پخش زنده
امروز: -
با یک رژیم غذایی مناسب و مغذی میتوان از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، کارشناسان تغذیه معتقدند در کنار فاصلهگذاری اجتماعی، میتوان با یک رژیم غذایی مناسب و مغذی از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری کرد.
تا کنون تلاشها برای ساخت واکسن برای مقابله با کرونا به نتیجه مشخصی نرسیده و در مسئله پیشگیری و مقابله با ابتلا به ویروس کرونا مهمترین راه جلوگیری از ابتلای مجدد به این ویروس، تقویت سیستم داعی و ایمنی بدن است و به همین دلیل اکنون بیش از پیش بر تغذیه درست و سالم به عنوان راه مقابله با کرونا تاکید میشود.
برخی کارشناسان تغذیه بر این باورند که علایم مهم و اولیه بیماری کووید۱۹ مشابه آنفلوآنزای فصلی شامل سرفه، ضعف، درد، تنگی نفس، کاهش یا از بین رفتن قوه بویایی و چشایی و ... بوده و یکی از مهمترین روشهای پیشگیری و تقویت بدن تغذیه مناسب است، واقعیتی که تحقیقات و مطالعات انجام گرفته هم آن را تایید میکنند.
در یکی از تحقیقاتی که در مورد ارتباط سوءتغذیه و بیماری کووید۱۹ انجام گرفته، مشخص شده که بیماران بستری شده هنگام ورود به بیمارستان دچار سوءتغذیه بودهاند که بر افزایش نرخ فوت و هزینههای درمان تاثیر مستقیم دارد.
همچنین بررسیهای اخیر در مورد ارتباط سوءتغذیه و شاخصهای دیگر مرتبط با بیماری در افراد سالخورده انجام شده نشان میدهد بسیاری از افراد سالخورده مبتلا به کووید۱۹ دچار سوء تغذیه هستند و درمان آنها در طول دوران بیماری نیازمند حمایت تغذیهای بوده، این مورد بهخصوص در مورد افراد مبتلا به دیابت، تنگی مجرای نخاعی و آلبومین پایین، بیشتر گزارش شده است.
به گفته متخصصان، سوء تغذیه با در نظر گرفتن چند شاخص و معیار، مشخص میشود، برای تشخیص تغذیه مناسب معمولاً توده وزن بدن یا شاخص BMI، کاهش وزن در چند ماه گذشته، بیماریهای مزمن و موارد دیگر در نظر گرفته میشود و بر این اساس بیماران در یکی از سه دسته کم خطر، پر خطر و متوسط قرار داده میشوند.
سینا کاظم زاده کارشناس تغذیه در این زمینه میگوید: یکی از مهمترین اقدامات مراقبتی از بیماران مبتلا به کووید۱۹، حمایت تغذیهای است، بر همین اساس برای بیماران هر کدام از این گروهها رژیم غذایی مشخصی توصیه میشود و سپس تغییر وضعیت آنها تحت نظر گرفته میشود، به عنوان مثال برای بیمارانی با سوءتغذیه متوسط، رژیمی با پروتئین و انرژی بالا تجویز شده و مکملهای تغذیهای داده میشود.
این کارشناس تغذیه میگوید: میزان مایعات مورد نیاز بدن بر اساس وزن بدن مشخص میشود، به عنوان مثال افراد ۱۸ تا ۵۵ سال به ۳۵ میلی لیتر، افراد ۵۵ تا ۷۵ ساله به ۲۵ - ۳۰ میلی لیتر و افراد بالا ۷۵ سال به ۲۵ میلی لیتر مایعات به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن خود در روز نیاز دارند.
کاظم زاده میافزاید: افرادی که مشکوک به کووید۱۹ هستند باید هر چه زودتر تغذیه خود را طبق استاندارد مشخص شده تغییر دهند، اگر بیمار یا فرد مشکوک به بیماری قادر به تغذیه از طریق دهان است، توصیه میشود از رژیم غذایی با انرژی و پروتئین بالا استفاده شود، این در حالیست که در مورد افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای، دارای اضافه وزن و نقصهای مادرزادی باید از همان ابتدا برنامه کامل حمایت تغذیهای اجرا شود و در بیمارستانها این برنامه بسیار سریع و در ۲۴ ساعت اول مراجعه بیمار باید آغاز شود.
وی اضافه میکند: سرعت عمل بالا جهت کاهش التهاب ایجاد شده در بدن، تحلیل مخاط، تقویت سیستم ایمنی، کمک به رشد باکتریهای مفید روده و کاهش مقاومت به انسولین است. بهطور کلی توصیه میشود افرادی مبتلا به کووید۱۹ و کسانی بهتازگی بهبود یافتهاند رژیم غذایی با پروتئین و کالری بالا داشته باشند، برای این کار میتوان از مکملهای پروتئین هم استفاده کنند.