آلو رقم بخارا و برداشت ١۵ هزار تن آلو یکی از بزرگتری تولید کنندههای آلو در سطح کشور و قطب آلوی جنوب کشور است.
آلوی بوانات که عمدتا به صورت جوشانده کاربرد دارد در انواع غذا ها مانند خورش آلو، بِه آلو، آلو مسما ، کوفته ، آلو پلو، و در انواع آش ها استفاده می شود.
همچنین بواناتی ها از آلو، لواشک جوزقند، برگه و قیسی نیز درست میکنند .
مراسم آلو جوشانی بوانات در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت ملی رسیده است.