نقش آفرینی شوراها در مدیریت یکپارچه شهری
شوراهای شهر می توانند با شناسایی مشکلات و موانع در جهت همسو سازی همه نهادها و ارگان ها برای رفع این مشکلات قدم بگذارند .
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ؛ شهر عنصری سیال و همچون موجود زندهای است که ضعف هر یک از اعضا به یک وجود واحد لطمه خواهد زد.
پیکرهای به نام شهر به یک فرماندهی و مدیریت واحد نیاز دارد تا شهر به سامان شده و نظم پذیرد.
برای اداره موفق یک شهر، نمیتوان از مدیریتهای جداگانه و هدایت گرهای بخشی بهره گرفت.
اگر هر یک از عناصر مجموعه مدیریتی شهر، بنا به حوزه اختیارات خود برای شهر تصمیم بگیرند، ناهماهنگی تصمیمات در بعد کلان و مشکلات عدیدهای را پیش خواهد آورد.
به بیان دیگر بخشی از معضلات شهر، زاده نبود مدیریت واحد شهری و نبود هماهنگی میان ارگانها و نهادهای تصمیم گیرنده و تداخل فعالیتها و برنامههای آنان است که مانعی جدی بر سر راه توسعه پایدار است.
مدیریت شهری باید تمام سیستمهای شهری اعم از فضای کالبدی و عملکردی آن را پوشش دهد.
تصمیم گیران امور عمومی شهر باید آنهایی باشند که بر اساس ساز و کاری مردم سالارانه به این مسئولیت رسیده باشند تا بتوانند از عهده پاسخگویی و تضمین مدیریت شهری برآیند.
شوراهای شهر به عنوان یکی از ارکان مدیریت شهری مفاهیم زیادی از جمله تمرکز زدایی ، خودگردانی ، مشارکت محلی ، مشروعیت محلی، توسعه محلی و خود اتکایی محلی را در خود نهفته دارد.
هویت محلی زیر بنای مدیریت محلی و مدیریت محلی ابزار توسعه پایدار شهری است.
هویت محلی به معنای کنش متقابل افراد جامعه که محصول ادراکات ذهنی، تاریخ و فرهنگ مشترک آنهاست.
در بسیاری از کشورها در زمینه مدیریت شهری، شورا های شهر در راس امور قرار دارند و پس از تعیین شهردار، شوراها مسئول نظارت بر نحوه عملکرد شهردار و شهرداری است.
به طوری که تنها مکان و متولی سازمانهای عمرانی در زمینه اجرای طرحهای شهری ، شهرداریها میباشند؛ بنابراین کل فرآیند برنامه ریزی شهری در حیطه مسئولیت شهرداری هاست و توسعه شهرها به اصلاحات ، تغییر قوانین و مقررات شهرداریها گره خورده است.
شوراهای شهر و شهرداری ها می توانند با اشراف کامل بر حوزه مدیرتی محلی که یک شهر می باشد ، در جهت شناسایی مشکلات و همسو سازی همه نهادها و ارگان ها برای رفع این مشکلات قدم بگذارند .