به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مدیر اداره بهرهبرداری و نگهداری سد کوثر گچساران گفت: در سال آبی جاری تاکنون بیش از ۳۰ میلیون متر مکعب آب وارد سد کوثر شده است.
اکبرخدری با بیان اینکه در بارندگیهای اخیر ۵۳ میلیمتر باران در ایستگاه هواشناسی سد کوثر به ثبت رسیده است، افزود: این میزان بارندگی موجب بالا آمدن بیش از ۲۰ سانتی متر سطح آب سدکوثر شد.
وی گفت: در اولین بارشها پاییزی امسال بیش از چهار میلیون متر مکعب آب وارد سد کوثر شد.
مدیر اداره بهرهبرداری و نگهداری سد کوثر گچساران گفت: در حال حاضر دبی ورودی آب سد کوثر ۲۰ متر مکعب بر ثانیه است.
خدری گنجایش مخزن سد کوثر را ۵۸۰ میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود:هم اکنون میزان آب ذخیره شده در مخزن سد کوثر به ۴۵۷ میلیون متر مکعب رسیده است.
وی با بیان اینکه نرمال تراز این مخزن بتنی با سطح دریا ۶۲۵ متر است، عنوان کرد: هم اکنون تراز این سد ۶۱۸متر است.
مدیر اداره بهرهبرداری و نگهداری سد کوثر گچساران با اشاره به اینکه از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون ۴۱ میلیون متر معکب آب برای مصارف مختلف رها سازی شد، تصریح کرد: از این میزان ۱۸ میلیون مترمکعب آب برای مصرف آشامیدنی استانهای جنوبی کشور رهاسازی شد.
خدری گفت: همچنین در این مدت ۱۰ میلیون متر مکعب درحوزه کشاورزی، یک میلیون متر مکعب برای حوزه صنعت و وهشت میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب در حوزه زیست محیطی آب از سد کوثر رهاسازی شده است.
سد کوثر تنها سد بتنی مورد استفاده در کهگیلویه و بویراحمد است که آب آن از رودخانه خیرآباد تأمین میشود و این رودخانه از رودهای شاه بهرام و دهدشت به وجود آمده است.
سد مخزنی کوثر آب آشامیدنی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از ساکنان استانهای هرمزگان، بوشهر، خوزستان و تعدادی از شهرستانهای کهگیلویه و بویراحمد را تامین میکند.
این سد هم اکنون تامین آب آشامیدنی گچساران، دهدشت، سوق، چرام، لنده و ۳۰۰ روستای مسیر، تامین آب شهر لیکک و روستاهای مسیر، تامین آب صنایع منطقه، تامین آب کشاورزی لیشتر، خیرآباد و دشت مور در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز از سد کوثر انجام و یا در حال تکمیل است.
آب آشامیدنی شهرهای دهدشت، سوق، چرام، لنده، لیکک و روستاهای تابعه از سد کوثر گچساران تامین خواهد شد.